5
 • uwu2020
  #5
  Egyébként ez sem új jelenség, ha egy coin megjelenik egy nagy váltón, és azt valaki előre tudja... hát az ilyen. Régebben ez még erősebb volt, és igen, ez konkrétan más pénzének az ellopása.
 • uwu2020
  #4
  Ezt a jelenséget nem lehet kizárni, és mivel a kriptopiac még kicsi, károsabb is mint a hagyományos tőzsdéken. Egyetlen megoldás, ha megfelelően szabályozzák, technológiával ezt nem lehet, jogi úton kell. És be kell látni, hogy az állami szervektől tökéletesen független pénzügyi rendszer nem létezhet. Már most is csak egy ábránd az önálló DEFI, a szabályozásokkal a bankrendszer lassan bekebelezi a szektort (ez még most nem tény, de én erre számítok) Szerintem felesleges siratni az ábrándokat, helyette alkalmazkodni kell. A kriptó is a kapitalizmus abszolút szabályai szerint működik, Ilyen a világ, a nagyhal megeszi a kishalat. De szerintem a helyzet nem tragédia, amit látunk az a bankrendszer fejlődése, a bankárok sem gonosz manók akik elveszik az álmaidat, egyszerűen ez az útja a dolgoknak.
 • kvp
  #3
  "A bennfentes kereskedés csak akkor probléma a szabályozó szerveknek, ha rossz csapatban játszol."

  Lasd az amerikai szenatorok bennfentes kereskedesi gyakorlatat. A szabalyozo hatosagokat az oket iranyito politikusokat csak a konkurencia zavarja. Persze attol meg mindket jelenseg rossz.

  "A valódi megoldás technológiai megoldás kell hogy legyen és ezen egyedül a blokklánc fejlesztők dolgoznak, senki más."

  Jelenleg sajnos ugy nez ki, hogy nincs jo matematikai megoldas a problemara, tehat algoritmikus megoldas se szulethet belole. Egyebkent a vilag matematikusaink merheto resze dolgozik egy jobb megoldason, egyelore sikertelenul. A programozok majd akkor jonnek, ha mar lesz mit leprogramozni.
 • Jawarider
  #2
  Biztos nem, nem olyanok az emberek. Munka nélküli meggazdagodást biztos elítélik....
 • Sydra
  #1
  "Bennfentes kereskedelem sújtja a kriptovaluta-ágazatot"
  Is! Lemaradt a végéről az "is".
  A kripto piac centralizált része nem különleges ebből a szempontból a hagyományos tőzsdékhez képest, ahol a tőzsdefelügyelet cimborái a kisbefektetők ellen játszanak és előbb mennek át a megbízásaik, valamint a pénzügyi hatóságok döntéshozói és alkalmazottai maguk is kereskednek aszerint, hogy ők maguk milyen politikát fognak alkalmazni a jövőben. Ettől bennfentesebb kereskedést nem igen lehet elképzelni.

  "Az olyan szabályozó hatóságok, mint a Fed, ezért nyomás alatt állnak, hogy bezárják a kriptopiac szabályozási kiskapuit."
  Ez teljes mértékben kamu. Nekik ez csak ürügy ahhoz, hogy centralizálják a hatalmat. A bennfentes kereskedés csak akkor probléma a szabályozó szerveknek, ha rossz csapatban játszol.

  A valódi megoldás technológiai megoldás kell hogy legyen és ezen egyedül a blokklánc fejlesztők dolgoznak, senki más.