4
  • kvp
    #4
    Ha jol ertem az egyetlen kerdes az, hogy eloszor dokkoljanak ra egy teher modult a hubble-re es utanna erkezzen ahhoz az emberes jarmu vagy egy emberes jarmu egymaga meg tudja oldani es akkor ketto helyett csak egy inditas kell.

    Az elso biztonsagosabb es tobb terhet meg uzemanyagot lehet felvinni, a masodik pedig jelentosen olcsobb, de csak a csomagtartoba pakolhatnak.
  • asgh
    #3
    Azért van egyáltalán esélye az ötletnek, mert az utolsó szervizelés alkalmával a Hubble-re szereltek egy dokk adaptert, így az űrsiklón kívül más űrjárművel is rá lehet csatlakozni.
  • kvp
    #2
    Igen, a spacex olyan feladatokat is at tud venni, amiket a nasa nem is merne felvetni. Raadasul mindezt megfizetheto aron. (mindamellett nekik meg jo reklam, hiszen ujabb kepessegeket demonstralnanak)
  • ostoros
    #1
    Ha tudják, csinálják! Minden eszköz jó, amíg nem közöl hibás adatokat. Bár bizonyos területen már felül múlták, de másra még mindig lehet használni. Amilyen kevés eszköz van fent, mindig meg lesz a helye, amíg működőképes, maximum átkerül az élvonalbeli kutatásból a másodvonalba idővel. Még mindig jobb, mintha egy múzeumban porosodna (ilyen tervek is voltak).