49
  • dyra
    Aha, PC-n. Ugyanezt csináld meg okostelora, TV-re meg tabletre.
  • militavia
    .
  • zola2000
    "Weben sajnos ez kivitelezhetetlen. Minden weblapon nem lehetsz előfizető"

Pedig meg lehetne oldani ha már mindenhol google reklámok vannak, hogyha valaki fizet akkor kikapcsolódik.
  • zola2000
    Mondjuk ebben valami, fizetek nincs reklám, nem fizetek van reklám.

Az tud felhúzni amikor ha fizetnék akkor a Windows dobálná fel a reklámcsempéket, úgy kéne debloatolni, míg az ingyenes linux mint jobb -> azaz van ahol van ingyenebéd. Vagy mondhatnám a mozit, ahol az első nem tudom hány perc reklám. Akkor ingyen kéne lennie a filmnek szerintem, míg aki a reklám után ül be az lenne fizetős.
  • Anonymusxx
    + na meg a milliónyi zenéről nem is beszélve..

Érdekes hogy keresik a mentségeket hogy nekik ingyen kellene ez is :))
    Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2023.05.14. 18:03:31
  • barret
    Én sem küszködök vele,pár éve egyszer feltelepítettem.Azóta hibátlanul fut a háttérben.
  • duke
    Ha a jovoben nem fog mukodni a jutub, akkor nem fog mukodni. Se elofizetni se, regisztralni, se a reklamblokkolot kikapcsolni nem fogom, egy szar video megoszto miatt.
  • militavia
    Pffff...
  • militavia
    Ez gondolom félrement...
  • repvez
    a szokásos, szövegértelmezés és elvonatkoztatás nulla.
    Egyrészt nem azt mondtam, hogy nem lehet találni olyan csatornákat videokat amire nem illik rá az amit leirtam, mert van ilyen, de a nagy átlag sajnos nem.

ÉS amenynire EGO és selfish vagy egybol magadra veszed és a saját dolgaidra huzod rá az egészet,

Mindenkinek más azérdeklödési köre , nem mondhatod meg senkinek, hogy mert te csak olyat nézel amibe nincs reklám és nem trash akkor másnak sincs és nem is találkozhat ilyennel.

DE hát számtalanszor bebizonyosodott, hogy nem tudod általánosságban reálisan látni a dolgokat nincsenek pro és kontra érvek vagy kompromisszum kézség.
    Egy vélemyény van és az a tied, aki ezzel nem ért egyet az hulye és a szokásos jelzők amiket ráaggadsz.
  • ENVE
    Mit nem fogsz fel azon, hogy nincs ingyen youtube, fizetős van meg reklámnézős. Ha nem tetszik a reklám fizetsz, ha nem akarsz érte, de reklámot se nézni, AKKOR NEM NÉZED!
    Utoljára szerkesztette: ENVE, 2023.05.13. 20:39:35
  • dyra
    Előfizettem pár éve a prémiumra. Én örülök annak a trendnek, hogy fizetek és cserébe nincs reklám. Nem kell blokkolókkal küszködni. A Weben sajnos ez kivitelezhetetlen. Minden weblapon nem lehetsz előfizető.
  • militavia
    Ha tesla musk seggnyalást akarsz hallani, akkor ajánlom horváth andrást
    Korábban az alma volt az istene, de kellett neki valami új vallás...

Őt nem nagyon érdekelte soha a realitás...

A linkelt csatornákra nem igaz, amit írtál.
    Pont. Ha ezt nem látod, akkor kb. agyhalott vagy.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.05.13. 19:06:38
  • repvez
    belenéztem párba és pont ugyan azt a sémát követi mindegyik amit leirtam, hol a különbség?
    ÉS igy már legalább értem, hogy miből, honnan "tájékozodsz" félre.
    Kb olyan a felhozatal, mintha az M1et nézné valaki és mindent el is hisz abbol, tehát ha valaki mást mer mondani akkor felhávborodik rajta, mert hát az az igaz amit az M1 mond.
    Ez is kb ilyenek. ezek a Te " minöségi" tartalmaid amik csak egyoldaluan tájéékoztatnak . Az elsonél például csak a tesla fikázás megy arra van kihegyezve minden , ami pozitivum az nincs megemlitve csak a negativok, és ugye pont ezeket is szajkozod vissza minden forumon.

DE ez nem itt a téma.

És még mindig nem akarok senkit meggyözni, hogy ne fizesen elö, és föleg nem érdekel, hogy a google honnan szerzi a pénzét, hogy uzemeltesse. a lényeg, hogy ez felhasználói élmény rovására megy ami nem éri meg, hogy fizessen érte a többség.
  • militavia
    Tessék, csak pár.

Adam Something
    The_Calamity_Trigger
    Planet Taxi
    Not Just Bikes
    Western Museum of Flight
    PeninsulaSrsVideos
    RetroShock!
    Otherworld
    Veritasium
    Real Engineering (energetika terén neki is elvette az eszét a zöld mozgalom, HT terén néha erősen téved)
    Mustard (HT terén néha erősen téved)
    Extremities
    LEMMiNO
    Practical Engineering
    10 Percent True - Tales from the Cockpit
    Historigraph
    Aeropark Budapest (csak ne katonai témáról beszéljenek...)
    OverSimplified
    Knowing Better

Mind fényévekre van attól, amit te leírtál.
    Órás hosszúságú anyagok is vannak itten 0 vagy közel reklámmal.
    De, ha szerinted valaki a két szép szemedért kéne, hogy bármit ingyért elkészítsen, majd a YT ingyen terítse reklám nélkül, akkor cserélj fejet. Kapitalizmusban élünk. Talán feltűnhetne.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.05.13. 18:16:21
  • militavia
    Az ingyenes része az, hogy röhejesn kevés mennyiségű reklámért nézheted ingyé, amit bele nem pistulsz.

Azzal ugye tisztában van, hogy pl. a Nebula vagy Curiosity stream 100%-ban fizetős?
    Csak, hogy érezd a difit...

Minőségi tartalmat akarsz? Mennyi csatornát ajánljak és milyen témában?
    Az, hogy te szar csatornákat ismersz, arról nem a YT tehet...

A BMS4-hez is minden videót ingyenes elérhetsz a YT-nek hála.
    És annak köszönhetően érthető el egyáltalán.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.05.13. 18:05:49
  • repvez
    ki beszélt itt most az áram költségérül , és a goggle hogy oldja meg, ha van neki ingyenes része akkro legyen ingyenes és ne bassza tele zavaro reklámokkal, ha nincs ingyenes része és nézni akarom akkor fizetek érte ,föleg ha olyan tartalom lenne amit máshogy nem érek el, de itt csak a reklámot iktatja ki és esetleg nagyobb felbontást kapok, az meg kit érdekel, ezért nem fizetek.

A másik, meg ha valaki fizetni akar érte engem nem zavar mindenki arra költ amire akar, ezen én nem huzom fel magam ,nem kezdem el osztani az észt , hogy szorja a pénz mikor ingyen is lehetne, mint ahogy te teszed forditva.

ÉS igen arra gondolok, hogy legalább minöségi tartalmat látnák, nem ilyen fost amit mindenki feltesz, a YT , kb 90%-a trash tartalom ezért szintén nem fogok fizetni. ma akinek van mobiltelefonja egybol azt hiszi, hogy tartalom gyárto és influencer és osztja az észt mert azt hiszi, hogy majd ebbol megél. Csak az a baj, hogy sokan tényleg meg is élnek, hogy szemetet csinálnak.

ÉS azért sem fogok fizetni, mert a videok még reklámblokkoloval is csak a fele az ami a tartalom amirol a video szol.
    Elmondom, hogy milyen egy YT video.
    Van egy felvezetése logo miegymás, eljkezd valamirol beszélni majd jön egy hosszabb rovidebb szponzorácios blokk ami jobb esetben valahogy kapcsolodik a témába ,de ez se mindig igy van. a téma közbe párszor reklámolja magát és elmondja, hogy nyomd meg a gombot iratkozz fel meg kommentelj. aztán megint mond valamit és akkor eszébe jut , hogy ja erről amugy már csináltam egy videot azt meg itt megtudod nézni, aztán folytatja amit abahagyott és a végén meg felsorolja a patrionos feliratkozokat meg a webshopos dolgait és a végén mikor még van vagy 10mp a videobol már ráteszi a goggle a 2 következő video ajánlot , hogy ne hogy lásd mi van a képen. és akkor ezek tetejébe van az, hogy még a google megszakitja a tartalmat a saját reklámaival.

Na ezért fizessek? és ezért lesz 3 perc a reklám egy 5 perces videonál.

ÉS igen átléphetők a reklámok 5mp után addig meg már pont az agyamra tud menni, hogy brusszel háboruzni akar és ugyan az a reklám egy video alatt .
    Arra sem figyel a google ,hogy gyerek tartalomnál ne politikai és felnott tartalom legyen a reklám.
    Mert ha leül a gyerek mesét nézni akkor nem ugrálok oda 2 percenként kinyomni neki a politikai hirdetést és már ovodások is ezt a szart fujják emiatt.

ÉS nem is fogok tartalmat gyártani, mert nem vagyok ripacs magamutogato szofoso mint az összes YT-ernek mondott ember, az aki tényleg oktató videokat csinál és nem egyéni ghaszonszerzés a mozgató rugo az nem reklámozza saját magát és pont emiatt nem is lesz neki látogatottsága.

DE aki ripacskodik és azon versenyez, hogy ki tud nagyobb hulyeséget mondani csinálni ahhoz meg döl a lové és ugyan ugy hozátesz az emberek elhulyitéséhez.

Ha neked ez személyeskedés akkor el kellen menni valakit megkérdezni, mert amit te aggattál az emberekre na az a személyeskedés, nem az amikor megmondja valaki a vélemyént.

• ENVE
    Ideje volt, más 2x annyi reklámot néz, mert megnézetik vele azt is, amit a blokkoló pöcsöknek kellett volna. Semmi sincs ingyen, aki adblockert használ az lop.
  • wraithLord
    A reklámok már régen nem mondanak semmit, csak valami hülyeséget (pl. dallamot, szlogent) ültetnek az ember fejébe, amitől a boltban automatikusan előnyben fog részesíteni bizonyos termékeket, és fel se tűnik neki. Szóval nem kell rá odafigyelni, és igazából nincs is értelme.
    Többek között ezért használok reklámblokkolót, mert edzés közben jobban szeretem, ha a kedvenc zenekarom egyik száma ugrik be, és az jár a fejemben végtelenítve, mint hogy kalgonnal a mosógép is tovább él. (Tudom, nagyon régi reklám, és biztos nem is megy tecsőn, de csak akkor látok reklámokat, amikor más gépén/telefonján nézünk valamit.)
  • Mentol
    1. Ezzel, szerintem, mindenki tisztában ma kishazánkban (a csapból is a rezsiköltség folyik - szó szerint). Mellesleg, biztos vagyok benne, hogy az üzemeltetőnél nemcsak a Youtube alkalmazás fut az adott szervereken, hanem egyéb dolgok is, ezért diverzifikálódik az "áram ára".
    2. Tehát irgalmatlanul régóta kéne már valami antiirritáns (hű, ez de gyönyörű szó lett) neked. Néha ki kéne menni a levegőre...
    3. A tartalomgyártók videóinak része, hogy reklámozzák magukat. A te "műveid" végén is ott van, legalább 3 féle módszer amivel az erre fordított idődet ki lehet fizetni - egyik sem a Youtube reklámairól szól. Ahogy a 4. pontban is írod. Innentől FLAME az egész fröcsögésed.

Ha nem tetszik nem kell itt sem hozzászólni. Eddig én nem személyeskedtem, de Te már kezdesz túl idegesítő lenni. Annyi értelmes ellenvélemény hangzott itt el, de kötöd az ebet a karóhoz.
  • gosub
    Ha úgysem nézem meg a reklámot, mert nem figyelek rá és amint lehet elléptetem, tehát semmi értelme lejátszania, akkor miért ne iktassam ki? Ezzel se az én időm nem lesz elrabolva, se a ráfordított energia nem lesz elpocsékolva. Win-win!
  • militavia
    Csak, hogy tisztázzuk.

1. Tisztában vagyok azzal, hogy a szerver árammal megy, ami nem ingyen van. Aki ezt működtetni pénzt kér érte. Egyesek meg azt hiszik, hogy ez ingyen működik.

2. A csatornám indulása előtt is előfizető voltam már, mert volt olyan tartalom, ami eleve prémium volt csak elérhető és reklám ezzel kis is lett lőve. Már akkor is irritáltak a fillérbaszók.

3 És igen, a tartalomgyártó is nem a két szép szemedért csinálja. Gondolj bele, mennyi minőségi tartalmat látnál a, ha esély se lenne kitenni valahol vagy bevételt realizálni belőle. Én sem csinálnám, mert elértem azt a pontot, hogy ingyen nem csinálom. De persze te soha egy gramm tartalmat sem csinálták, honnan is értenéd mi tudás és meló kell ehhez? Ellenben én még repszim fejlesztés és modot is csináltam. Ingyen. Azzal repülsz.

4. A bevételen 15% se a YT-től jön, hanem a támogatásból. Csak a YT felület nélkül hol osztahtja meg az ember és hol érhetném el.

Az asszony telóján van reklám , egy 10-12 perces videóban 1-2-őt tesz be és 5 sec után jellemzően átléptetető.
    Hogyan lesz így 3 perc?
    Ha nem tetszik, akkor ne nézd. Ha a fillérbaszó ingyenességért zavar, hogy óránként, kb. 4-5 reklámot esteleg feldob neked.

Ostoba vagy. Szokás szerint. Megszoktuk.
    Csak most már kőkemény személyeskedéssel vegyíted ostobaságod.

Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.05.13. 09:33:23
  • Myers
    Persze, átugorhatók az ilyen hosszabbak is ?5? mp után. Viszont bent voltam a zuhany alatt. Mondom miért nincs már vége? :) Mikor kijöttem, akkor láttam, hogy már vagy 5 perce megy a másfél órás film. :)
  • gosub
    "echte magyaros kibaszott fillérbaszástól" Nem is tudtam, hogy akkora youtuber nagyhatalom vagyunk, hogy az "echte magyaros kibaszott fillérbaszástól" azaz a magyarok pár százalékát kitevő youtube adblocker használók miatt csökken a youtube nyeresége. Vagy csak szélsőséges magyargyűlölet, magyarellenesség szakad ki belőled?
    Végén kiderül hogy az adblockereket, reklámmentes youtube kliens appokat mind nekünk készítik az amerikai, német, indonéz, kínai, francia, olasz, ukrán, orosz... programozók.
    Vagy csak neked van zsigeri antimagyar gondolkodásod.
  • repvez
    Csak ,hogy tisztánlássuk a dolgokat Militavia azért is ilyen harcias a reklámok és a elöfizetés mellett, mert érdeke van benne, hogy kapjon belöle lovét.
    ÉS az már nem érdekli, hogy a google nincs tekintettel senkire és semmire a reklámokkal kapcsolatban, hogy egy mesefilm alatt is képes 5percenként leadni a politikai hirdetést 3x teljes hoszban és az ellen mégse tesz semmi lépést, hogy legalább ugy állitsa be a relámokat, hogy egy gyerekmese alatt ne legyen ilyen vagy esetleg korhatáros tartalom .

Arról nem is beszélve, hogy etikai kérdéseket is felvet, mert én mint felhasználo nem kapok azért semmit, hogy nézem a reklámokat sőt még én fizetek érte. Meg az adataimért se küldenek semmit, ha felhasználásra kerül.

Mert érdekes modon ha megnézek egy YT videot és abban van 3 reklám akkor egy 5 perces video mondjuk lesz 8perc és annak az adatait is letölti ami meg az én elöfizetett adatkeretemet fogyasztja.
    Akkor erre miért nem lép senki, hogy egy kéretlen adatfolyamért fizetek és mondjuk egy 5gb adatkeretből ezek miatt mondjuk csak 4et tudok ténylegesen felhasználni, mert nem csak a YT-nál van igy, az összes weblapon a felbukkano reklám akkor is betöltödik amikor a tényleges tartalom meg nem vagy csak a reklám után lehet a tartalomra menni.
    Majd ha ezekhez hasonlo dolgokért nem huznak le akkor majd én is fizetek a szolfgáltatásért.
  • militavia
    1,5 órás reklám biztosan átugorható.
  • BrockSamson
    Letezik csaladi elofizetes amibe meghivhatsz meg 5 fiokot. Amugy youtube music is jar hozza.
  • zola2000
    Szerintem az kéne, hogy a reklám elviselhető szintű legyen, és akkor nem kéne blokkoló annyira, vagy a felhasználóknak el kellene menni másfelé mondjuk BiliBili.tv (amerika szerintem falra mászna ha egy újabb kínai oldal jönne fel a TikTok után)
  • Macropus Rufus
    "Kibaszottul ez az irritáló "nekem ingyen jár" magatartás.
    A szoftver, a tartalom és a infra sincs ingyen. "
    nos amíg a userek adatait felhasználva dollár milliárdokat keresnek addig az állításod erősen megkérdőjelezhető.
    Gmail ingyé van? Nem. Adataiddal fizetsz, és minden esetben amikor a Google valamilyen látszólag ingyenes sz@rját használod, az adataiddal fizetsz. A youtube esetében is az adataiddal fizetsz még akkor is ha előfizetsz rá. Szóval megkérdőjelezhető a Google esetében az amit írsz. Sőt tovább megyek: néz csak meg, hogy amikor megnyitod pl. a facebook.com oldalt hány szerverhez is kapcsolódik a géped. Ott van köztük a google pár szervere is. Szóval ott is az adataiddal fizetsz. Akkor is mikor azt hiszed, hogy nem is vagy kapcsolatban vele. A web oldalak nagyon nagy része adatokat továbbít az analystic.google.com szerver felé. Ismét az adataiddal fizetsz úgy, hogy nem is tudsz róla. Szóval a youtube elmehet a csába a fizetős szolgáltatásával együtt. Arra mérget vehet a Google, hogy nem lesz az, hogy aki most AdBlockert használ annak a 100%-a elő fog fizetni.
    Legfeljebb jönni fog egy jobb blokkoló, ami ugyan letölti a reklámot, csak nem jeleníti meg. A youtube szerveri azt látják, hogy lefutott közben ebből semmit nem látott a user, a videó meg zökkenő mentesen megy tovább. És ezt már nem fogja tudni kijátszani a Google. Vagy legalább is nagyon nehezen. Tudod, a fegyver és a pajzs, meg a sokat akart a szarka...
  • Myers
    Nem a reklámmal van bajom, vagyis van, de elviselem.

Csak a példa kedvéért írtam be ezt az 5 perces/másfél órás reklámot.
  • militavia
    Nem, nem fér bele.
    Ha nem tetszik, ne használd.

Kibaszottul ez az irritáló "nekem ingyen jár" magatartás.
    A szoftver, a tartalom és a infra sincs ingyen.
  • militavia
    Havi hány órát nézed / hallgatod?
    Végezz faék egyszerűségű ár/érték arányt számítást.
  • kvp
    A fizetos youtube-bal az a gond, hogy attol meg a videokban ott lesznek a tartalomkeszitok altal berakott reklamok, csak a youtube altal berakott reklamok nem szakitjak meg. Amiket egyebkent lehet ugy is blokkolni, hogy a bongeszo ugyan letolti oket, csak nem jatssza le. Ez ellen csak akkor tudnak mit tenni, ha a felhasznalo teljes mertekben ki van zarva a szamitogepbol amin a videokat nezi es csak a gyarto ceg telepithet ra szoftvert. Ilyen pl. a root-olatlan iphone. Android vagy a legtobb alternativ platform eseten viszont a reklamblokkolas trivialis es a jo benne, hogy a youtube nem is latja, hogy blokkolva van barmi, mert az adatok tole kimennek.
  • Mentol
    "irgalmatlan régen" - 2006-ban tette rá a kezét a Google, és 4 évig kibírta reklámok nélkül. (fú, irgalmatlan öreg vagyok)
    Még egyszer: jelenleg a második legnagyobb tech vállalat az Alphabet (irgalmatlan régen Google-nak hívták). $257.637B volt az éves bevétele 2021-ben. Ebbe az irgalmatlanul elhanyagolható összegbe nem fér bele a reklámmentes (vagy mondjuk visszafogottabban az) Youtube üzemeltetés?
    Szerintem, keress fel egy kardiológust, ha ettől felmegy a vérnyomásod!
    Az utolsó mondatodra inkább nem reagálnék.
    Utoljára szerkesztette: Mentol, 2023.05.12. 14:12:57
  • Mentol
    Miről beszélsz??? Család? Milyen hatfelé? Mi van?
  • zola2000
    "mobilos Youtube alkalmazásban a felhasználok 99.99%-a nem tud reklámot blokkolni"

Simán lehet, ott a YouTube Re-vanced (a Vanced utódja) pcre is vannak alternatív appok.
  • Myers
    De hányszor 15 mp?
    Az már teljesen gyakori, hogy mobilon Yt zenehallgatás közben benyom egy másik 3-5 perces zeneklippet reklámként.
    De a rekord az, hogy egy másfél órás filmet nyomott be reklámként! :)
  • militavia
    Akkor fizess.
    Komolyan mondom, agyzsibassztó az a fillérbaszás, amit egyesek előadnak.
  • militavia
    Kb. a boomerek ismerik a DM és Vimeot. Soha nem használtam egyiket sem.
    Számomra meglepő, hogy életben tudnak maradni...
  • Zsombor99
    Remélem, hogy nem akarják kinyírni az "AdBlock for YouTube" nevű beépülőt (Firefox, Chrome) ami eléggé hatásos, mert a francos fene se akar reklámokat nézni ‒ egy felhasználóra több reklám is juthat, mint ahány videót ezek mellett meg tudna nézni egy nap alatt.