7
 • Tetsuo
  #7
  Hasonlóan hihetetlen számomra, hogy nem csak a (gyári) CD, a DVD, hanem a BD lemez is nyomtatva van, vagyis nyomással hozzák létre a piteket a felületen.
 • Caro
  #6
  Szerintem az elképesztő az az, hogy a HDD-ben a fej pár nm-re lebeg csak a forgó tányér felett. Hihetetlen, hogy ezt egy ilyen konzumer tömeggyártott cuccban meg tudják csinálni, amikor a félvezetőgyártásnál pedig vért izzadnak ezekkel a méretekkel már.
 • militavia
  #5
  Miért a mai CPU-k és más architektúrája hány éves? :)
  A visszafelé kompatibilitás miatt van ragaszkodás sok mindenhez.

  A kerék alapötlete is elég régi, csak sokféle formája és fejlesztése létezik a tömör kő és fakerékhez képest.

  A HDD tudja, amit kell, akkor miért kéne megváltoztatni?
  Számomra a meglepő az, hogy még a szutyok optikai adattárolás létezik.
  Hogy BR filmet BR adathordozón venni...
  Soha életemben nem volt kezemben BRl lemez, nem is használtam.

  A memóra kb. annyira olcsó, hogy USB flash-en kéne árusítani már mindent, ami nagyobb, mint 1 DVD.
  Mondjuk DVD-t se használok lassan vagy 10 éve...
 • Cat #4
  Inkább az az elképesztő, hogy még létezik, már több mint ötven éves a technológia alapötlete (forgó tányér, amiről egy mozgó tű olvassa be az adatokat).
 • militavia
  #2
  Kb. 10 éve nem vettem HDD-t tárhely bővítés miatt, csak mert meghalt egy korábbi HDD, meg SSD-t a játékoknak, mert a 2012-ben vett 128GB--on ma csak oprendszer van.
  2012-ben akkor simán 3 AAA játék is elfért mellé., Ma kb egy sem.

  Mert az ember rájön, hogy sok felesleges fotót őrizgetni tömény mennyiségben felesleges. A filmek nagy része mindig elérhető, nem kell letöltve őrizni őket, csak ami tényleg nagyon ritka dolog.

  És a videós tartalmat gyárok, egy videó 2-3 GB, de olyan tempóval, hogy még ez sem fogja felfalni a szabad helyet. A fontos fótkat és más 3-szoros másolatban tárolom és így is van perpill. vagy 800-1000 GB szabad helyen. Amit bármikor fel tundék lökni régi sorozat és filmek takarításával több száz GB-tal.

  Az első vinyóm 0,22GB volt. Azért ez is valahol egészen elképesztő.
  Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.01.31. 19:43:00
 • Macropus Rufus
  #2
  Lehet igazad lesz. Bár anno 2003-ban én is ezt gondoltam akkor mikor megvettem a 160gigás hhd-m. Most meg 2500 giga van csak a gamer vasamban.
 • Antracit
  #1
  Technikai szempontból érdekes, sőt elismerésre méltó, bár ekkora kapacitásokat leginkább adatközpontokban tudok elképzelni. Esetleg egy szűk rétegnek, aki mindent számolatlanul maga akar tárolni, mert nem bízik a felhőben.
  Átlagembernek bőven sok.