9
  • zola2000
    #9
    #mindmeghalunk!

    On: már a 3G sávszélessége is bőven elég volt, de ott nagy volt a késleltetés, a 4G ezt megoldotta, az 5Gre nem tudom van e szükség, elvileg külön ip címe lehet így korlátlan adatforgalommal az okoscipőfűzőnek is (szinte ezzel reklámozták az 5Gt) a gyakorlatban még mindig lassabb az 5G mint a 4G?

    A 6G már a 8K tvnél is értelmetlenebb.
  • MerlinW
    #8
    Jogos, my bad.
  • Zsoltee_a_bator
    #7
    Vannak, akik a sok g miatt paraznak es csakazert is 2g -t hasznalnak.. pont az hatol be az ember testebe a leginkabb :)

    ezeket az 5-6g -ket a semmi is elnyeli
  • kvp
    #6
    "6G will be using even smaller wavelengths that fall in the Terahertz (THz) band that falls between 100 GHz to 3 THz."

    https://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_spectrum

    NIR Near infrared 10 μm 30 THz 124 meV
    MIR Mid infrared 100 μm 3 THz 12.4 meV
    FIR Far infrared 1 mm 300 GHz 1.24 meV

    Szoval a mid infrared es a far infrared amit hasznalnak. Ez azert elonyos, mert a near infrared (kozeli infravoros) mar lathato a cmos kamerak szamara meg ir szurokkel is, igy minden ado vilagitana a fotokon (mint pl. az infra taviranyitok kozzul azok amik a kozeli infra tartomanyt hasznaljak). A regi irda protokoll is hasonlo elven mukodott, csak joval kisebb vivofrekvenciaval es az infra diodak akkori ara miatt a near infrared savban.

    Tehat igen, a 6G az infravoros feny, azaz kozonseges hosugarzas alapu lesz. :-)

    ps: A 7G-nek meg akkor valoszinuleg csak a lathato feny marad, mert foljebb mar nem mehetnek, mert az UV folott mar csak ionizalo sugarzas van. Igy lehetne pl. egy lakas egoibe 7G transmittereket rakni, amik a fenyerot szabalyzo kisfrekvencias PWM melle keverik be a nagyfrekvencias internetes jelet kis kitoltesi tenyezovel. (tehat pl. 99% fenyero, 1% adatjel, igy kikapcsolt lampa eseten csak max. 1%-os fenyeron vilagitana csillar ejjel-nappal)
  • MerlinW
    #5
    Hát, Nokia nem ezt mondja.

    "6G explained

    In the 6G era, the digital, physical and human world will seamlessly fuse to trigger extrasensory experiences. Intelligent knowledge systems will be combined with robust computation capabilities to make humans endlessly more efficient and redefine how we live, work and take care of the planet. Even though there is still a lot of innovation in 5G with the 5G-Advanced release of new standards, Nokia Bell Labs has already begun the research work on 6G to make it commercially available by 2030.

    How Does 6G Work?

    If you thought the leap in data transfer speed from 4G to 5G was a big one, then here’s a shocker: 6G wireless network is rumored to be 100 times faster than 5G. While 5G technology relied on frequencies in the microwave range to transmit data, 6G will be using even smaller wavelengths that fall in the Terahertz (THz) band that falls between 100 GHz to 3 THz.

    This will enable it to transmit data at shockingly fast speeds of approximately 95 Gbps (gigabits per second), which can hit a peak max speed of up to even 1 Tbps (terabit per second).

    Another way to understand the data transmission speeds with 6G is to analyze its latency, which is usually measured in milliseconds. Simply put, latency is the time it takes for data to be transmitted from its originating source to its destination. The lower the latency, the faster your data transmission speed would be.

    The latency for 4G networks is around 50 milliseconds and it falls to a mere 5 milliseconds with 5G technology.

    6G networks are set to reduce that to only 1 millisecond - implying an almost instantaneous data transfer speed. The high-capacity, ultra-low latency features of 6G will expand the scope of wireless technology to encompass never-before-seen applications in AI (artificial intelligence), mobile edge computing, blockchain technology, and much more."
  • kvp
    #4
    A 6G mikrohullam helyett infravoros fenyt hasznal. Azaz hosugarzast. Ennek az az elonye, hogy a nagyobb frekvencia nagyobb sebesseget is jelent. Hatranya, hogy a hosguarzas csak kozvetlen ralatas eseten hasznalhato es szinte minden infraban atlatszatlan anyag elnyeli. Azt, hogy az emberi ruha es bor is elnyeli szemely szerint elonyek tartom, mert igy kevesbe jut melyre mint az 5G. Szoval gyorsabb, de meg kisebb a hatotavolsaga es meg inkabb csak kozvetlen ralatassal megy.
  • mortep
    #3
    Topic off

    Egy kedves ismerősöm - aki nem épp IT analfabéta - különböző videókat meg osztott meg velem, miszerint egyes covid oltások után a számítógép felismerte tisztelt oltottat mint bluetooth eszközt ez után jött desszertnek az 5G génmanipuláció-chip-nanorobot, napasztmekk.

    Én meg azt hittem, hogy a laposföld az egy gag...
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2023.01.18. 13:40:14
  • mortep
    #2
    Mostmár nemcsak a madarak fognak lefordulni a fáról, hanem a repülőgépek, meg a tengeralattjárók is. Jönnek a bechippelt chip-ek (vagy chips-ek)
  • MerlinW
    #1
    Ajaj, jön a COVID25 terjesztése :D