6
 • zola2000
  #6
  "nem a hardver gyártó, hanem egy kulon ceg adja ki hozza a frissiteseket"

  Az jól hangzik, mert igazából nekem például 2015ből származó olcsó kínai Intel atomos Windows tabletem van, aztán a legfrissebb windows 10 fut rajta így 7 év után is (debloatolva, az oldalak mobil változatát használva user agent switcherrel a tableten, és retro visual noveleket játszva elég a vas)

  Miközben nemcsak az androidos gyártók de talán az apple sem ad ki frissítést olyan régi tabletekhez. Ha jönne olyan telefon ami ugyanúgy frissül mint x86os windows/linux akár egy évtized múlva is, az szerintem sokakat érdekelne.
 • kvp
  #5
  Ez egy AOSP (android open source project) disztribucio. Tehat a Google altal nyilt forraskoduva tett Android komponenseket hasznalja, a normal linux kernel folott. Semmilyen alapertelmezett Google alkalmazas nincs hozza, mivel azok nem nyilt forraskoduak.

  Az egyetlen elteres, hogy nem a hardver gyarto, hanem egy kulon ceg adja ki hozza a frissiteseket. Ahogy pl. a kereskedelmi linux disztribuciokhoz is van hivatalos frissites es tamogatas, mig a kozossegi valtozatokhoz csak max. a forumok es a forraskod van. Ez egy nyilt forraskodu, kereskedelmi Android disztribucio. Foleg azoknak az indiai hardverfejleszto cegeknek jo, akik nem akarnak sajat szoftveres support csapatot fenntartani.
 • Zsombor99
  #4
  Vajon mennyi Google alap maradt ebben? Nem lennék teljesen meglepve, ha kezelné az Androidos appokat is...
 • Angel5
  #3
  saját ez jó :D közben meg google alapok :D
 • Angel5
  #2
  +1
 • takysoft
  #1
  A linux disztróknak legalább nincs pofájuk saját operációs rendszernek nevezni magukat.
  Mert nem is azok, ahogy ez sem.

  Ha más kerneljét használod, nem vagy oprendszer.