2
  • Ellaberin
    #2
    Ennek pont az a lényege, hogy passzív. Kinyomtatnak egy rakattal és - pl. egy kórházban - és nem kell teleaggatni érzékelőkkel a pácienst, elég egy, ami közelről veszi a jelet.
    Vagy már nem is kell a bőröd alá a chip, csak kapsz egy tapaszt és azonosítva vagy. :)

    Ez viszont brilliáns:
    "A szakértők pont a gallium-nitrid kétirányú piezoelektromos tulajdonságait használták ki és az anyagot érzékelésre és vezeték nélküli kommunikációra használják."

    Ezer éve ismert a piezoelektromosság és mindegyik ilyen "elem" um. kétirányú, ergo piszkos nagy szakértőnek kell lenni hozzá ezt kihasználni. Kb. olyan, mint ha azt szakértenék meg, hogy a víz szomjat csillapít, tehát jó a kiszáradás ellen.
  • kvp
    #1
    Gyakorlatilag ez egy analog radioado, ami egyetlen gallium nitride piezoelektromos aramforrast tartalmaz es amplitudo / frekvencia modulacioval adja at a mert erteket. Mukodokepes, de aktiv erosites nelkul nagyon zajerzekeny, tovabba nagyon kis hatotavolsagu es raadasul analog jelrol van szo, ahol pl. az olvaso tavolsaga is nagyban befolyasolja a mert amplitudot.

    Ehhez kepest egy kivulrol taplalt NFC-s chip sokkal pontosabban tud merni es a digitalis jelatvitel miatt nincs jeltorzulas az atvitel soran. Az NFC technologia kevesebb energiat igenyel mint a bluetooth, de nagysagrendekkel pontosabb es okosabb mint egy erositetlen analog jelado, raadasul az olvaso egyseg biztositja a tapellatast is.