5
  • zola2000
    #5
    Részemről:
    https://ibb.co/TwTkLfm
  • zola2000
    #3
    "szakertoi rendszer es egy tudasbazis kombinacioja"

    Megbénítva egy morális kioktató rendszerrel ami minden második válaszában azt írja "it is important to remember it's not appropriate... "
  • kvp
    #2
    A chatgpt egy szakertoi rendszer es egy tudasbazis kombinacioja, egy emberi nyelvi inteface mogott. Nem intelligens, csak nagy a tudasa. Viszont ezt a tudast emberek vittek be, sokan kozzuluk afraikai, azsiai, alulfizetett munkasok voltak. Egy europai ceg jogilag sem lophat el annyi adatot ami egy hasonlo rendszer betanitashoz kell, de az adatbevitelhez szukseges rabszolgamunkat se alkalmazhatja, meg kulfoldon sem. Egyszeruen az europai jogi kornyezet nem alkalmas arra, hogy ilyen fejlesztest vegezzenek.
  • Ellaberin
    #1
    "A mesterséges intelligenciával foglalkozó európai kutatók ezért összefogtak egy kezdeményezésben, amelynek célja, hogy felhívják a figyelmet erre a problémára."

    Felhívják a figyelmet a problémára - és itt meg is áll a történet, mert ahány nemzetiség annyiféle problémát gördítenek elé és megmarad a langyos polemizálás szintjén.

    Ebből adódóan nem is lesz itt egy EU-s cég se amelyik kigyúrná magát, mert azonnal belefolytja a szót valamelyik EU szabály, vagy szervezet. És még csodálkozunk is, hogy állva hagynak mindenben is minket.

    Amúgy sem beszélhetünk még csak amerikai megoldásról sem, mivel ezek mögött is cégek állnak, max. valamilyen, vagy valamiféle támogatás van az USA állami apparátusa részéről egyik, vagy másik, vagy mindegyik cég felé. És azé a nagyobbik szelet, amelyik használhatóbb a CIA részéről.

    Kína más, ott egybegyúrt, irányított akarat létezik, kilógni a sorból nem nagyon lehet.