10
  • mortep
    #10
    Na igen... covid alatt a túlzott kereslet volt a probléma, most meg újból a visszaeseés... egyáltalán létezik olyan világpiaci környezet ami ezeknek megfelel?
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2022.12.07. 08:15:55
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #9
    Egy laptop mióta nem PC?
  • Ender Wiggin #8
    PC-s cikknek laptopos illusztráció... okkké.
  • Sir Cryalot
    #7
    Jellemző hogy a levegőszűrő sosem lett menő PC periféria pedig pöfékelnek rendesen, abba a felfuvalkodott imidzsbe nem is igazán fér bele mondjuk.
  • barret
    #6
    Aki nem játszik új játékokkal,röhögve elvan egy 10 éves,vagy öregebb géppel.Minek futkosson vásárolni? SSD meg ram kell bele,és kész.
  • t_robert
    #5
    Nagyjából minden hardverre igaz legyen szó PC-ről telefonról stb. Mivel eléggé felment az áruk és viszonylag sokat kicseréltek az elmúlt 2-3 évben covid és ilyenek a vevők többsége nem feltétlenül cseréli le fél évente a borsos áron vett hardverét, ha az még megfelelő. Minden esetre, ha vett valaki két éve valami drágább elektronikát, aminek jó a teljesítménye az ma is pont olyan jó még a feladatokra, mint 1-2 éve. Szóval jelenleg telítödött a piac és csökken az igény és ez jelenik mag az eladási statisztikákon. Ráadásul válság is van és bizonytalanság. Az emberek legföbb gondja nem az, hogy elrohanjon egy boltba kicserélni az 1-2 éves PC-t vagy telefont egy a korábbinál lényegesen nem jobb akármire fél millióért. Eddig jól profitáltak az elektronika felfutásán a gyártók és a kereskedők, most jön a a kereslet visszaesés...
  • Sir Cryalot
    #4
    https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/october-2022-rtx-dlss-game-updates/
    Kész szerencse hogy a GTX márkanév ezt a hipszter yuppizmus -t már nem élte meg, de már a GTX480 tájékán is voltak kilengések:

    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2022.12.06. 13:31:20
  • Sir Cryalot
    #3
    DLSS-t is úgy hozták ki hogy DE KELL hozzá ML hw amihez "bónusz" a RAY TRACING. Közben a streameresdi MPEG mozgásvektorozásnak több köze van hozzá.
  • kvp
    #2
    A tervezett avulas joreszt azt jelenti, hogy az aksik es az oled kijelzok kb. 3 ev utan kopnak el. Ezen kivul bevezetheto egy tervezett hardveres es szoftveres elavulas, ahol a rendszer komponensei (pl. a tpm chip) avulnak el elore megadott ido utan. Ilyen volt a win10/win11 valtasnal a win11 kompatibilitasi lista miatti tomeges avulas.

    A cikk nem errol szol, hanem arrol, hogy a covid-os, home office-os felfutas utan most csokkent a kereslet. Raadasul valsag van, az embereket leepitik, tehat hirtelen az embereknek nincs penzuk, a vallalatoknak pedig nincs szukseguk uj pc-kre.
  • Sir Cryalot
    #1
    Hja itt már nem igazán játszik a tervezett elavulás mert még kontent sincs amihez nem válna be régi hw, meg ahogy az ue5 kinéz nem is lesz.

    Oledre még rá lehetne feküdni de azt is agyonvágják wearable-k. Totál fiaskó az egész.

    Tudnám mekkora birkák zabálják még mindig a leak-jeiket, totál indoktrináció meg szekta-szag.