6
 • Tetsuo
  #6
  Ugyanis azt írtad, hogy "hülyék", meg "nem érted", miközben a napnál is világosabb mi folyik: rohanunk a káosz felé. Az angolok a többi néphez hasonlóan meg vannak vezetve, ha ők hülyék, minden nép az. Ez végül is igaz, de nem ez a lényeg, mert nem csak hülyék, hanem bűnösök is, hiszen tiszta szívvel nem állhat senki a gonosz mellé.
 • Macropus Rufus
  #5
  Nem értem a gondod…a problémám a visszamenő törvény alkotás.
  Ennek fényében megjegyzed, hogy a törvények igazságtalanok… és, hogy én nem veszem észre.
 • Tetsuo
  #4
  Te nem veszed észre, hogy egyre igazságtalanabbak a törvények? Egyébként meg számtalan ilyen visszamenő hatállyal érvényes törvény van, hazánkban is.
 • Macropus Rufus
  #3
  okés, de ez visszamenőleges változtatás amit igazából nem nagyon komálnak sem az emberek sem a törvények. Mire gondolok: veszel egy autót 2017-ben azért mert vannak rá ezek a kedvezmények. Most meg megszüntetik. Te mondhatod a bíróságon, hogy ha tudod 2017-ben, hogy később szigorítás jön a kedvezmények terén meg sem veszed. Tehát téged az állam megvezetett, hiszen az állam által adott kedvezmények miatt vettél villanyvasat, ami neked x millióba van, holott ezért a pénzért hagyományos kocsiból egy kategóriával nagyobbat is vehettél volna.
  Még a BTK esetében is a szigorítások dátumtól mennek, a kedvezmények meg visszamenő hatályosak. Tehát ha holnaptól ha a lopásért kézlevágás jár akkor az nem vonatkozik azokra akik már lopásért ülnek, de a bevezetésétől mindenkire fog vonatkozni aki lopni fog. Ha viszont eltörlik a kézlevágást, akkor annak visszamenő hatálya van, tehát akik arra várnak, hogy levágják a kezüket lopásért azok megússzák a dolgot.
  Na ezért nem értem ezt a dolgot. És ezért írtam, hogy angol hülyék, hülye angolok.
 • Tetsuo
  #2
  Talán mert csökkenteni akarják a kedvezmények kifizetését, nem növelni?
 • Macropus Rufus
  #1
  "Ez utóbbi mindazon elektromos autóra vonatkozik majd, amelyet 2017 áprilisát követően regisztráltak"
  ebből lehet gondok lesznek. Miért 2017-től vásárolt kocsikra érvényes és miért nem 2025-től vásároltakra? Hogy egy kedvencemet idézzem: "Angol hülyék, hülye angolok"