19
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #19
    Nyilván értem, de az elhangzott érvek mellett úgy sejtem, hogyha kivonnánk az eperfalevél/pipacs hatóanyagát és olyan dózisban vennénk ezeket be, hogy tényleg érjenek is valamit, akkor 0 adalékanyag és kémiai melléktermék nélkül is (ami nyilván nem reális a gyógyszeriparban) lennének mellékhatások és lenne 1-2 ember tízmillióból, aki az intenzívre kerülne tőle.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2022.12.14. 16:34:14
  • defiant9
    #18
    Újból bizonyítod hogy amint kifogytál az érvekből már csak a 100% személyeskedés amire fussa.
    Tartom hogy amit itt csináltál az cherry picking a gyógyszerek (halált okozó) mellékhatásával 'riogatással'.
    Az meg hogy elterelődnél erről az állításodról a beismerése hogy nem tudod tartani(ahogy ez lenni szokott), mivel logikai képességeid egy kisiskolásét sem mindig éri el.
  • Tetsuo
    #17
    Újra és újra bizonyítod, hogy nem csak értelmi színvonalad, de erkölcsi "magasságod" is a béka segge alatt van. Újfent gratulálok a parádéhoz. Tobzódj magadban, ballibsi troll.
  • defiant9
    #16
    Értemé én hogy próbálsz elterelődni az eredeti állításodról(#4), és másról szeretnél vitázni. Én azonban ott állok meg hogy megmutattam hogy ez miért hibás. Ennyi, a szokásos Tetsuo féle elterelődős megfutamodás amit látunk.
    Természetesen ha sikerülne bizonyítanod hogy a gyógyszer mellékhatás miatt meghalnak az emberek, noha enélkül élnének akkor igazad lenne, csak ez nincs így.
  • Tetsuo
    #15
    Ugyancsak. Próbáld értelmezni az eddig elhangzottakat. A #6-ban leírtam a véleményemet, ami helyett te más dolgokat vélsz véleményemnek és azon rugózol. Na ez a szalmabáb-érvelés, te .


    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2022.12.10. 20:34:22
  • defiant9
    #14
    Az hogy kijelentetted hogy nem értettem egyetlen mondatod sem meg ismét csak egy szalmabáb érvelési hiba (=valótlanság). Nyilván mivel érveid nincsenek így kénytelen vagy ebbe menekülni mint mindig, hogy valamiféle látszatválaszt adj.
    A gyógyszerek hatása egyértelműen pozítív, szemben a természetgyógyászi és hit alapú gyógyítással ezek valódi (isten és Jézus Krisztus nem fog meggyógyítani akármilyen erősen hiszel benne, isten jól láthatóan semmit nem tesz, sem a papok meg természetgyógyászok aki rákot 'gyógyítanak' ezzel fejve meg a kétségbeesett minden szalmaszálba kapaszkodó beteg embereket.)
    A "gyógyszer-mellékhatás jelentős halálok lett mára" eleve egy indefinit állításod(mekkora a jelentős?), anélkül hogy mellétennénk hogy a gyógyszerek pozitív hatása mellet eltörpül az pedig hiba. Legtöbb olyan gyógyszer aminek szignifikáns az ilyen mellékhatása(mondjuk májkárosodást okoz), az mire kifejti ezt addigra a gyógyszer nélkül már elpatkoltál volna. Tehát választhatsz hogy gyorsan meghalsz a kezeletlen alapbetegségben vagy valóban a gyógyszer mellékhatásában sokkal lassabban.
  • Tetsuo
    #13
    Bolond vagy, ismételten bizonyítod. Semmit, egyetlen mondatot sem értettél abból, amit eddig leírtam mert midegyik ellentétes az általad véltekkel. Mindegy, nulla vagy.
  • defiant9
    #12
    Szövegértés. A gyógyszerek hatás/mellékhatás aránya javul a te kijelentésed miszerint a mellékhatás jelentős halálok lett épp ezzel ellentétes tendeciára utal.
    Az meg hogy konteós és istenhívő vagy és egyben és abból a pozicióból szórod a propagandát az a gyógyulás topic kapcsán is releváns, ugyanis komoly társadalmi probléma hogy hit alapon választanak az emberek isteni vagy 'természetes' gyógymódot és elutasítják a nyugati tudományos módszereket (az anti-vaxxer -eknél csúcsodott ez ki legutóbb)
  • Tetsuo
    #11
    Te viszont gyógyíthatatlan beteg vagy. Valahogy mindig a vallások szidásához jutsz el függetlenül a témától. Egyébként melyik mondatom volt az, amivel nem értesz egyet? Mert mindegyik tényeken alapul.
  • Tetsuo
    #10
    Nem én állítottam, csak lefordítottam.
  • inkvisitor
    #9
    Van statisztikád róla a facebookon kívül?
  • inkvisitor
    #8
    Párszáz éve ezt csinálták az emberek, de csak a szemét tabletták óta éljük túl a sebfertőzést meg a tüdőgyulladást.
  • defiant9
    #7
    Tetsuo szokása szerint cherry picking-elt azzal hogy halálokként aposztrófálja a gyógyszereket elhallgatva az érem másik(sokkal jelentősebb) oldalát miszerint mennyi halált is akadályoznak meg ami a 'természetes' gyógymódok mellett bekövetkezne. Ahogy fejlődnek úgy vállnak egyre jobbá a nyugati orvostudomány gyógyszerei, egyre kisebb mellékhatásuk aránya.
    Alapvetően a magafajta tradicionalistákat etetik meg a profitéhes 'természetgyógyászok' akik homeopátia jellegű kezelésekkel keltenek illúziót anélkül hogy érdemi hatású szereket adnának a betegnek. Ennek a csúcsa a magadfajta vallásos hívő aki önmagában már az ima/isten gyógyító erejében is hisz, noha soha senkit nem gyógyított meg sem Jézus Krisztus sem másik isten sem. A legnagyobb biznisz volt(és ma is az) kihasználni a magadfajta buta hívőket.
  • Tetsuo
    #6
    Már megint a személyeskedés, gyűlölködés és a mélységes butaság jön elő belőled. Szóval a szokásos.
    Nem értem, személyem miért kerül elő nálad rendszeresen, mint topik, mindenesetre jelzem, hogy nem foglaltam állást szintetikus és természetes molekulák hatásait illetően, csak Gabbbnak fordítottam magyart magyarra, mert nem értette.
    Egyébként, ha már engem kérdezel, magam nem nézem le a szintetikus dolgokat (és a gyógyszerész családtagomat), használok effélét, bár a természetest részesítem előnyben, többek között a szinergista és egyéb szabályozó hatások miatt.
    A természetben előforduló gyógynövények hatóanyaga (drogja) nagyon sokszor az alapanyag mennyiségétől és minőségétől (frissesség stb.) függően gyógyhatású avagy káros - ugyanazon növény. Nem mellékes tény, hogy sok gyógyszert ma is természetes alapanyagból készítenek, de nem csak növényekből.
    Van még egy dolog, amiről a magadfajta szcinetista szektás nem vesz tudomást, a gyógyszeripari cégek érdekei (profitéhség) és óriási befolyása. Azért a normális embereket ez aggodalomra inti.
  • defiant9
    #5
    A gyógyszer hatása meg jelentős nem halálok lett. (a gyógyszer véd attól meg hogy természet valahogy megöljön)
    A magadfajta tudományos zokni azt hiszi hogy attól mert egy molekula természetes eredetű attól hűde más mint a szintetikus, és akkor nem káros. Hát megsúgom a természet is tele van mérgező, rákkeltő anyagokkal. Elég csak a dohányosokra nézni. Ami ugye csak levél, természetes.
  • Tetsuo
    #4
    Nem érted, hogy a gyógyszer-mellékhatás jelentős halálok lett mára?
  • Tetsuo
    #3
    Minden állat sőt növények is felhasználják az adott környezet lehetőségeit gyógyulásra.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #2
    "Azoktól csak betegebbek lesznek. De sajna nem is értik..." Én téged nem értelek..
  • morguldae
    #1
    Nem újdonság ez. Akinek van kertje és sok növény közt él a kutyája, az láthatja is amikor a kutya különféle növényeket rágcsál. Keresgéli mi jó neki. Szokta enni az eperfa levelét, a ragadós galajt. Meg mikor mit. Ha valami problémája van a kutya is a növényekhez fordul. Az embereknek is ezt kéne követniük. Nem azt a sok szar szintetikus tablettát tömni magukba. Azoktól csak betegebbek lesznek. De sajna nem is értik...
    Utoljára szerkesztette: morguldae, 2022.12.05. 12:26:38