81
 • NEXUS6
  #81
  Az én utolsó érdemi bejegyzésem ez volt ezzel kapcsolatban:
  "Én úgy tudom, hogy 14-ben a Maidanon már kialakult egy békés megállapodás a tüntetők többségét képviselő erők és a kormányzat között. Amire a neonáci barátaid viszont azt mondták, hogy márpedig ők ezzel nem értenek egyet, és nem mennek haza.
  Aztán kisebb atrocitások kezdődtek, amit valakiknek sikerült gyak tűzharccá eszkalálni mielőtt az emberek nagyrésze elhagyta volna a teret. Ez triggerelte és a kormányzat ellen fordította a lakosságot.
  Csak megjegyzem, ha valaki nem tömi tele a civil/ellenzéki szervezetek zsebét, akkor nincs zenés esztrádműsor a nagyszínbpadon ,meg nem adják egymás kezébe a mikrofont a nyugati politikusok hogy egy ilyen műsorral akkora tömeget ott tartsanak."
  Ezt te gyak nem vitattad, hanem leírtad a #36 alatt az egész előzményét. Valahonnan bemásoltad. Amit én megköszöntem és elkértem a forrást, amire elkezdtél gyökérkedni.
  Ez lenne nálad a vita? Érdekes.

  Igen, és akkor mi is van?, Mert ezt nem vitatom! A forradalmi hangulat kialakulásához, mint írtam kell egy jó adag egzisztenciális bizonytalanság. Ami a Maidanon nem volt meg, csak a másik tényező a külső tényezők behatása.

  Mégegyzser leírom ezt is, hátha egyszer válaszolsz. A gázáremelkedés nem a háborúval kezdődött, hanem hogy az EU nekiállt tökölni az ÉÁ2-vel. Továbbra sem tártad fel hogy szerinted mi lehetett ennek valódi oka, azonkívül, amit írtam!? Illetve abban is mellélőttél, hogy mi volt ennek a kommunikációja, min ment a seggvakarás, a kifogáskeresés.

  Jézusom! Beakadt a lemez!? Lexarom az orosz sajtószabadság helyzetét, mikor fogod már fel!
  A fő orosz hírcsatornák vannak nyugaton lemeszelve és nem az egyes "álhírek". Nem tudom megnézni hogy adott eseményről mit mond a CNN, FT stb mellett az orosz RT, mert teljesen lemeszelték. Azt hogy másodlagosan milyen kis hircsatora honnan, hogy jut hozzá mégis az orosz forrásokhoz, az azért marhára nem ugyan az. Ez azért elég dúrván beavatkozás a sajtószabadságba.
 • defiant9
  #80
  1. OK. Nem vitatod. Becitáltad a Majdant hogy majd ezt rávered az amcsikra, majd belebuktál mert valójában Putyin zsarolása volt az ok. Ismert forgatókönyv.
  2. '48-as forradalomnak ahogy mondod, jórészt a forradalmi hangulat volt az oka, és nyilván az osztrákoktól való függetlenedés. Ugyanez az orosz/komcsi elnyomás alóli szabadulás volt '56 motivációs rugója. Ezek önmagukban olyan erők ami kapcsán az emberek az utcára mennek.
  3. Az alapkijelentés az hogy az orosz gázszsállításoknak egy közvetlen akadálya van, az hogy Putyin elzárta a csapot, nics EU-s gáz embargó, nincs fizikai (karbantartási) oka. Ezt nem tudtad cáfolni, csak próbáltál elterelődni erről a tényről.
  4. Meg tud jelenni. Bárki leírhatja mit gondol, mert sajtószabadság van. Ezzel szemben Oroszországban nem. Ami nem tud megjelenni az a fake news propaganda, valóban ha az orosz érdek az állami szintű fake news terjesztés az nem tud hivatalosan megjelenni, ahogy bármilyen más fake news is akadályokba ütközhet, még az amerikai elnöké is, és ez így helyes, a szólásszabadság nem korlátlan, még ha te ostoba módon azt hiszed hogy igen.
 • NEXUS6
  #79
  Mint azt korábban leírtam, nem kívántam vitatni az általad beírt pontosítást. Megköszöntem és elkértem volna a forrásod linkjét. Erre te gyökér módon beírtad, hogy Gúgli a barátom, és azóta is hiába jelzem hogy nem volt itt semmi vitató, ne adj isten támadó szándékom, te faxméregetsz. Gratulálok a vitastílusodhoz, amúgy!
  Szal nem baj, részemről nincs sértődés, hiszen ismerlek, ílyen vagy, ha zavarna már rég nem állnék szóba veled. De tudod, hogy ettől kezdve hasonló formában kapod tőlem is a háttér anyagokat. ;)
  Mondjuk elnézést is kérhetnél, de azt is mindketten tudjuk, hogy olyat te sose szoktál.

  Igen vettem, magamat cáfolom. De miért is!? Kérném ÚJRA ennek alapos kifejtését, amíg ilyen nincs addig elrakom a véleményedet a többi közé. Nincs mire reagálnom.

  Milyen terelősdi kísérlet? Ez volt az alapkijelentés: az orosz gázszállítás csökkentését már a háború előtt különböző indokokkal az EU/németek elkezdték az ÉÁ2 üzembehelyezésének szabotálásával. Pont.
  Te nekiálltál erre hablatyolni, ami kb az első gondolat volt ami eszedbe jutott, merthogy köze nem volt az akkor a sajtóban megjelent indokokhoz (amelyek szintén csak előrángatott indokok és nem valódi okok voltak). Csak jelzem újra.

  Miről beszélsz már megint!?
  Az volt a kijelentésem, hogy értelmes/szakmai szintű vita azért nem alakul ki a háborúval kapcsolatban, mert a sajtókorlátozások miatt az orosz érdekek, szempontok nem tudnak önmagukban, tisztán megjelenni. Pont.
  Tök mindegy, hogy milyen indokkal, féknyúz, vagy mert így szankcionálják a russzki újságírókat is, de az onnan jövő infó szűrt/szűkített.
  És igazán ennek az általánosabb, sajtószabadságra gyakorolt hatása sem érdekel, te kezdeted erre terelni a témát, amiről folyamatosan kijelentem, hogy hidegen hagy.
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.09.27. 14:40:11
 • defiant9
  #78
  1. Volt kijelentésem, de csak elkezdted a direkt linket követelni. Amennyiben a kijelentésemre szeretnél ragálni akkor lapozz jócskán vissza.
  2. Leírtam hogy a kijelntéseddel magad cáfoltad meg. Ameddig nem olod fel ezt addig bukóban vagy.
  3. Terleődési kísérler az ÉÁ2-re, noha ez nem szükséges a gázszállításokhoz.
  4. Most már csak relatvizálni mersz a háború előtti állapothoz képest. Lol. Akkor ezt is buktad. Ami tény hogy Oroszországban durván sértik a sajtószabadásgot. Nyugaton amit betiltottak az az orosz fake news media, de az orosz hírügynökségek pl. szabadon elérhetőek. A fake news propaganda nem része a sajtószabadságnak, aki erre adja a fejét az számíthat a tiltásra.
 • NEXUS6
  #77
  +1 (Uncsi)
  Van konkrét kérdésed, kijelentésed is, vagy csak a dedós faxméregetésed, beszólásaidat kívánod ismételgetni?

  Tehát érdemben nem tudsz reagálni a felsorolt történelmi pédákra, mert annak utána kéne gúgliznod? Mi az nem vagy rá képes?

  Nem tudod továbbra sem megfogalmazni, hogy az EU miért, milyen valódi szándéktól vezérelve kezdte szabotálni az ÉÁ2-re vontakozó érvényes szerződést már a háború elött. És azt sem tudod kigúglizni, hogy mi volt a hivatalos indok. Nem az, amit írtál.

  Ezredszer is leírom, a nyugati sajtókorlátozások nem érdekelnek az orosz viszonyokhoz képest. Az érdekel, hogy a nyugati, háború előtti viszonyokhoz képest erős torzítás van a ménsztrím médiában. Ez nem vita tárgya, te próbáltál valamint vitatkozni, ami engem spec nem érdekel, nem kívánok érdemben hozzászolni.
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.09.27. 09:14:47
 • defiant9
  #76
  1. A Majdan szálat becitáló Nexus6 végülis megfutamodott ebben.
  2. Nexus6 önamagát cáfolta miszerint "Az emberek akkor mennek ki az utcára, ha valami egzisztenciális fenyegetettséget éreznek"
  Ez egyébként nyilvánvaló osotbaság, végtelen a sora az egyéb tiltakozásoknak
  3. "bejelenteték az ÉÁ1 üzemképtelenségét" ami hazugság. Az ÉA1 működőképes csak elzárták az oroszok a gázcspot, akinek ez nem nyilvánvaló annak komoly ismerethiánya van (ez lennél te). Amennyiben nem tudsz olyan okot felmutatni ami a meglévő orosz gázszálítási szerződéeket fizikilag blokkolná akkor csak mellébeszélsz.
  4. Nexus6 hozta be a sajtó szerepét:
  "amúgy Oroszország démonizálása, a politikai, választási rendszer negatív színben való feltüntetése is fontos lépésként szerepel"
  Majd annak kapcsán hogy nyugaton még mindig sokkal nagyobb a sajtószabadság, és tulajdonképp bárki megjelentethet orosz párti írásokat is, az már nem érdekli"
  Lol.
 • NEXUS6
  #75
  +1 XD

  56- Hogy is mondtad lentebb, Gúgli a barátod!? Rengeteg érdekfeszítő cikket tud feldobni a SZER/CIA/56 összefüggésében. Hajrá!

  Azért a szoci tábor kifejezetten ráfeküdt anno a fiatalokra, tudod VIT-meg ilyenek. A teóriámat nem cáfoltam. Az volt, hogy egy rendes tömegmegmozduláshoz kell az egzisztenciális érintettség is (és az itt megvolt, nem akartak bevonulni), az hogy a KGB besegített valszeg csak extra volt.

  48-49-se hiszem hogy cáfoltam volna kérlek részletezd!

  Tehát továbbra sem tudod megindokolni, hogy már a háború előtt az EU miért is fékezett be egy felépített létesítményt, egy élő szerződést?
  A válaszodra azt irtam LOL. Miért is:
  "Mert a jelenlegi gázvezetékekre megkötött szerződések elégségesek az EU igényeihez, csak teljesíteni kellene őket " - nem elégségesek, és jelenleg a szankciókra hívatkozva bejelenteték az ÉÁ1 üzemképtelenségét és felhívják a figyelmet a megépített ÉÁ2 kihasználatlanságára. Ez nyilván egy nyomásgyakorlás, de a lényeget tekintve igaz. Azonban ha a jelenlegi/jövőbeni fogyasztás szerint elégséges az ÉÁ1, akkor minek is kötötték a szerződést az ÉÁ2re?
  "Miért nem teljesülnek? Mert Putyin szankcionál, és nem teljesíti a szerződéses vállalását. Vagy szerinted van olyan kötelezettség hogy csak az ÉÁ2-n lehet gázt küldeni?" Nem nincs, de lásd fentebb.
  Azonban továbbra sem válaszoltál arra, a kérdésre, hogy miért kezdte el az EU már az előtt megfúrni az ÉÁ2-t!? Amúgy nem ez volt az indok amit írsz. Hogy mi volt, ahhoz ott van a gúgli!

  Marhára vállalom, hogy buktam a sajtószabadság témáját Oroszországban, minthogy lexarom ezen kívül a rahedli olyan témát is, amit a beszélgetés elterelése miatt szoktál felhozni. XD
  LOL hol van itt a kettős mérce, írsz megint faxságokat, én csak a nyugati sajtószabadság kérdését próbálom vizsgálni, ahhoz képest, amilyen pl a háború előtt volt? :O XD
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.09.26. 11:45:03
 • defiant9
  #74
  "Nem durcáskodom, pusztán ténymegállapítottam. "
  És mi a tény?
  500+ karakteren hisztizel, amikor elég lenne egy ctrl-c ctrl-v az információ eléréséhez?

  "56 az első színes CIA-által összehozott forradalmak között lehetett."
  Kérem az erre vonatkozótényeket. (a feltételes módtól kímélj)

  "Másrészt azért a 60-as, 70-es években a fiatalok körében azért elég népszerűek voltak a balos eszmék,"
  Sok társadalmi réteg tiltakozott de lényegében ezzel meg is cáfoltad a kiinduló teóriád, csak annyira buta vagy hogy ezt észre sem veszed.

  "48-49-es forradalom: Forradalmi hullám volt Európában, szal a külföldi hatás innen jött. "
  Ezzel meg is cáfoltad a kiinduló teóriád, csak annyira buta vagy hogy ezt észre sem veszed.

  "ÉÁ2 - nekem nincs érvem? Nekem kérdésem van, ember! :O"
  Erre reagáltam, amire nem volt válaszod, csak annyi hogy Lol. Innen ezt buktad.
  A gáz szállítási szerződések teljesülését Putyin szankcionálja, ott a cső lehetne bele küldeni a gázt, nem küldi. Ameddig erre nincs valamiféle magyarázatod addig ezt buktad.

  "Továbbra sem érdekel a sajtószabadság mértékének a témája"
  Szíved joga, vitába szálltál, de akkor ezt a témát buktad

  "Az érdekel, hogy itt meg az EU-ban esetleg még az USA-ban mi van. Putyin miatt aggódjanak az oroszok!"
  Nyilvánvaló hogy kettős mércét alkalmazol, ami kellemtelen ott inkább struccpolitikába menekülsz. Ez azonban a racionális vita szabályainak megsértése, így annak elbukása.
 • NEXUS6
  #73
  +1 XD
  Nem durcáskodom, pusztán ténymegállapítottam. ;)

  Az alapkoncepció, hogy az emberek egzisztenciális és/vagy a külföldi behatás okok miatt mennek utcára.
  56: Egyrészt pár éve még tombolt rákosizmus, Sztálin halálával ugyan visszaszorultak ennek képviselői, de ezek aztán elkezdtek visszaszivárogni. Nagy Imre aki padláslesöprésügyi miniszterként aktívan részt vett a Rákosi féle vezetésben, 53-től a sztálinizmus/rákosizmus ellen fordult. 54-55-ben viszont a keményvonalasok visszatértével gyak elítélték, háziőrizetben tartották, stb, csak közvetlenül a forradalmat megelőzően került vissza a hatalomba. Szal az emberek joggal érezhették az általa képviselt reformok helyzetét bizonytalannak, hogy utcára is vonuljanak.
  Másrészt ne feledjük a SZER által a háború végétől nyomatott propagandát sem, 56 az első színes CIA-által összehozott forradalmak között lehetett. Lásd még 53-as Ajax hadművelet, iráni puccs.
  Vietnámi tiltakozás: a srácok nem akartak katonáskodni/meghalni/megsebesülni/megrokkanni Vietnamban. Ez elég erős egzisztenciális faktor (lásd orosz mozgósítás elleni tiltakozások). Másrészt azért a 60-as, 70-es években a fiatalok körében azért elég népszerűek voltak a balos eszmék, amit a SZU/KGB támogatott, VIT-ek, terrorista sejtek létrehozása miegymás.
  48-49-es forradalom: Forradalmi hullám volt Európában, szal a külföldi hatás innen jött. Az egzisztenciális előfeszítést meg a kolera járvány, burgonyavész hatásaitól való félelem adhatta.
  Fenntartom, az hogy az Ukrán kormány Putyin ráhatására befékezte az EU-s csatlakozás következő lépését jelentő dokumentumot önmagában túl elvont dolog, egzisztenciálisan nem elég konkrét ahhoz, hogy a liberálisok, a nácikkal és ny-i politikusokkal kézenfogva hetekig/hónapokig tüntessenek és végül, gyak a kormánnyal történt megegyezést követően forradalmat robbantsanak ki. Én erős külföldi ráhatást érzek ebben a szituban.
  Finoman fogalmazva.

  ÉÁ2 - nekem nincs érvem? Nekem kérdésem van, ember! :O
  Tehát továbbra sem tudod megindokolni, hogy már a háború előtt az EU miért is fékezett be egy felépített létesítményt, egy élő szerződést?

  Továbbra sem érdekel a sajtószabadság mértékének a témája, összehasonlítása! Mit nem értesz ezen. Te kanyarodsz újra és újra ehhez vissza!
  A kijelentésem az volt, hogy nem viszonylagosan, hanem konkrét intézkedésekkel korlátozzák a sajtószabadságot nyugaton, és ezzel a háború értelmezésének különböző, s ménsztrímtől eltérő álláspontok nem vagy csak nehezen tudnak megjelenni. Pont.
  Lexarom, hogy Putyin a saját portáján hogy sepreget, én Mo-n élek, ami szerencsére már nyugatnak számít azért. Az érdekel, hogy itt meg az EU-ban esetleg még az USA-ban mi van. Putyin miatt aggódjanak az oroszok!
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.09.24. 13:16:35
 • defiant9
  #72
  "+1 faxméregető megjegyzés. XD"
  +1 Durcás Nexus6 hiszti aki nem hajlandó átmásolni egy linket és onnan megnyitni, hanem előformázva kéri.
  Avagy így akar elmenekülni egy újabb kellemtelen tény elől. Akkor ezen pontot is buktad.

  "Az emberek akkor mennek ki az utcára, ha valami egzisztenciális fenyegetettséget éreznek."
  Lásd nálunk '48-as '56-os forradalom, öszödi beszéd miatti felháborodás, vagy Vietnámi háború elleni tiltakozás. Akkor ezen koncepciód meg is dőlt.

  "ÉÁ2.
  LOL"
  Nincs érdemi érved. Ezt is buktad.

  "Nem az orosz sajtószabadság kapcsán savazom a nyugatot, hanem önmagában"
  vs
  "Sajtószabadság. Akkor most mi is a szint? Pl az USA valós sajtószabadsága mihez is van közelebb, lásd a Biden ügyet, a finnhez, vagy az orosz szinthez?"
  Tehát relativizáltál, és igen ahogy mondtam sehol nem 100%, hiába próbálod true/false-re redukálni a sajtószabadság állapotát. Sehol nem 100%. Ez persze egy kellemetlen aspektus, ismét csak nem tudsz rá reagálni, ezért inkább mantrázol.


 • Irasidus
  #71
  Továbbra is ott tartunk, hogy nem bírsz a kérdésemre felelni, ami nyilvánvaló, hiszen hamar kiderülne hogy megint csak alaptalan orosz propagandát osztasz meg.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.23. 19:25:56
 • Kissssss0 #70
  veled ellentétben én sehol nem állítottam hogy X emberek többségben vannak Y helyen, csupán csak a média kétszínűségére világítottam rá.

  magyarul szart se tudsz bizonyítani a kijelentésed után, klasszikust idézve... ennyi :)
 • NEXUS6
  #69
  Figyelj már. Marhára meguntam hogy def9-cel csak túráztattok, jöttök ezekkel a "demiért?" jellegű kérdésekkel szépen sorba én meg keresem a válaszhoz szükséges forrásokat, mint a kispap.

  Szal most megfordítanám, minek is kell neked az az infó, miért érdekel az a Maidan kapcsán, hogy mi a náciság kritériuma, mit akarsz ebből az egészből kihozni?
  Mert kicsit megingott benned a bizalmam, és erős a gyanum, hogy ezzel a kérdéssel is csak trollkodnál, xopatnál.
  Kérlek erősítsd meg hogy nem így van. Kérném hogy vázold fel az ukrán nácikkal kapcsolatos koncepciodat!
  Utána én is érdemben reagálok.

  Köszönöm!
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.09.23. 09:01:47
 • Irasidus
  #68
  Nyilván a vitakultúra hiánya, és hogy képtelen vagy válaszolni a kérdésre mert hamar kiderűlne hogy megint alaptalan orosz propagada.
 • Irasidus
  #67
  Ennyi bőven elég, hogy magad is elismered az infornációid hitletlenek, és téged ez nem zavar. Az hogy szerinted mit kellene, meg mit nem, az hidegen hagy ezek után. Mindenki látja mennyire komolytalan vagy. Szóval ennyi.
 • Kissssss0 #66
  vicces ezt tőled olvasni miután két alkalommal se vetted a fáradságot arra hogy válaszolj két szimpla kérdésre :)

  tehát akkor... harmadjára.

  "ennyi"

  akkor mire is akarsz kilyukadni?

  "Arányait nézve Oroszországban több neonáci van, mint a kisebb lélekszámú Ukrajnában."

  esetleg alátudod támasztani ezt valami statisztikai felméréssel?
  Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2022.09.22. 12:17:28
 • NEXUS6
  #65
  +1 faxméregető megjegyzés. XD

  Az emberek akkor mennek ki az utcára, ha valami egzisztenciális fenyegetettséget éreznek. Lásd rezsiháborgás, meg most az oroszoknál a behívás elleni tiltakozás. Bizonyos mértékig az általánostól eltérő, hogy az EU csatlakozás önmagában ekkora reakciót váltott ki, hogy ennyien kimentek a Maidanra. Ezt azért meg kellett szervezni, hogy ennyien megjelenjenek, mert, hogy az emberek az EU csatlakozástól mit reméltek, mit ígértek nekik, amit elveszni láttak az talán önmagában még nem indokolta. Minden estre a náciktól kezdve a liberálisokig mindenki ott volt tiltakozni. A megszervezettséget és a spontaneitás hiányát ez is és az is mutatja, hogy a nagyszínpadon egymás kezébe adták a mikrofont a vezető nyugati politikusok. És azért ez a megszervezés valószínűsíti a külföldi segítséget. ;)

  ÉÁ2.
  LOL

  Nem az orosz sajtószabadság kapcsán savazom a nyugatot, hanem önmagában, hogy torzított a média.
  Jelszem ez volt az eredeti kijelentésem, te próbáltad szétoffolni, nem ennek kontextusában reagálni rá,

  Erről beszélek ha az újságírók közül gyak bármire is hivatkozva kilövöm az egyik csoportot, az nem a sajtószabadság korlátozása?
 • NEXUS6
  #64
  Jogos.
 • NEXUS6
  #63
  Így van! :D
  És most gondolkodj el azon kérlek, hogy ezt mivel váltottad ki belőlem.
 • Tetsuo
  #62
  Te miért mindig a másiktól várod az utánajárást?
  Próbálsz keresztkérdéseket feltenni meg leckéztetni, mikor általad végiggondolt világképed sincs, csak bólogató konzumidiótaként "rontod a levegőt".

  Nexus6-nak üzenem, ilyen "emberrel" normális vita soha nem alakul ki, felesleges rá az időpocsékolás.
 • Irasidus
  #61
  Elképesztő hogy egy kérdésre sem vagy hajlandó, vagy nem tudsz válaszolni. Igazi torrkodás.
 • defiant9
  #60
  "Nézd. Mint jeleztem, én nem vitatom a leírtakat. Nem azért kértem a forrást, hanem mert érdekelt volna. Ennyire vagy segítőkész, hogy ebből is faxméregetést csinálsz! XD"
  Ez újabb 170 karakter.
  Tehát akkor 170+141 karakternél jársz, ahelyett ctrl-c + ctrl-v + 3 klikk lenne az első találat megnyitása. Nem akarásnak nyögés a vége :)

  "Az meg, hogy az EU szerződés apropóján sikerült az amcsik által támogatott ellenzéket az utcára vinni, az mondjuk úgy részletkérdés."
  Az emberek azért mentek az utcára mert Putyin olyannal zsarolta Janukovicsot, ami szakadáshoz vezetett. Ha Putyin lenyeli a békát hogy nem csak Oroszország van, hanem Ukrajnának jogában áll az EU felé közelednie akkor nincs balhé. Ez az alap. Meséld már el ebben hol volt ebben az USA szerepe! Ki kényszerítette Putyint hogy zsarolja(és ezzel destabilizálja) Ukrajnát?

  "akkor miért nem jön és soha nem is jött az Északi Áramlat 2-őn a gáz?"
  Mert a jelenlegi gázvezetékekre megkötött szerződések elégségesek az EU igényeihez, csak teljesíteni kellene őket. Miért nem teljesülnek? Mert Putyin szankcionál, és nem teljesíti a szerződéses vállalását. Vagy szerinted van olyan kötelezettség hogy csak az ÉÁ2-n lehet gázt küldeni?

  "Továbbra is lexarom az orosz sajtószabadság kérdését, nem érted, hogy nem érdekel a téma, nem kapcsolódik a topichoz"
  Ahhoz képest rengeteg energiát belefeccoltál hogy savazd ennek kapcsán a nyugatot. Igen sehol nincs 100%-os sajtószabadság, még Finnországban sem, a lényeg az hogy Oroszországban a béka segge alatt van a nyugathoz képest.

  "Az a gond, ismétlem, hogy a sajtó korlátozva, befolyásolva torzítva van nyugaton. Amit végül is te is elismert. Szal részemről ez lezárva."
  Szokásos Nexus6 taktika hogy miután szét lett kapva az álláspontja akkor próbál egy végtelenül egyszerűsítő nézőpontot keresni hogy hát darab/darab a mérték meg nem számít. De, számít, a világ nem fekete-fehár, és nem minden fekete ami nem hófehér.

  "A tények még lehet, hogy csak, csak ártszűrődnek ... De a narratíva, a szempontok minimálisan, mert ahogy mondod az már álhír kategória ugye."
  Egy újságírónak sem írhatod elő hogy köteles legyen az orosz propagandát vagy azt ami neked tetszik szajkózni. De persze vannak ilyenek is, nyugaton is, és van olvasótáboruk is, csak kisebb. Ami szerinted igaz, az mások szerint meg nem, nem a te elvárásaid az etalon. Az hogy harcol Ukrajnában csecsen, meg nemzetközi légió, meg backwater, meg wagner mind ismert tény az nekem simán átjött, bár olyan nagy jelentősége ennek nincs. Ukrajna jogosan védi a saját földjét, külföldi segítséggel is, győzni szeretne. Akkor kezd el a nyugati médiát szapulni amikor az orosz tájékoztatás legalább annyira szabad, de ahol még a háborút háborúnak nevezni is bűn ott komoly gondok vannak. Persze téged csak addig érdekel a sajtószabadás ameddig a nyugaton kéred számon, az orosz fele már nem. Lol, ennyire primitív egysíkú vitakultúrád van.
 • NEXUS6
  #59
  Olvasd el, kik a neonáci csoportok Ukrajnában, gúgli a barátod.
  Miért érdekel részleteiben a téma? Csatlakozni akarsz hozzájuk?
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.09.21. 15:54:14
 • Irasidus
  #58
  Továbbra sem írtad le, hogy kikről beszélsz pontosan. Ennyi.
 • Kissssss0 #57
  "ennyi"

  akkor mire is akarsz kilyukadni?

  "Arányait nézve Oroszországban több neonáci van, mint a kisebb lélekszámú Ukrajnában."

  esetleg alátudod támasztani ezt valami statisztikai felméréssel?
 • NEXUS6
  #56
  Ezért kérdem. Szóval azt állítod, hogy a videón látható úriemberek NEM neonácik?
  Ha nem azok, azt mire alapozod?
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.09.21. 12:56:01
 • Irasidus
  #55
  Én kérdeztem tőled valamit, amire képtelen vagy válaszolni. Nem állítottam semmit.
 • NEXUS6
  #54
  Nézd. Mint jeleztem, én nem vitatom a leírtakat. Nem azért kértem a forrást, hanem mert érdekelt volna. Ennyire vagy segítőkész, hogy ebből is faxméregetést csinálsz! XD

  Jaaa. Logikus, leesett. Azonban azt lássuk, hogy amikor Ukrajna az USA vezette nyugathoz akar csatlakozni, akkor NEM az USA 55. tagállama akar lenni, hanem az EU jelenti azt a közösséget, amelyhez esélye van csatlakozni. Ez azért evidens nem?
  Az meg, hogy az EU szerződés apropóján sikerült az amcsik által támogatott ellenzéket az utcára vinni, az mondjuk úgy részletkérdés.

  Aha nem szankcionálta az EU, ja végül is nem, de kérdezem újra, akkor miért nem jön és soha nem is jött az Északi Áramlat 2-őn a gáz? ;)

  Azt azért látni kéne, hogy a befolyásolásnak azért vannak korlátai, eddig se és ezután se fogjuk tudni érdemben befolyásolni, hogy az oroszok mit csinálnak az un. közelkülföld, gyak volt SZU határain belüli országok kapcsán. A kapcsolatok azért kellenének, hogy ezen a határon túl ne akarjon katonailag átkalandozni, mert túl értékes parnerei vagyunk. Ha nem leszünk azok, mert megszakítjuk a kapcsolatokat, akkor csak szándék kérdése, hogy Ukrajna határain túl is szétnézzen.

  Továbbra is lexarom az orosz sajtószabadság kérdését, nem érted, hogy nem érdekel a téma, nem kapcsolódik a topichoz! XD
  Az a gond, ismétlem, hogy a sajtó korlátozva, befolyásolva torzítva van nyugaton. Amit végül is te is elismert. Szal részemről ez lezárva.

  Nézd. A tények még lehet, hogy csak, csak ártszűrődnek, ha máshogy ha az ukránokról beszélünk, akkor ohatatlanul is meg kell az oroszokat említeni. De a narratíva, a szempontok minimálisan, mert ahogy mondod az már álhír kategória ugye.
  De hogy hogyan is működik mindez arra a kedvencem mostanában, amit minden haladó média felkapott, hogy az oroszok a börtönökből sorozatgyilkosokat és legalább egy kannibált is a frontra küldtek. Az már kevésbé jött át, hogy az oroszok kijelentették, hogy jelentős csapást mértek az USA legfőbb PMC magánhadseregére, amely szintén Ukrajnában tartózkodik, az Academi ismertebb régi nevén Blackwater nevű cégre. Valszeg ez utóbbi hírnek az elfedésére szolgált az előbbi, ki tudja milyen szinten álhír, de hogy bulvár az biztos. ;)
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.09.21. 10:32:58
 • NEXUS6
  #53
  Értem. Tehát te azt mondod, hogy Ukrajnában, konkrétan a Maidanon NEM voltak neonácik, jól értem? Ezeket az embereket a videón te minek neveznéd?
 • Irasidus
  #52
  "soha nem állítottam hogy minden kép valós"

  Ennyi.
 • defiant9
  #51
  "feb 24 előtt"
  "most meg síri csend."
  Ez valótlan állítás. Pl.:
  March 5, 2022
  https://www.nbcnews.com/think/opinion/ukraine-has-nazi-problem-vladimir-putin-s-denazification-claim-war-ncna1290946
  A lényeg hogy a nácitlanítás csak egy gyenge ürügy volt hogy casus belli-t kreáljanak egy területszerző háborúhoz.
 • Kissssss0 #50
  sehol nem állítottam hogy minden kép valós, ugyanakkor én rendszeresen figyelemmel követek egy htka topikot ahol rendre mindig felüti a fejét az ukánok neonáci, bandera hívő, rasszista megnyilvánulásaik.
  ha esetleg érdekel a topik akkor jó olvasgatást :)
  https://forum.htka.hu/threads/hirek-ukrajnai-fegyveres-konfliktus.855/page-7966

  nyugodtan csinálhatsz nekem képeket, felőlem akár rajzolhatsz csillámfaszlámát is, a tényeken akkor se fog változtatni hogy a rasszizmust bizony ott van az ukránoknál.
  néhány gyönyörű szép példány.
  https://t.me/DonbassDevushka/11265

  https://uploads.disquscdn.com/images/4d8fed13acbdaced7b10a047f352fd344ae1ebee3e65dc647f32e6b19c4f554d.jpg

  https://t.me/ukr_leaks_eng/216

  bélyeg készítés sztepan banderáról meg a legalja szint, az iryna farion féle embereket meg se említem.

  "Arányait nézve Oroszországban több neonáci van, mint a kisebb lélekszámú Ukrajnában. Mit is bizonyít ez?"

  többen a ruszkiknál? ezt nagyon magabiztosan jelentetted ki, esetleg alátudod támasztani ezt valami statisztikai felméréssel?

  ha leszűkítjük a hadseregre akkor hirtelenjébe nekem most csak a wagneresek jutnak eszembe a ruszkiknál mint nackó fegyveres alakulat, közben az ukránoknál szép lista van... sparta, carpathian sich, azov, aidar, dnipro 1...
 • defiant9
  #49
  "Nincs kedvem a gyökér módon belinkelt google keresésedet végig böngészni. Miért nem tudod megadni a forrásodat? Valami probléma van vele? ;)"
  Ez 141 karakter. Ehelyett ctrl-c + ctrl-v + 3 klikk lenne az első találat megnyitása. Nem akarásnak nyögés a vége :)

  "Igen ez hogy jön ide, hogy az EU-meg Ukrajna milyen szerződést kötött!? "
  Onnan hogy ez volt az a pont amikor Putyin úgy érezte zsarolnia kell, és ez vezetett el a Majdan-hoz. Vagy akkor végleg vesztesként kihátrálsz a ki a hibás a Majdan miatt topic-ból? Megalázó.

  "Úgy akarja szankcionálni az oroszokat, hogy a legfontosabb forrást jelentik"
  Az EU nem szankcionálta az orosz gázt, azt Putyin szankcionálta.

  "Miért is, csak azért mert akkor attól kezdve tényleg nem tudjuk befolyásolni őket."
  Miért, most hogy tudjuk befolyásolni őket? Ahogy a példa mutatja ha Putyin úgy akarja háborút indít, nem fél a retorziótól, ha akarja akkor meg elzárja a csapot. Az első ellen nehéz védekezni, a másodikra lehet készülni, erről szólnak az elkövetkező évek.

  "Gondolom korlátozták a sajtószabadságot. És?"
  Akkor nézzük a számokat. Elfogadod-e hogy Oroszorsázgban a sajtószabadság messze le van mardva az Egyesült Államokétól? Igen/nem
  United States (42nd)
  Russia (155th)
  180-ból

  "azon egyszerű tényből eredeztetve, hogy nyugaton cakumpúder betiltották az orosz médiát."
  Tény, vagy valótlanság, nyilván az utóbbi. https://tass.com/ nincs betiltva. Putin vagy Lavrov beszédei is elérhetőek mondjuk a youtube-on, CNN-en. Ami be van tiltva az a fake news alapú propaganda ’media’. Ez nem csak az oroszok vonatkozásában. Igazat kell mondani és akkor nem leszel betiltva, ha hazug propagandagépezet vagy akkor viszont fennáll az esélye.
 • Irasidus
  #48
  Nem tudom mire játszol, te kezdted. Én csak kérdeztem "Meg tudnád nevezni ezeket a neonácikat, és hogy mitől neonácik?". Eddig nem sikerült egyetlen kérdésre sem válaszolni. Egyáltalán te tudod miről beszélsz, vagy csak ismételgeted az orosz propagandát ész nélkül? Ugye megígérték az Oroszországnak hogy nem terjeszkedik a NATO is mekkora zakó lett...
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.20. 17:17:44
 • NEXUS6
  #47
  Nincs kedvem a gyökér módon belinkelt google keresésedet végig böngészni. Miért nem tudod megadni a forrásodat? Valami probléma van vele? ;) Most flegmáskodsz, ez nem tudományos dolgozat. Nézd már! Hát OK, de tőlem az életben nem látsz többet forrást, googlizzál magadnak, látom értesz hozzá. XD

  Igen ez hogy jön ide, hogy az EU-meg Ukrajna milyen szerződést kötött!? Nem erről beszélek, hanem hogy az USA beavatkozott Ukrajna belügyeibe (lásd pl Biden nyomásgyakorlása a főügyész kirúgására), ahogy az oroszok is.

  Nézd a területszerzés is végsősoron befolyásolás, ráhatás Ukrajnára. mert amíg az ukrán vezetés azt mondja, hogy egyetlen m2 területet sem ad át az oroszoknak, addig ez a háború, konfliktus élő. Ergo nem lép be sem a NATO-ba, sem az EU-ba. Putyin sajna elérte a célját.

  Én viszont egyáltalán nem látom ezt morális dilemmának. Annál sokszínűbben nézem a dolgokat. A fontos nyersanyagok, energiahordozók tekintetében egyetlen forrásra támaszkodni kockázatos. Ezt ez a konfliktus bizonyítja a legjobban, amikor az EU bemanőverezte magát a xart ér a harag hatalom nélkül helyzetbe. Úgy akarja szankcionálni az oroszokat, hogy a legfontosabb forrást jelentik. Röhej. Az a PR hülyeség, amivel most az EU előáll kontraproduktív, el kell fogadni, hogy ebben az évben nem tudjuk az energiahordozók tekintetében megszorongatni az oroszokat. Főleg, mert a szankciókkal felnyomott árak miatt úgy is többet keresnek, mint tavaly, hogy még azt sem szállítják, amit kegyesen megengedünk nekik.
  Namost az sem cél, hogy 100%-ban leválljunk az oroszokról! Miért is, csak azért mert akkor attól kezdve tényleg nem tudjuk befolyásolni őket.
  Nagyjából egy dologról beszélünk, de te mögérakod ezt az ellentmondásos moralizálást, amit nekem nem kell. ;)

  És?
  Gondolom korlátozták a sajtószabadságot. És? XD

  Nézd én nem akarom bebizonyítani hogy hol jobb, vagy rosszab a sajtószabadság. Ismétlem, lexarom. Te vitted el ebbe az irányba a témát. Én azt mondtam, hogy nem tudnak az orosz érdekek, szempontok megjelenni jelenleg és nem tud reális érdemi vita kialakulni, azon egyszerű tényből eredeztetve, hogy nyugaton cakumpúder betiltották az orosz médiát. Hát igen ezt azért tényleg lehet úgy is értelmezni, mint a sajtószabadság erős korlátozását. És ezen marhára nem változtat az hogy a russzkiknál jobb vagy rosszabb a helyzet.
 • NEXUS6
  #46
  LOL. Mire megy ki a játék? Hogy bebizonyítsd, hogy ezek nem is neonácik. Ne fárasszál már léccike!

  Szerintem ezt is engedd el! ;)
 • defiant9
  #45
  "Én azért elkérném a beidézett szövegeiddel kapcsolatos forrást, mert én viszont szoktam olvasgatni, ha néha egy-egyet beszúrsz."
  Minek forrás, ez nem tudományos értekezés, csak nem körmöltem magam hanem átvettem a szöveget onnan. Egyébként elég az első sort beírni és kidobja az oldalt (tudom az internet ilyen szintű kezelése már meghaladja a képességeid)
  https://www.google.com/search?q=%22Oroszorsz%C3%A1g+nem+%C3%BAgy+reag%C3%A1lt%2C+ahogyan+azt+Janukovics+szerette+volna.%22

  "az Oroszok-USA is megpróbált az ukrán belügyekbe beavatkozni."
  A tárgyi szerződés az EU és Ukrajna között köttetett, az EP ratifikálta, ez az amiből Janukovics próbált kihátrálni külső nyomásra mert Putyin blokkolni szerette volna a mélyebb gazdasági együttműködést ez EU és Ukrajna közt. Jól láthatóan felsültél, kellemtelen lett a téma és próbálsz elterlődni ismét.

  "A szankciókra mint általános gazdasági háborús eszközre célozok"
  A piacon mindenkinek szíve joga hogy mit ad el/vesz meg. Ha valaki visszaél ezzel annak számára is vannak negatív rövid/hosszútávú következményei, de a teljes szabadkereskedelem nem alanyi jog. Putyinnak is joga volt/van Ukrajnát/EU-t zsarolni a gázzal, de ezzel pl. forradalmat indukált, amiből végső soron vesztesként jött ki. Ennek folytatása hogy most már próbál területek szerezni.

  "Szóval a moralitás hogy magyarázza"
  Leírtam a válaszom, úgy tűnik gyenge a felfogóképességed, Oroszországgal való üzletelés egy morális dilemma, amire nincs rövid távon jó megoldása, az hogy a hosszú távú megoldás kialakításán dolgoznak nem zárja ki hogy rövid távon gázt vesznek amivel valahol az orosz hadigépezetet etetik annak ellenére hogy ezt a faktort próbálják eliminálni(cserébe viszont van lehetőségük Ukrajnát még jobban támogatni). Eleve te vagy csak olyan szűklátókörű hogy egyenlőséget teszel a jelen állapot és a cél állapot közé. Most tanulta meg az EU hogy Oroszország nem megbízható üzleti partner és fegyverként használja az energiát(meg a fegyvereit is), az alkalmazkodás ehhez egy folyamat., ami időt vesz igénybe.

  "kezelése a médiában:"
  És?

  "Gondolom Navalnijt is egyszercsak bevarrták"
  "nekem legalábbis feltűnő a hasonlóság."
  Egyszercsak megmérgezték. Kérem sorod fel hogy milyen amerikai politikusokat is mérgezett meg az éppen kormányzó párt. Emiatt van akkora szakadék a Putyin diktatúrája és az amerikai demokrácia közt. A sajtószabadás közti szakadék meg jól látszik a térképen is, ezt pedig maguk az oroszok mondják saját magukról, nem más.
 • Tetsuo
  #44
  És a másik részük meg nem érdekes, mert a kormányzat által támogatott Azov meg a Kraken a neonáci jelképeikkel, meg az átlag ukrán, aki alapból utálja az ottélő oroszt számodra lényegtelen sőt elhallgatni való...
  Oroszországban a neonácikat és általában a szélsőjobbot üldözik, mint majdnem az egész világon, csak Izraelben engedik illetve most Ukrajnában, amíg elvárt a zűrzavar, amíg nem szólnak a zsidók ellen.
  A Kitörés emléktúra nem neonáci, de nem is régi náci, hanem magyar. Neked persze az is idegen.
 • Irasidus
  #43
  Hm, érdekes képek, bár egy részéről kiderült, hogy nem is Ukrajnában készül, vagy nem is ukránok, de hát utánajárni az már teher. Csak mert ilyen képeket én is csinálok neked, a Vér és Becsület napjáról, vagy Kitörésről, és messzire nem is kell menni... Arányait nézve Oroszországban több neonáci van, mint a kisebb lélekszámú Ukrajnában. Mit is bizonyít ez?
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.19. 17:06:05
 • Irasidus
  #42
  Még mindig nem nevezted meg kikről van szó? És mitől lesz valaki neonáci?
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.19. 16:59:40