4
  • FICEK9
    Ez szép és jó, hogy "csökkentsék az ellátási lánc függőségét", de az ellátási láncok zavara még a gyártás előtt, a nyersanyagok beszerzésénél keletkezett nagyrészt a kínai alapanyagok akadozása miatt. Persze okosan fogalmaztak a cikkben a csökkentés szóval, mert ez így nem szünteti meg, csak esetleg pufferként működhet újabb globális ellátási problémák esetén. Szóval valamire jó...de megéri-e...ezt csak a számok fogják majd idővel megmondani, de remélem a fejlesztésekben lesznek jó nagy raktárak is az alapanyagnak!
  • Kotomicuki
    ...és ennyiből mennyi csődbe jutott gyártót is vehettek volna meg/szerezhettek volna benne jelentős tulajdoni hányadot/többségi tulajdont annak idején?!
    Vhogy a "politikusok" sehol sem tudnak 1-2 lépéssel sem előrébb látni a közvetlen és pillanatnyi haszonszerzésüknél...
  • RJoco
    Akkor nekem jobb van. Én akár a 100%-os kapacitást is nekik adom. De persze meg is kell fizetni azt.

És lehet, hogy most ez nem jut el az emberek tudatáig. Az állambácsi egy csomót beleöl, hogy, ha a szükség úgy hozza, akkor legyen a helyi cégeknek alkatrészük. Csakhogy az EU-ban gyártott cuccok eleve drágábbak és mivel hiány lépett fel, így az áruk még jobban megugrik. Mert ugye ár kikötésről nincs szó. És ebben a kapitalista világban a pénz beszél. Szóval a helyi gyártók majd fizethetnek jó sokat. Ami nem is gond, mert ráterhelik a megrendelőikre, akik tovább terhelik az ő megrendelőikre. És a végén ki fog szívni? Az aki majd megveszi jó pénzért. De legalább lesz és esetlegesen nem kell hónapokat, éveket várni. Az más kérdés, hogy nem sok embernek lesz, mert nem soknak fog rá telleni. Lehet, hogy ezért is elég az 5%.
  • tom_pika
    Én jobbat ajánlok! Fedezzék egy gyár teljes költségét, aminek én leszek az igazgatója, és cserébe ellátási zavarok esetén 15%-ot lefoglalhatnak.
    Szerintem az enyém sokkal jobb ajánlat!!