16
  • uwu2020
    #16
    Ez konkrétan hülyeség. A hagyományos pénzzel ellentétben a kriptotranzakcióknak megváltoztathatlanul nyoma van. Úgy lenne helyes, hogy nem ellenőrzik, de ha akarnák megtehetnék.
    Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2022.08.12. 07:25:55
  • uwu2020
    #15
    Nyilván vannak egybevágó érdekek, aláírták, de arról van szó, hogy az USA nem szeretne több atommal rendelkező országgal bajlódni, azért írtam, hogy két ország gazdasági háborúja, mert az USA gazdasági nyomással próbálja érvényesíteni az akaratát, nyilván keres hozzá támogatást, mert úgy lesz erős a csapás.

    De mindez igazából lényegtelen, attól még nem lesz illegális amit Irán csinál, csak ő a másik oldalon van, összefogtak ellene, és teszi amit tud. Az USA függetlenségi háborúja is szankciókkal indult, egy csapat illegális bűnöző megszegte a Brit korona szankcióit, de 1776. július 4 után, minden amit csináltak legális lett, pedig ugyanazt folytatták mint előtte, csak épp a másik oldalon állnak, mint a szankciózók. Ha vesztettek volna, illegális lett volna az egész, mert nem lett volna olyan hatalmi szerv ami elfogadta volna amit csinálnak.
    Az iráni kormány tagadhatatlanul létezik és legitim, akármilyen faszságokat is csinálnak.
    A hab a torán, hogy nem is egyedül csinálta, a másik oldalon egy másik legitim kormány elfogadta, úgyhogy szerintem ezt az illegális dolgot el is engedhetnéd. Akkor lehetne megkérdőjelezni, ha valamelyik országban valamelyik hatalmi szerv szerint illegális volt, de erről semmi hír.
    Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2022.08.12. 07:23:32
  • Sequoyah
    #14
    Nem a bitcoin hasznalat a legalis vagy illegalis, hanem bizonyos arucikkek Irannal valo kereskedelme.
    Illegalis kereskedelmet pedig sokkal konnyebb titkolni, ha kriptovalutat hasznalnak.
  • Sequoyah
    #13
    Milyen ket orszag? Iran megszegte a fejlett nyugati vilag szabalyait, es ezen orszagok tobbsege tamogatja a szankciokat, nem csak egy. Ez egy nemzetkozi osszefogas.

    Semmifele gazdasagi haboru nincs. Az orszagok megegyeztek bizonyos fegyverkezesi es biztonsagi szabalyokban, es aki nem tartja be azt buntetik.
    Gazdasagi haboru az a hideghaboru volt ahol osszemertek melyik gazdasagi rendszer vezet nagyobb jolethez.
  • Sydra
    #12
    Kitől importált és mit? Akitől importált annál legális a bitcoin használat?
  • uwu2020
    #11
    Irán szemszögéből nézve nem. Nem szimpatizálok velük, de két gazdasági háborúban álló ország közül az egyik tevékenységét legálisnak választani elég nagy faszság. Ennyi erővel az ukránok is illegálisan védekeznek, hisz meg lettek támadva, és milyen dolog már megakladályozni a foglalást, mikor az oroszok megmondták, hogy ukrajna tulajdonképpen nem létezik, ők csak felszabadítanak, különben is az nem háború, csak különleges hadművelet.
    Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2022.08.11. 23:03:20
  • uwu2020
    #10
    A cikk pont arról szól, hogy nem.
  • uwu2020
    #9
    Mint a forint a bankszámládon?
  • Sequoyah
    #8
    Csak ismetelni tudom magam. Nyilvan nem Iranban illegalis, hanem a tobbi orszagban. Mint a cikk cime is irja, itt IMPORTrol van szo, nem belso kereskedelemrol.

    Tipikusan az az illegalis hogy valaki dollart adjon nekik, es kereskedjenek veluk.
  • Sydra
    #7
    Irán nem egy gyarmat. A szuverén állam azt jelenti, hogy maga hozza a törvényeit. Ha az Iránban a törvény megengedi, hogy a hivatal Bitcoin-nal fizessen, akkor az nem illegális.
  • Sequoyah
    #6
    A bunozonek se illegalis a bun, csak a hatosagok reszerol:D
  • Sydra
    #5
    Irán részéről nyilván nem illegális. A másik félről tudni kéne, hogy ki volt és milyen törvények vonatkoznak rá.
  • Sequoyah
    #4
    Olvasd el a cikket. Iran szankciokkal sulytott orszag, szoval bizonyos dolgokkal kereskedni vele illegalis.
  • Sydra
    #3
    Neked ha egy állami intézmény vásárol valamit az illegális? Irán nem szuverén ország? Nem kötelező egy országnak egy másik ország által működtetett pénzügyi infrastruktúrát használni.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2022.08.11. 18:44:55
  • Sequoyah
    #2
    Nem bolond, hanem bunozokrol van szo. Az egyetlen terulet ahol a kriptovaluta valodi profitot termel az a bunozes. Es itt is mire hasznaljak? Illegalis kereskedelemre.
  • morguldae
    #1
    Az is bolond aki ilyen virtuális semmi szarságért, néhány számért olyan eszközökben amik ha nincs áram meghaltak, valódi terméket, árut ad.