Oryon néven jönnek a Qualcomm új asztali processzorai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A milliárdnyi szoftver nagyon nagy része elavult, néhány év és a többi is.
Új hardverrel jöhet az új szoftver - semmi gond.
Új hardverrel jöhet az új szoftver - semmi gond.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Mikor az m1 kijott, emulalt x86 -al is lenyomta a nativ inteleket. Siman lehet versenykepes ez is.
Nem lenne tragedia, ha az x86 eltunne szep lassan. Hihetletlenul sokaig birta, de azert mar elegge szornyeteg szegeny.
Nem lenne tragedia, ha az x86 eltunne szep lassan. Hihetletlenul sokaig birta, de azert mar elegge szornyeteg szegeny.
"4-6 óra? Bőven jó szerintem"
Na jó, de ha ARM alapúak lennének a gépek, akkor ez a 4-6 óra (vagy több) heavy use lenne (big data feldolgozás, 3d renderelés, videórenderelés, játék stb.), és nem tartalomfogyasztás. Tudom, a telók talán nem bírják annyit, ha játszol rajta, de azokba relatíve picike akksi fér (méretben, és méretből adódóan kapacitásban).
Egyébiránt engem nem zavar különösebben, hogy a laptopjaim sokat esznek, mert nem azért van laptopom, hogy kint a padon csesztethessem, hanem hogy 2 vagy több hely között desktopgépszerűen használhassam ugyanazt a gépet. De elég kevés helyzet van, amikor nem tudom hálózatra dugni. Max nem akarom cipelni a töltőjét. (Persze most a rezsicsökkentés csökkentés miatt már az is számít(hat), hogy mennyit eszik maxhoz közeli terhelés közben. De szerintem a két legtöbbet használt gémer laptopom munka/játék közben együtt nem eszik annyit, mint egy gémer gép, egyiknek 170, a másiknak 195 Wattos a töltője.)
De a kis business class Dell laptopom simán kibír 8 órát, ha feltétlenül szükséges.
Na jó, de ha ARM alapúak lennének a gépek, akkor ez a 4-6 óra (vagy több) heavy use lenne (big data feldolgozás, 3d renderelés, videórenderelés, játék stb.), és nem tartalomfogyasztás. Tudom, a telók talán nem bírják annyit, ha játszol rajta, de azokba relatíve picike akksi fér (méretben, és méretből adódóan kapacitásban).
Egyébiránt engem nem zavar különösebben, hogy a laptopjaim sokat esznek, mert nem azért van laptopom, hogy kint a padon csesztethessem, hanem hogy 2 vagy több hely között desktopgépszerűen használhassam ugyanazt a gépet. De elég kevés helyzet van, amikor nem tudom hálózatra dugni. Max nem akarom cipelni a töltőjét. (Persze most a rezsicsökkentés csökkentés miatt már az is számít(hat), hogy mennyit eszik maxhoz közeli terhelés közben. De szerintem a két legtöbbet használt gémer laptopom munka/játék közben együtt nem eszik annyit, mint egy gémer gép, egyiknek 170, a másiknak 195 Wattos a töltője.)
De a kis business class Dell laptopom simán kibír 8 órát, ha feltétlenül szükséges.
"utólérhetetlen " , " ha a gyártók ezzel fenyegető mértékben szembe merészelnek menni, "
erre van remote windows, hali
erre van remote windows, hali
4-6 óra? Bőven jó szerintem ahhoz képest, amikor még sima Netburst procikat pakoltak pl. beléjük és másfél órának már örülni kellett. Az x86 utólérhetetlen előnye a több évtizedes natív kompatibilitás milliárdnyi szoftverrel, ha a gyártók ezzel fenyegető mértékben szembe merészelnek menni, az garantáltan egy modern kori keresztesháborút fog kirobbantani (vagy csak nagyon gyorsan csődbemennek).
<i>"teljesen új, egyedi processzormagot terveztek"</i> - a licenc-díjfizetés elkerülésének szándéka biztosan elég ösztönző ehhez. A többi esélyesen marketing. - Majd meglátjuk 24-ben, ha bolygónk is kitart addig. (Csak azért, mert az újabb processzorokra tett bejelentések az elmúlt 20 évben kb. mind így kezdődtek. Azután pedig legtöbbször: "vajúdtak a hegyek és nevetséges egérke született."😉