9
 • Traumazero
  #9
  Nekem Gigabyte videókártyám van elég régóta müködik úgyhogy egy kis javulást kérek a százalékokban :)
 • Yodafon
  #8
  Na nekem pont karacsony elotti nap halt meg a 12-13 eves GTX460-am stilusosan jatek kozben :').

  Azota valtottam PS5-re :'D
  Utoljára szerkesztette: Yodafon, 2023.01.09. 09:58:16
 • wraithLord
  #7
  Most már én is, de amikor gimis meg egyetemista voltam, akkor csak nyáron dolgoztam, és erre tellett.
 • igazamvanvagyig
  #6
  nekem meg nem volt giga kartyam de altalaban tobb garit ad es pl hutocserenel nem ugrik a gari (regiokent valtozik)
 • Tetsuo
  #5
  Próbálok úgy vásárolni, hogy adott termék adott ársávjában minimum középről válasszak. Tehát más-más márka ugyanazon típusai közül sosem a legolcsóbbat, de nem is a második legolcsóbbat választom, hanem inkább a drágábbat.
  Pl. ha nagyon jó áron vannak a Gigabyte videókarik, akkor én pont azokat kerülöm.
  És ez még mindig bejött.
 • Kissssss0 #4
  nekem eddig csak egy sapphire toxic r9 280 döglött meg...
 • wraithLord
  #3
  Nekem az első normálisnak mondható videókártyám egy RIVA TNT2 volt, előtte csak olyan kártyáim voltak, amik arra voltak jók, hogy használni lehessen a gépet. A gyenge kártyák pedig nem nagyon döglenek be (igaz, a TNT2 se romlott el).
 • Ender Wiggin #2
  Nálam eddig minden vidókártya tönkrement. MINDEN. 2-3 év a tipikus életidő. Először Voodoo2+TRio3D. Aztán ATi Rage, aztán Gigabyte Ti4600, aztán MSi FX5700 aztán laptopra váltottam, amiben a 8800M halt meg, garancián túli csere 9800M GTX-re, mostanra már annak is reballing a vágya. Visszatértem PC-re 2011-ben. GTX470, aztán GTX770 és mázli, hogy a nagy bányászkorszak előtt halt meg ez utóbbi, mert még olcsón tudtam egy GTX1660 Supert. Ami lekopogom, de még küzd.
 • wraithLord
  #1
  Volt már rengeteg gépem, és van is. Már 10-20 évvel ezelőtt is a videókártyákkal volt a legtöbb baj. Legalábbis nálam, ami nem reprezentatív, mert nem vagyok nagyüzemben vásárló és felhasználó entitás, de azért érdekes.
  Nagyobb terhelés alatt sercegést/pattogást lehetett hallani rajtuk, aztán hosszabb-rövidebb idő után megmurdeltek. A 2000-es években főleg a felsőbb kategóriás nVidia kártyáknál volt ez "divat". Volt pár 8800/9800 GT-m, abból egy Gigabyte és egy Zotac is ezt csinálta, a Gigabyte meg is döglött még a 2000-es években, a Zotac azt hiszem, még működik, bár már ki tudja, mikor használtam utoljára.

  Ez nem kifejezetten videókártya probléma, de régen sok kártyára nagyon béna hűtést raktak (ATI és nVidia egyaránt), és folyton vagy hűtést kellett rajta cserélni, vagy rágányolni másik ventillátort, mert ami rajta volt, az vagy totál meghalt, vagy olyan hangja lett, mint egy kereplőnek. Ez persze a 2010-es években már annyira nem volt jellemző, amikor mindenki előállt a saját hűtési fejlesztéseivel, saját ventillátorokkal, és nem csicsásan felmatricázott egyenkínai standard vacak volt még az olcsóbb variánsokon sem.
  Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2023.01.07. 13:17:00