11
  • AgentKis
    Majd hozzálassítják a w10-et is. Az XP-t is belassították anno a végére a gusztustalan vista tempója alá. Szerencse, hogy akkor már volt win7.
  • Ellaberin
    Konzekvencia kb. annyi, hogy a GUI alaprészét meg néhány szegmensében a rendszert már sikerült kikalapálni a Win10-nél jobbra (már, ha a GUI változást jobbításnak ítéljük - személy szerint én nem váltanék, nekem nem jön be).
    Azaz kb annyi a Win11, hogy régebbi gépekre már nem mászik fel + némi service pakk - nem mintha bármi több várható lenne tőlük. Csak most direktbe (még) nem cseszegtetnek, meg egy idő után nem váltják le a Win7-t a gépeden akaratod ellenére. Most legalább definiálták azt a minimális kört, akit b.sztathatnak.
  • kvp
    A windows-ok verziovaltasi uteme mara beallt arra, hogy aki az elso par het/honap utan nem valt, az max. akkor fog, amikor gepet cserel. Tehat a kezdeti felfutas utan a terjedesi rata beall az uj gepek eladasi utemere, amik mar eloretelepitve csak az uj rendszerrel kaphatoak. A laptopok korabbinal nagyobb aranya a pc-s szegmensen belul es a desktop-okhoz kepest jelentosen rovidebb elettartalmuk sokat segit a frissebb windows-ok terjedeseben.

"Nem tudom mi bajuk volt az XP-vel, Kis fejlesztessel most is jo volna."

Alapvetoen a mai windows-ok is windows nt alapuak es az operacios rendszeren magan csak kis inkrementalis fejlesztesek zajlottak 1993 ota. Jelenleg a windows 11 valojaban egy windows 10 service pack-kent mukodik. https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_NT
  • wraithLord
    Ja, meg el van rejtve a régi jobb gombos előugró menü az új kerek csili-vili előugró menüben. Igaz, most már sikerült megoldani, hogy az a "további lehetőségek" is úgy nézzen ki, mintha a 11 része lenne, és nem valami előző GUI-kból összegányolt kiméra izé. :D Merthogy eredetileg az egy-az-egyben a Windows 10 panelje volt.

Vajon a Windows 12-ben a 11 GUI-ja is egy új "GUI-héjba" lesz rejtve? Mert kb. ezt csinálják. A Vista/7 GUI dizájnjára ráhúzták a 8/10 GUI-ját, a 10-re meg a 11-et. És mindegyik szépen elő lehet bújtatni, pl. ha 10-ben a gépház helyett inkább vezérlőpultot szeretnéd látni, akkor előjön a 7 (vagy akár XP/2000/98/95), ha nem a retard ikonokkal akarsz szórakozni a jobbgombos menüben, akkor meg előjön a 10 (vagy ahogy írtam, jött, már csak a menüpontok emlékeztetnek rá, a kinézet nem.)

Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2023.01.08. 17:32:21
  • Tetsuo
    Hát, nem tudom. Sorszámozni sem tud, alap dolgokat sem lehet benne automatizálni. És durva, hogy egy megavállalat termékéről beszélünk, aminek egy-egy funkcióját hobbiprogramozók leköröznek évtizedek óta...
    (A W11 nálam - közepes gépen - nem szaggat.)
  • Gabbbbbbbbbbbb
    Szerintem W10-es elég jó, tud olyan hasznos dolgokat, amit más nem nagyon. Legalábbis kép és videó preview-t alternatív opciók nem kezelik jól. Win11-es meg szaggat 10. gen I7-en.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2023.01.08. 10:25:18
  • Tetsuo
    A fájlkezelő, amióta Windows létezik rossz benne. Szerintem a névjegyük része.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    A brutálisan rossz fájlkezelőről ne feledkezzünk meg, azt javították már?
  • zola2000
    "míg a felbontásnál egyértelműen az 1920 x 1080 pixel vezet"

Az durva 2023ban, ennyit a pc master raceről :)
  • duke
    Nem tudom mi bajuk volt az XP-vel, Kis fejlesztessel most is jo volna.
  • Ender Wiggin #1
    Felhasználói szempontból a 11 csak annyi, hogy a startmenü középre került, és ami eddig szögletes volt, az a 11-ben le van kerekítve. Céges gépen okés, de az otthonira inkább nem...