5
  • LamborghiniSG
    #5
    Ez szerintem is így van.
  • Sequoyah
    #4
    Minel nagyobb egy ceg, annal kevesbe tudnak innovativak lenni, mert nem kockaztathatnak tul nagyot...

    Bar az Apple (es a MS) eleg kivetelesek abban a tekintetben, hogy mar nagy cegkent is tudott forradalmit alkotni, ez meg nem a normalis. Altalaban kis, dedikalt cegek hozzak a forradalmi termekeket, igy indult a legtobb ma nagy ceg is. Ok megtehetik hogy bukjanak az otleten, a nagy cegek mar kevesbe.
  • bdzsana
    #3
    " mint a konkurens cégek, akik a felhasználóikkal teszteltetik a félkész megoldásaikat."
    ennél a technológiánál gyakorlatilag nincs is más út.
  • grobs
    #2
    "Az Apple szokás szerint kivár, amíg a konkurensek elbénáznak"

    Kérdés lesz-e mire váltaniuk ha már nem lesz ilyen "béna" a technológia? Korábban mindig volt cég amit bérbe vehettek, vagy megvehettek. LLM-nél (általában gépi tanulásnál) a betanítás hosszú, és költséges folyamat. Ha a versenytársak lestoppolják a legjobbak, és feltőkésítik, hogy tanítsák a modelljüket, akkor az apple nem biztos, hogy jó áron hozzáfér majd a technológiához.

    Másik oldalról lehet, hogy valamelyik olyan üzleti modellel áll elő amivel az apple aprópénzért jut hozzá. Ahogy google, vagy MS szolgáltatások most is ingyen ott vannak az apple eszközein. Aztán csak integrálni kell.
  • Ulkesh
    #1
    Nem tudom mi az újdonság?
    Az Apple soha nem adott ki alfa-béta állapotú fejlesztéseket, mint a konkurens cégek, akik a felhasználóikkal teszteltetik a félkész megoldásaikat.
    Ez nem lemaradás, hanem korrekt viselkedés.

    Aki tesztelte már ezeket a chatbotokat az pontosan tudja, hogy legtöbbször teljesen fals információkat adnak és nemlétezó dolgokra hivatkoznak. Erre komoly üzleti modellt alapozni egyelőre értelmetlen.

    Az Apple szokás szerint kivár, amíg a konkurensek elbénáznak, aztán kijön a saját megoldásával, ami ha nem is hibátlan, de a konkurenseknél lényegesen jobb és használhatóbb lesz.