3
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #3
  "Pont a fentiek miatt nem ertem, hogy miert balheznak a cegek, ha nem tetszik nekik, hogy a nyugati cegek nem fizetnek, akkor szamlazzak ki a gerinc szolgaltatoknak"

  Pedig nem nehéz megérteni.
  A profit sohasem elég, lobbizásnak nevezett korrupcióval pedig ki tudja meddig vihetik el a dolgot. Főleg annak fényében, hogy Ursula és társai mennyire nincsenek képben a témában. USA-ban is ezt próbálják elérni, ezért kaptak vérszemet az európai szolgáltatók is.

  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2023.02.03. 19:09:51
 • kvp
  #2
  "A testület emellett részletes üzleti információkat is kér, például a peering-szerződéseket, amelyek általában bizalmasak."

  Hat itt lehetne egy kotelezo hatosagi arat hasznalni, tehat minden szolgaltato azonos aron adna es venne a savszelesseget. Nem lenne boldog egyik ceg se tole, de onnantol biztosan semleges lenne a netforgalom, mert minden szolgaltatonak fix aron menne, fuggetlenul a partner cegetol. Max. ha nem tetszik, akkor par nemzetkozi kabelszolgaltato kivonulna az europai piacrol. (elvinni ugyse tudjak a lefektetett kabeleiket, szoval ez nem valoszinu)

  Pont a fentiek miatt nem ertem, hogy miert balheznak a cegek, ha nem tetszik nekik, hogy a nyugati cegek nem fizetnek, akkor szamlazzak ki a gerinc szolgaltatoknak, majd azok atharitjak a forras szerverek uzemeltetoire. Tehat ha atallnanak a forras alapu szamlazasra, azaz a csomag forrasa fizet a csomag atveteleert, akkor ha egy amerikai ceg forgalmat kuld az EU-s halozat fele, akkor fizetnie kellene. De ezt a gerinc net szolgaltato fizetne ki, aki tovabbszamlazna a szerver uzemeltetoknek.

  Ezzel a savszel alapu elszamolasrol at lehetne allni a forgalomdijas internet korszakara, ahol mindenki annyit fizet, amennyit fogyaszt. (a szerverek tulajdonosai is fizetnenek, hogy adatokat kuldjenek es a felhasznalok is fizetnenek, hogy adatokat fogadjanak, mint amikor egy nemzetkozi roaming-os telefonhivas dijat megosztva fizeti a hivo es a hivott fel) Ez teljes mertekben net semleges lenne, mindenki annyit fizetne amennyit fogalmaz.
 • gosub
  #1
  Nálunk emiatt utcára mentek az emberek, ebben diktatúrát véltek látni és "az Európai Bizottság versenyügyi biztosa, Neelie Kroes 2014. október 26-án Twitter üzenetében az internetadó bevezetése elleni tiltakozásra szólított fel." Most meg ez az Európai Bizottság a netadó érdekében mindenféle bizalmas adatokat akar begyűjteni, mert ugye a júzerek fogják fizetni nem a google, meta...