14
-
#8 Szerintem a kérdés már az, a 12-nek mik a hardverigényei. És igen, tudjuk, hogy nem a teljesítmény, hanem az úgynevezett biztonság szempontjából vannak a szigorűbb kritériumok.
-
#13 Milyen jól számozza újabban az oldal motorja a kommenteket. :D
Nem volt nehéz kitalálni, hogy nem lesz már több nagy frissítés a 10-hez. Azon jobban meglepődtem, hogy kijönnek még ilyen hírek.
Sok értelme így sem lesz 11-re váltani, sőt...
Egyébként a 11-hez nem kell erősebb gép, mint a 10-hez, mert gyakorlatilag ugyan az, csak hivatalosan nem engedi magát felrakni a kb. 2018 előtti Intel és AMD procival szerelt gépekre, plusz ha nincs tpm az alaplapon (biztos van még más kritérium is, eddig ilyennel találkoztam, hogy ez volt a baja neki). -
Gabbbbbbbbbbbb #12 Chrome-ot időnként újra kell telepíteni, bizony kegyetlenül be tud lassulni.
Windows rohadás (Windows rot) is egy valós jelenség, ha soha sincs újratelepítve, akkor pár év frissítései lelassíthatják a rendszert.
Nekem 4790k-s gépem van és nincs probléma teljesítménnyel, mondjuk másfél ~ évente újra szoktam telepíteni, ahogy lassulást érzékelek.
--
Ha a laptopod a HDD-s új állapothoz képest lassú ssd-vel, akkor ott elég komoly problémák vannak..
Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2023.04.29. 18:02:11 -
tom_pika #11 Sokáig?? -
#9 Ha jól értem, csak újabb funkciók nem lesznek, a biztonsági frissítések sokáig érkeznek még.
Tehát semmi probléma. -
Kissssss0 #9 hát persze... majd egy csettintéssel gyorsan wint váltok, majd ha küldenek hozzá minimum fél millát gép újításra akkor váltok. -
mortep #5 Azért vigyáztak arra, hogy a toldozás-foldozás hogyan történik. Használok egy 2017-es prémiumkategóriás céges laptopot i7HQ, m2 ssd párossal (4k display, beépített szinkalibrációs eszközzel!) és hát érezhetően kezdett lassulni pedig semmi extrát nem kell futtatnia, csak az office csomagot, chrome-google, putty (utóbbival nincs gond :) ).
Minimum érdekes annak fényében, hogy eredetileg még hdd-vel érkezett és akkor még használható volt, sőt, kifejezetten gyors volt.
Lehet hogy conteo kategória... de gyanakszom arra, hogy kartelleznek a gyártókkal.
Utoljára szerkesztette: mortep, 2023.04.29. 10:18:35 -
mrhyper #6 24 ben lesz win12, 25ben, mikor lejár a win 10 támogatásom, lecserélem majd arra, nem hiszem, hogy a win11 ha kimarad az életemből, sok mindent veszitek majd :) -
dyra #6 Kapják be. -
csicso82 #5 Ott a lényeg: "hivatalosan" nekem egy i5 4690-re is simán felment és minden driver-t megtalálta stb. fut szépen.
A Windows 10 pedig 2007-es C2D procis gépen is eldöcög. Magyarán nem kell ezt túlkomplikálni.
2025 októbere is még legalább 2,5 évre van, addig bármi - is - lehet. -
nlght #2 pont ugyanezt akartam írni :)
és amikor 8 év toldozás-foldozás után sikerült minimális szintre csökkenteni a bugok és biztonsági rések számát akkor felmondják a támogatást...
most meg vegyél új hardvert és térj át win11-re ahol majd ismét legalább 8 évig foltozgatják a biztonsági réseket és bugokat...
a kolléga most állt vissza win10-re a 11-ről mert eddig bírták az idegei a bugok miatt...
facepalm!
Utoljára szerkesztette: nlght, 2023.04.28. 17:09:44 -
#3 Habár a Windows XP támogatását is már 2009ben fel akarták függeszteni de mégis kitolták 2014ig. Szerintem a Windows 10 is így fog járni. -
#2 Kár hogy 7. generációs Intel chipekre sem akar felmenni a Windows 11 hivatalosan, amit még 2021ben is árultak a gyártók (konkrétan a Microsoft valamelyik régebbi surface prot ezer euróért) most valaki dobjon ki 7. generációs Intel gépet ami böngészni simán jó lenne?
Vagy 2026 a desktop linux éve lesz :) -
mortep #1 Szintén Microszoft mondta vala, hogy az windows10 lesz az utolsó... szóval akkor megszűnik a microsoft? :)