3
  • kvp
    #3
    Itt egy ad-hoc wifi halozatrol van szo, tobb hop-pal. Egyreszt fontos, hogy az atviteli idoben legrovidebb utvonalon alljon fel a halozat es a dronok mozgasaval mindig a friss legrovidebb utra alljanak at. Masreszt folyamatos frissitesek eseten ha egy router-be tobb frissites esik be azonos forrasbol, akkor a varakozasi sorabol csak a legfrissebbet erdemes tovabbitani, mert a tobbi mar elavult. Ha minden adatot beerkezesi sorrendben tovabbitna mint egy hagyomanyos router, akkor a cel eloszor a regebbit kapna meg, majd valamivel utanna a frissebbet, ami folosleges, mert elsore is megkaphatta volna a frissebb csomagot.

    A fenti ket megoldas egyebkent az halozatos tobbjatekosos FPS-ek vilagabol jon, ahol az okosabb jatekok a poziciofrissiteseket hasonloan "csak a legfrissebb szamit" elven kuldik, mivel ez a megoldas adja a legkisebb lag-et.

    A technologia ha jol ertem a router-eken futo alkalmazas szintu routing-rol szol, tehat nem az ip szinten route-olnak, hanem az adott app. szintjen, ami gyakorlatilag egy proxy router-nek szamit. Ilyen technologiat hasznalnak az interneten az elosztott mediatovabbitasi halozatok is, de mivel a robotok eseten minden node egyben router is, ezert a router kodba epitettek az alkalmazas halozati retegenek egy reszet.
  • Cat #2
    Le van írva: simán feldolgozták az adatokat sorrendben. Egy eszköznél az adott adatmennyiség és számítási kapacitás bőven lehetővé teszi, hogy azonnal történjen minden.

    Itt rajról van szó, ahol az adatok mennyisége hatványozott, mert minden egységnek tudnia kell hol van ő a többiekhez képest. Na itt már kevés az erő. Kérdés meddig, mert pár év múlva lehet hogy sokkal gyorsabbak lesznek a drónokban lévő processzorok.
  • t_robert
    #1
    mi az, hogy fegyelembe veszik a feldolgozáskor az információ korát? EDDIG NEM FOGLAKOZTAK fele? hogy a francba lehet vezérelni egymáshoz képest több eszközt, ha nem tudom, hogy mikori az utolsó adat és mennyit változott a pozíció az adat kora és a közben eltelt idő alatt. Azért ezek a drónok képesek úgy 10-30 m/sec sebességgel mozogni. Ha két egymás fele repülő drón még 100 méterről egymás fele repülve is 1,5-2 másodperc alatt összeütközik.