7
  • Tetsuo
    #7
    Hasonlóan hihetetlen számomra, hogy nem csak a (gyári) CD, a DVD, hanem a BD lemez is nyomtatva van, vagyis nyomással hozzák létre a piteket a felületen.
  • Caro
    #6
    Szerintem az elképesztő az az, hogy a HDD-ben a fej pár nm-re lebeg csak a forgó tányér felett. Hihetetlen, hogy ezt egy ilyen konzumer tömeggyártott cuccban meg tudják csinálni, amikor a félvezetőgyártásnál pedig vért izzadnak ezekkel a méretekkel már.
  • militavia
    #5
    Miért a mai CPU-k és más architektúrája hány éves? :)
    A visszafelé kompatibilitás miatt van ragaszkodás sok mindenhez.

    A kerék alapötlete is elég régi, csak sokféle formája és fejlesztése létezik a tömör kő és fakerékhez képest.

    A HDD tudja, amit kell, akkor miért kéne megváltoztatni?
    Számomra a meglepő az, hogy még a szutyok optikai adattárolás létezik.
    Hogy BR filmet BR adathordozón venni...
    Soha életemben nem volt kezemben BRl lemez, nem is használtam.

    A memóra kb. annyira olcsó, hogy USB flash-en kéne árusítani már mindent, ami nagyobb, mint 1 DVD.
    Mondjuk DVD-t se használok lassan vagy 10 éve...
  • Cat #4
    Inkább az az elképesztő, hogy még létezik, már több mint ötven éves a technológia alapötlete (forgó tányér, amiről egy mozgó tű olvassa be az adatokat).
  • militavia
    #2
    Kb. 10 éve nem vettem HDD-t tárhely bővítés miatt, csak mert meghalt egy korábbi HDD, meg SSD-t a játékoknak, mert a 2012-ben vett 128GB--on ma csak oprendszer van.
    2012-ben akkor simán 3 AAA játék is elfért mellé., Ma kb egy sem.

    Mert az ember rájön, hogy sok felesleges fotót őrizgetni tömény mennyiségben felesleges. A filmek nagy része mindig elérhető, nem kell letöltve őrizni őket, csak ami tényleg nagyon ritka dolog.

    És a videós tartalmat gyárok, egy videó 2-3 GB, de olyan tempóval, hogy még ez sem fogja felfalni a szabad helyet. A fontos fótkat és más 3-szoros másolatban tárolom és így is van perpill. vagy 800-1000 GB szabad helyen. Amit bármikor fel tundék lökni régi sorozat és filmek takarításával több száz GB-tal.

    Az első vinyóm 0,22GB volt. Azért ez is valahol egészen elképesztő.
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.01.31. 19:43:00
  • Macropus Rufus
    #2
    Lehet igazad lesz. Bár anno 2003-ban én is ezt gondoltam akkor mikor megvettem a 160gigás hhd-m. Most meg 2500 giga van csak a gamer vasamban.
  • Antracit
    #1
    Technikai szempontból érdekes, sőt elismerésre méltó, bár ekkora kapacitásokat leginkább adatközpontokban tudok elképzelni. Esetleg egy szűk rétegnek, aki mindent számolatlanul maga akar tárolni, mert nem bízik a felhőben.
    Átlagembernek bőven sok.