6
 • ENVE
  #6
  Neked mi bajod van tulajdonképpen? Persze, adjanak 60ezerért 3060 teljesítményt, hogyne
 • Dodo55
  #5
  Na ezaz, plusz ugye mindvégig ott voltak az IGP-k is, még ha más is némileg az architektúrális felépítés az integrált jelleg miatt, de drivereket tekintve ugyanúgy folyamatosan dolgoztak a különböző API-k támogatásán, tehát semennyire sem kellene, hogy ismeretlen vagy ne teljesen naprakész legyen számukra a terep.
 • kvp
  #4
  "Nem szimpla temakor. Elso generaciojukkal versengenek olyanokkal, mint Nvidia, akik a kb 22. generaciojukat tapossak."

  A intel mar kiadott egy rakat kartyat sok-sok evvel ezelott is, csak a teljesitmenyuk mindig elmaradt a versenytarsaiktol vagy az ar-ertek aranyuk nem volt idealis. Par pelda:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Professional_Graphics_Controller
  https://www.computer.org/publications/tech-news/chasing-pixels/Famous-Graphics-Chips-Intels-82786-Intels-First-Discrete-Graphics-Coprocessor
  https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_i750
  https://en.wikipedia.org/wiki/Intel740
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_graphics_processing_units

  Ezek kozzul az 1984-es PGA volt a vilag egyik elso teljes mertekben programozhato 3D shader-es videokartyaja, intel 8088-as kozponti egyseggel, akar 16 Mhz-es orajellel. A mai nagy gyartok kozzul az Array Technology Inc. (ATI) 1985-ben alakult, mig az Nvidia-t csak 1993-ban alapitottak volt SGI-s mernokok. Az intel sokkal regebben benne van mar a videokartya uzletben, csak eddig minden probalkozasuk vagy kiszorult a piacrol vagy egy ido utan bekerult a chipset-be (vagy ujabban mar a processzorba). Nem mintha az Apple sajat uj megoldasai nem ebbe az iranyba mutatnanak.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #3
  "Rettentően nagyot javultak! Szenzáció!"

  Így van, maximálisan egyetértek ezzel a kijelentéssel.

  "Sikerült tíz 10+ éves játék alá drivert gyúrni, micsoda innováció!"
  Nvidia és AMD-nek 20 éve volt DirectX 9-es driver-t írni és mégsem működik mindig hibátlanul a dolog. Előfordul, hogy egy egy frissítéssel -rövid időre- elbarmolják a dolgokat.

  Szerintem az is logikus, hogy csak pár címet támogatnak natívan. Legtöbb öregebb játék emulációval is 200+ fps-el fut. Időtálló, hardverigényesebb online címből viszont nincs olyan sok, hogy ne érje meg egyesével foglalkozni velük. Ezt az Nvidia és az Amd is megteszi, csak nincs nagydobra verve. Persze tény, hogy nekik általános meghajtójuk is van, de gondolom Intel-nek is, csak nem stabil.
 • Zsoltee_a_bator
  #2
  Nem szimpla temakor. Elso generaciojukkal versengenek olyanokkal, mint Nvidia, akik a kb 22. generaciojukat tapossak.
 • Ellaberin
  #1
  Rettentően nagyot javultak! Szenzáció!
  Sikerült tíz 10+ éves játék alá drivert gyúrni, micsoda innováció!
  Már csak az árakat kellene megfelezni egy mai csúcskártyákhoz képest és akkor csak kétszer annyiért adnák, mint egy mai középkategóriás kártyát.