622
  • NEXUS6
    #622
    Nos a NATO-val kapcsolatban lehet a nedves álmainkról beszélni, meg lehet a realitásokról. Azt hittem ez a vita az utóbbiról szól.
    A kis országoknak azért jó a NATO mert egy nukleáris védőernyőt kapnak az USA/UK/FR nukleáris hatalmaktól más nagyhatalmakkal elsősorban RU, másodsorban Kína szemben. Aztán érdekérvényesítő potenciált remélnek a szomszédos nem NATO tagországokkal szemben és egyfajta tárgyalási fórumot a szomszédos NATO országokkal kapcsolatban. Ez utóbbi láthatóan már csorbát szenved, nem jelent rá a NATO abszolút megoldást lásd Török/Görög konfliktus.

    Ott tévedsz, hogy a szavaidból az tűnik ki, mintha az a lehetőség, szándék, hogy adott ország csatlakozik a NATO-hoz az a NATO és kiemelten a nagyhatalmak részéről valami kötelező azonnali felelősségvállálást is jelentene. Nem, nem az.
    Első példa Svédország/Finnország. A növekvő orosz fenyegetettség miatt az évtizedes már meglevő partneri kapcsolatot (nézz utána van ilyen) ezek az országok emelnék, csatlakoznának a NATO szervezetéhez. Azonban a NATOban az USA után második legnagyobb katonai erővel rendelkező Törökország nem hajlandó ratifikálni a csatlakozást, amig azok a törökök által terroristának minősített személyeket ki nem adják. Jelenleg úgy tűnik ez nem fog megtörténni, a csatlakozási eljárás lehet, hogy hosszabb időre befagyhat (és nem OV miatt, ha rá céloztál). Láthatod a NATO az tagországok érdekeinek egyfajta legkisebb közös többszöröse, és minnél több tagország van, annál nehezebb egységes álláspontot kialakítani.
    Második példa Ukrajna NATO csatlakozása. 2008-ban, mióta a bukaresti csúcson gyak meghívatta az USA (pl a németek ellenkezését lenyomva) Ukrajnát a NATOba. ezt követően a különböző találkozókon többször napirendre tűzték volna az ország csatlakozásának kérdést előkészítését. Ezeket azonban a magyar kormány fúrta meg, az ukrajnai kisebbségi helyzet rendezetlenségére hivatkozva.
    Három. Azt mondod, hogy a nyugat teljes mértékben támogatja már most is, a NATO nélkül Ukrajnát. Ez egy irgalmatlan hazugság! Kinek is hazudsz? Ember, ha minimálisan tisztában lennél a NATO lényegével, akkor látnád, hogy abban a pillanatban, hogy Ukrajna határát az oroszok megsértették, akár nukleáris fenyegetéssel is élne a NATO ill. folyamatosan áramlana be az országba a megfelelő nagyságú hadrendben álló NATO-nak felajánlott hagyományos haderő (értsd fegyverzet + személyzet), és a tagországok nem csak a kukából előkotort inkurrenciában tartott fegyvereket passzolgatnának át személyzet nélkül. Magyarul a NATO teljes és nyilt konfrontációt vállalna a tagország érdekében az agresszorral szemben. Ennek a közelében sem vagyunk.

    Aztán ugye amin elkezdesz höbörögni, hogy az USA/RU esetleges megállapodás jelentheté a nyugati erők/fegyverzetek K-Európából történő kivonását (a hasonló orosz intézkedések mellett), az két dolgot NEM jelent, amit te nem veszel figyelembe:
    1 Nem jelenti azt, hogy a nyugati országok ne biztosítanák továbbra is a nukleáris védőernyőt és az 5. cikkely értelmében egy egységes válaszcsapást/segítségnyújtást ha a kis országok valamelyikét orosz támadás éri.
    2. Nem gondolod, hogy bármibe is beleszólása van igazából bármelyik országnak is ha az USA/RU geostratégiai megállapodást köt a saját erők elhelyezésével kapcsolatban, még ha ez esetleg érinti is a NATOt!?
    Azt viszont jelentené, hogy létrejönne egy jórészt demilatarizált bufferzóna, ami jelentősen csökkenthetné akár az Ukrajnához hasonló III. VH-val fenyegető konfliktusok veszélyét. A hidegháború alatt ez 45 évig működött! Szerinted miért, és miért is kellett ettől eltérni?

    A záró gondolathoz annyit. Hogy nem veszed figyelembe, hogy az oroszoknak nagyon is megfelel egy elhúzódó háború, amivel gyak kiherélik az ukrán társadalmat lemészárolják a katonai szolgálatra alkalmas férfilakosságot (demilitarizáció, denácifikálás). Megfelel nekik xarrá bombázni Ukrajna ipari és gazdasági potencilját, infrastruktúráját, ami lehetetlenné teszi, hogy egy jelentős haderő támogatásához alkalmas htátteret bizztosító gazdaság álljon rendelkezésre. A nyugat egyre modernebb fegyvereket küld az ukránok megsegítésére, amiket jórészt akár valóban II. VH harceljárással gyak nem precíziós tömeges tüzérségi tűzzel pusztítanak, ergó ez a technika már nyugaton sem lesz meg, amíg drága pénzért azt nem pótolják.
    Totálisan félreértesz! Én nem azért mondom ki, hogy az oroszok miben érnek el sikereket, mert örülök ennek, hanem mert csak jelezném, hogy a nagy nyugati győzelmi mámorunk közepedte milyen csapdába sétálunk is be, akár olyanba is, amit nem is az oroszk állítottak nekünk!
  • NEXUS6
    #621
    Bocs. Újfent írom, talán megérted.
    Tekintve, hogy korlátozzák a forrásokat nem támaszkodom az orosz kormánymédiára, így azt sem tudom megállapítani, hogy mi azonos, vagy eltérő a saját álláspontomban attól. Rácz-nak valszeg igaza van abban amit mondott, hogy az RT/Sputnik ua kormányszócsó, nade ez azért nem újdonság, ez akinek volt szeme annak lejött akkor is, amikor ezekhez hozzá lehetett nyíltan férni.
    Te ezekszerint rendelkezel olyan forrással, amiből egy az egyben meg tudod a fentieket állapítan.
    Pl. én nem hiszem hogy arról írtam volna, hogy az oroszok hány HIMARS-t pusztítottak el. Amúgy te honnan tudod a pontos számokat, mennyi a valós leszállított eszköz/veszteség?

    Konkrét dolgokban meg azért Rácz is mókásan érdekesen csúsztatott. Pl. Ukrajnában nem játszanak jelentős politikai szerepet a nácik. Igaz, hogy a Maidani-puccsot, bocs forradalmat ők hajtották végre, meg az ideiglenes kormányt is ők adták, de nem választották be őket az új parlamentbe, ellentétbe a magyar parlamenttel, ahova a Mihazánk/Jobbik szerinte mint gyak neonáci erők bekerültek. Az Azov ezred sem neonáci (már), mert azóta megváltoztatták a jelvényüket. stb....Jujj. Ezt a szerecsenmosdatást azért nem vártam volna tőle.

    A fentiek miatt a magam részéről a videobloggereket/szakértőket korlátozottan tartom jó forrásnak. Pl Castelt is. Ha az általam rendszeresen nézett 6-ből 3 ugyan úgy említ valamit, akkor kb elfogadom olyannak, aminek lehet igazságtartalma. De akkor is utána nézek, hogy mi is a helyzet. Lásd. Pl szintén Rácz által részletezett biolaborok, aminek akkor utánajártam, amikor ez először felmerült, sőt jóval korábbról emlékeztem, hogy mi a helyzet velük kapcsolatban. Az USA kormánya valóban már lassan vagy 35 éve foglalkozik az ukrán katonai laborokkal. Nyilván az volt az alapküldetés, amit Rácz is mondott, hogy akadályozzák a tömegpusztító fegyverek proliferációját. Azonban a kérdés szerintem jogos lehet, hogy miért is az USA védelmi minisztériuma támogatja a mai napig ezeket a laborokat, ha 35 év alatt a SZU széthullásakor pályakezdő technikus is lassan nyugdíjba megy, illetve ha ezeket átállították polgári feladatokra, kutatásra? Miért nem a mezőgazdasági/egészségügyi minisztérium FEMA nem tudom akármelyik illetékes polgári hivatal támogatja/ellenőrzi akkor már ezeket? Eddig ez jogos a kérdés.
    Azonban nyilván az már egy kicsit túlgondolása, ami hírként keringett, hogy ezekben a laborokban a szlávokra genetikailag specializált kórokozókat, fegyvereket fejlesztenek. Ez viszont már az a kategória, amit valójában soha nem fogunk megtudni, akár igaz, akár hamis a kijelentés, tekintve, hogy ha igaz, akkor az egy azonnali atomcsapásra feljogosító szituáció, amit nem biztos, hogy az oroszok bevállalnak.

    Geopolitikai oldalról sem feltétlenül ezekre a népszerű jó kis anekdótákat ismerő szakértőket tekintem hivatkozási alapnak, hanem azokat a politikusokat, Kissingert, Busht, Putyint, stb, vagy szaktekintélyeket Paul Kennedy, Fukuyama, Huntington stb. akikre ezek a vloggerek hivatkoznak. ;)
    Kár, hogy ti ezeket nem olvassátok, ami így a vita szintjét eléggé leviszi.
  • NEXUS6
    #620
    #608
  • TokraFan
    #619
    Ennyit még, mert fizikai fájdalmat okoz a sületlenséged

    "Szal ez egy orosz tárgyalási álláspont volt,"

    Hehe, komolyan nem vagy normális. Ez nem álláspont volt és nem békeajánlat, hanem ultimátum! Érted mi a különbség a kettő között? Nem úgy néz ki.

    "Ezzel szemben mondhatta volna, hogy a K-európai országok-ból a nyugati erők kivonásához hozzájárul"

    Ez egyre szebb...Tehát már a saját hazánk önrendelkezési jogát is ignorálod, sőt, mogfosztod azon jogától, hogy eldönthesse, milyen védelmi szervezethez kívén csatlakozni a saját érdekében. Az ne zavarjon meg, hogy a NATO csatlakozást hazánk kérte, a felhatalmazást a kormánynak pedig az állampolgárok adták meg egy népszavazáson, ahol 80% feletti IGEN szavazattal eldőlt a kérdés és világossá tettük, hogy szeretnénk csatlakozni. Jó lenne, ha nem nyomnád itt a hazaáruló dumádat, amivel hazánkat és más országokat, plusz az ott élők millióit veszed semmibe.

    Ukrajnának pedig egyelőre nem kell NATO tagnak lennie ahhoz, hogy a nyugat teljes támogatását élvezze. Vannak erre csodás megoldások, éppen most játszák ki a köpcös dagadékot a Finnek és Svédek NATO csatlakozás-gátlása miatt azzal, hogy kétoldalú katonai együttműködést kötnek velük. Innentől kalap-kabát, ezt megteheti más ország is és innentől a viszont látásra. Az oroszok mögött senki nincs, nem is lesz. Ezzel szemben Ukrajna mögöt nem csak az USA, de számos más nyugati ország is ott áll, gyakorlatilag kifogyhatatlan erőforrásokkal. Nem tudom feltűnt-e, hogy lassan 1 év alatt még azt a kis területet sem tudták az orkok megtartani, amit egyébként 2.vh-s szintű barbár rommábomzásáaal nagy nehezen sikerült eltörölniük a föld színéről. Innentől sok sikert a továbbiakhoz!
  • TokraFan
    #618
    "Én ezt nem is merem, nem tudom, csak mert nyugaton be vannak tiltva a hivatalos orosz csatornák"

    Ööööö, a full magyar kormánymédiából az ömlik. Ha láttad a Rácz videót, abban el is mondja szépen, hogy 1:1-ben átveszik a Szputnyik híreit, ami nem hírügynökség vagy objektív hírcsatorna, hanem egy nyíltan, saját maguk által deklaráltan is állami érdekeket kiszolgáló propaganda csatorna. Azon túl, tele a net az oroszok baromságaival, ha nem hallasz arról, hogy napi szinten van terítéken az atomfenyegetés, élőben modelezik a TV-bem hogyan fogják atombombázni a teljes nygati világot, vagy azt, hogy 45db HIMARS egységet semmisítettek meg, ami kb. a duplája annak, mint amennyi összesen Ukrajnában dolgozik jelenleg, akkor nem tájékozódsz jól. Veled ellentétben én meghallgatom azt is, mit zagyválnak az orkok, csak miután sorra, tételesen és hiteles adatokkal cáfolható az összes baromságuk, nem tévesztek irányt! Veled ellentétben.

    Nincs mit nem leszarni, mert egészen értelmetlen dolgokról beszélsz az USA kapcsán. Az USA-tól támogatást kért Ukrajna és ezt meg is kapja. Period! Az oroszok pedig támogatást kértek többek között a csecsenektől és irántól, kaptak is. Period! Proxy háború csak a Te fejedben létezik, nincs mit lexarnom rajta, mert nem létezik az, amit le kéne xarnom.
    A többire nem reagálok, mert csak ismételgetsz és nem szeretnék fölösleges köröket futni. Értelmes vitához van kedvem, de ehhez nincs. Ennél értékesebb a szabadidőm.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2023.01.17. 02:11:55
  • TokraFan
    #617
    "Robert C. Castelt,"

    Na nee! Szélhámos komcsi nógrádi szint, vagy sokkal inkább az UFO hívő spöttle. Nem csoda, hogy nem vagy képben, ha ezeket az idiótákat hallgatod.
  • Irasidus
    #616
    Pontosan erről beszélek. Ignorálod a másik mondanivalóját, és az ismételgetés nevű érvelési hibát használod. Erre #608 reagáltam, amit most ignorálsz, és válasz nélkül hagysz, és csak újra megismétled. Pontosan ezért nem lehet veled vitatkozni, mert képtelen vagy rá. Mint írtam ilyen esetben kizárólag a tevékenységed módját, és okát lehet kritizálni mivel érdemi válaszod nincs, csak ignorálás. Szóval ha azért sírsz nekem, hogy nem a témához szólok hozzá, ez pontosan a te vitakerülő magatartásod miatt van. Mindketten tudjuk, hogy trollkodsz. Ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2023.01.16. 21:58:53
  • NEXUS6
    #615
    Rácz Andrást ezek közül elsősorban azért bírom, mert hatalmas ismereti háttérrel rendelkezik és ebből rengeteg dolgot át is ad, más kérdés, hogy a saját álláspontja aztán véleményem szerint bakugrásokat, ellentmondásokat tartalmaz. 1-2 ilyennél azért felnevettem.

    Kaiser szerintem elég kiegyensúlyozott talán ő húz a legkevésbé valamilyen irányba.

    Én említném még Robert C. Castelt, meg Somkuti Bálintot.
  • NEXUS6
    #614
    #608
  • NEXUS6
    #613
    Őööö ez lenne a hivatalos orosz álláspont?Szerintem én csak a magam nevében nyilatkozok.
    Én ezt nem is merem, nem tudom, csak mert nyugaton be vannak tiltva a hivatalos orosz csatornák. Te honnan ismered a hivatalos orosz álláspontot?

    Talán továbbra sem világos neked valamiért, az hogy a konfliktus nézhető nagyhatalmi erőfitogtatásként, az USA oldalról proxy háborúként, vagy épp egy nagyhatalom túlkapásának megfékezéseként, az nem zárja ki azt, hogy az általad preferált ukrán honvédő háborúként IS értelmezzük. Az, hogy ezt csak az utóbbi szempontjából értelmezzük és gyak minden mást kizárunk azt az ukránok megtehetik, erkölcsileg és nemzetközi jogi szempontból is adekvát lehet. Azonban mi nem tehetjük meg, csak azon egyszerű okból következően, hogy mi NEM VAGYUNK ukránok és nekünk ahhoz, hogy megfelelő módon értelmezzük, ne veszítsünk a pozíciónkból minnél több nézőpontból kell vizsgálni.
    Te mint fotelharcos megteheted, hogy ezt lexarod.

    Orosz fenyegetés K-Európa felé, ami nem volt ugye
    LINK - régen volt, ami 1 évvel ezelőtt volt, nem igaz?
    Szal ez egy orosz tárgyalási álláspont volt, ha az USA esetleg akar tárgyalni. Ezzel szemben mondhatta volna, hogy a K-európai országok-ból a nyugati erők kivonásához hozzájárul, ha az oroszok sem mennek be Ukrajnába, és erőket vonnak ki Belaruszból (balti NATO országok biztonságának szavatolása). Az USA azonban nem akart tárgyalni, mire az oroszok beváltották az Ukrajnával szembeni fenyegetéseiket. Ennyi.

    Szerinted az oroszok elveszítették a háborút, amikor elkezdték!? :O
    Én meg azt mondom, hogy tekintve, hogy a nyugati politikusok újra és újra kijelentették, hogy amíg Ukrajnában orosz konfliktus van (márpedig gyak 2014 óta az van) addig sem a NATO-nak, sem az EU-nak nem lesz rendes tagjai, bármennyi innen származó támogatást is kapnak a harcok alatt. Ami viszont persze azt is jelenti, hogy az oroszoknak eleve nem is kellett volna elkezdeniük ezt a mostani a háborút!
    Ukrajna csak úgy nyerhetne, csatlakozhatna a nyugathoz, ha valamilyen feltételekkel, akár új határokkal, békét köt, korábban végrehajtja a mára okafogyottá vált Minszki-megállapodásokat, ezt kvázi megelőzték az oroszok ezzel a támadással. Vagyis amíg háború van, addig az oroszok elérték a céljukat!
    De lássuk azt is, hogy az ukrán vezetés elveszítené a legitimitását, ha egy területvesztő békébe belemegy, ezért ők is háborúznak bármeddig. Ergo ez a háború kódoltan soha nem fog véget érni, ergo pont az oroszok érdekei szerint zajlanak a dolgok, ami tekintve hogy hány civil és katona életébe, valamint Ukrajna szétrombolásába és az EU gazdasági megrogyásába kerül, minnél előbb, gyak minden áron lezárandó konfliktus lenne.

    Huh. Az utolsó részhez nem is tudom mit írjak, annyira tele van irracionális, morális/érzelmi alapú kijelentésekkel.
    Demagógiára csak demagógiával tudok válaszolni, és akkor néhány kis történelmi szösszenet csak hogy kiszínezzem és a hőbörgésen túl konkrét történelmi példákkal töltsem ki azt a fekete fehér képet, amit itt felvázoltál.
    Amikor 1849-ben az oroszok ellen vívtunk szabadságharcot, akkor az a dzsaidás aki Petőfit hátba szúrta valszeg pont egy "ukrán" kozák volt. Amikor 1945-ben bejött a Vöröshadsereg, akkor azt az ukrán Malinovszkíj által vezetett II. Ukrán front égisze alatt tette. Amikor 1956-ban a Vöröshadsereg újra bejött, hogy eltapossa a forradalmat szintén főleg ukrajnából érkeztek erők, az erős ukrán kötődésű, bár orosz származású Hruscsov parancsára (ő adta át a Krímet is az Ukrán SZSZK fennhatósága alá, az ukránok Orosz-birodalomhoz csatlakozásának 300. évfordulója alkalmából.)
    Nos csak ezért kéne ezt a háborút meglehetős kritikával, ha nem is objektivitással, de minnél több és lehetőleg a saját álláspontunkat is tartalmazó nézőpontból vizsgálni.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.01.16. 15:58:35
  • Irasidus
    #612
    Ha valakit érdekel:






    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2023.01.15. 09:04:41
  • Irasidus
    #611
    Amikor valaki nem tartja be a vita szabályait, ott nem lehet vitatkozni, és te nem tartod be. Leírtam párszor, hány érvelési hibával élsz, most már csak és kizárólag azokat alkalmazod, olyan szinten ami a vitát lehetetlenné teszi. Leírtam én is, mások is sokszor ÉRVEKET, BIZONYÍTÉKOKAT, amit te folyamatosan ignorálsz, és csak ismételgeted magad, meg személyeskedsz. Ezek után már értelmetlen az érdemi válasz minden formája kizárólag a tevékenységed módját, és okát lehet kritizálni mivel érdemi válaszod nincs, csak ilyen mellébeszélés. Mivel te is tisztában vagy vele, hogy mást sem csinálsz, csak hazudozol, személyeskedsz, és az összes lehetséges érvelési hibát idehányod, ez a fajta tükör-érvelésed szintén csak annyit bizonyít, hogy képtelen vagy a vitára, de még arra is hogy megvédd magadat. Két féle retartd van, az egyik aki nincs tisztában azzal amit művel, de te miután többször beismerted, hogy csak trollkodsz így még kevésbé érzem hitelesnek a felháborodásodat. Nagyon szép ábra, csak újabb hazugság a részedről, ami mint írtam már egyáltalán nem csoda, mivel már csak kizárólag hazudozol. Ennyiből áll a "vitád".
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2023.01.15. 08:42:57
  • TokraFan
    #610
    Igen, ez a hivatalos orosz propaganda. Valójában semmi köze a konfliktushoz és ismét mellőzöd -a magyar kormány narratívájának megfelelően-, az Ukrán nép saját akaratát, önrendelkezését. Ők harcolnak, önszántukból, és lassan 1 évvel az orosz terrortámadás után sem látunk tömeges népfelkelést a kormányukkal szemben, sőt, egységesebbek mint valaha, mert honvédő háborút vívnak. Támogatja őket a nyugat -nagyon helyesen-, de a háborút ők vívják, semmiféle USA beavatkozással ezt nem lehetne elérni. Tehát kár USA proxyzni és NATO-t idekeverni. Ezek a tények, a többi amit leírtál, konteó. A történések ellenére még mindig ragaszkodsz ahhoz a tévedéshez, hogy a zUSA a hibás -megfűszerezve egy kis Biden konteóval, amire persze megint nincs semmi _hiteles_ bizonyítékod-, pedig tényszerűen nem történt olyan provokáció ami indokolta a háborút.
    Továbbá elegánsan megfeledkezel arról is -ismét-, hogy tulajdonképpen minket is megfenyegettek, tehát az oroszok deklarálták, hogy idővel minden olyan jelenlegi NATO tagország is célpont, aki 97 előtt nem volt NATO tag. Vagyis akkor szerinted az is rendben lenne, ha holnaptól hazánkat is bombázná a tard gecije, mondvám joga van félni a határainál a NATO-tól és ha az ultimátuma ellenére nem lépünk ki a szövetségből, akkor támadhatna? Mert pontosan ezt jelenti amit zagyválsz.

    Védhetetlen amit az oroszok művelnek, de be kell látnunk, hogy ez valóban a mélysötétség és a gonosz országa, nem változtak ezek semmit. Szerencsére ezt a háborút elvesztették, már akkor amikor elkezdték. Hadi gépezetük nulla, gazdaságuk éppen a földbe áll, már az olajat is csak féláron tudják eladni és a szaros gázuk nélkül sem fog senki megfagyni az EU-ban. Nekik viszont sikerült magukat végleg kiírni a civilizált világból, ez a nacionalista terrorista őrült pedig szépen elintézte, hogy az országát 50 évvel beküldte a múltba, plusz kap a pofájába 2 baromi erős új NATO tagot, illetve Ukrajna személyében egy olyan országot, mely garantáltan a legprofesszionálisabb nyugati fegyverzettel fog rendelkezni, és a környék legerősebb hadserege lesz. És hát ott állnak készenlétben még páran, mert oroszország nagy, ugyanakkor számos etnikum képezi akik annyira azért nem akarnak oda tartozni és alig várják, hogy döglődjön a medve. Már láthatók a mozgások, a FÁK is széthúz, de minimum megdől a "hős, kemény orosz haderő" mítosza, ami eddig erőszakkal összetartotta ezt a tákolmányt. Mert a NATO-val ellentétben -ahova önkéntes alapú a belépés-, a FÁK valóban maffia módszerekkel és erőszakkal lett összesöprögetve. Ha már itt tartunk, folyamatosan azt nyomod, hogy az oroszok féltek ettől+attól, de az fel sem merül, hogy akkor a nyugat pedig joggal tart a 100 éve a szomszédait és Európát terrorizáló tard oroszoktól! Mivel pedig ez a félelem beigazolódott ezzel a háborúval, teljesen jogosan segítenek minden létező eszközzel az Ukránoknak. Ha objektív lennél -ahogy nem vagy az-, akkor nem minden esetben onnan közleítenél, hogy az oroszok mitől féltek...hanem onnan is, hogy őket valóban joggal utálja a fél világ, és nem alaptalanul.

    Egyebekben, csak jelezném, hogy nem válaszoltál egyetlen kényes kérdésre sem.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2023.01.13. 01:12:18
  • NEXUS6
    #609
    MIért hozom elő a NATO/EU csatlakozást? Ember, mert ez az alfája és az omegája a konfliktusnak.
    Mi is volt az oka a Maidan-tüntetésekneknek? Csak nem az EU csatlakozás ukrán kormány általi késleltetése?
    Miért lehet megfúrni bármilyen egységes EU gazdasági/pénzügyi támogatást Ukrajna érdekében? Mert Ukrajna nem EU tag.
    Miért nem tud a NATO/EU a fegyver szállításoknál jelentősebb támogatást nyújtani, pl az 5. cikkely értelmében a támadás pillanatában teljes minden NATO tag részvételében megnyilvánuló katonai támogatást? Mert Ukrajna nem tagja a NATO-nak.
    Miért támadta meg Oroszország Ukrajnát?
    Hogy mindez pontosan így is maradjon!

    A Balti államok NATO tagsága, vagy az általad felvetett többek között a Biden-család közreműködésével kiaknázni tervezett ukrán természeti kincsek kérdése természtesen árnyalja az alapkérdést, ami kb. az hogy ha a Balti államok nem, akkor Ukrajna miért érte el Oroszország ingerküszöbét? De ugyanakkor az is kérdés, hogy miért nem érte el a NATO tag Észtország elleni 2008 körüli kibertadás, és miért éri el a NATO/nyugat ingerküszöbét a nem NATO tag Ukrajna elleni intervenció?
    Nyilván a jelentősége miatt. Pl. egy NATO/EU tag Észtország Oroszország számára elfogadnaható, mint egy többé-kevésbé semleges Ukrajna is, míg egy egy NATO és/vagy EU tag Ukrajna már eléri az oroszok ingerküszöbét.
    Ukrajna megtámadása nem kerek egy évvel ezelőtt pattant ki egyszercsak Putyinék fejéből. Amikor Ukrajna semleges státusza a Maidani-puccs eredményeképp 2014-ben megszűnt, abban a pillanatban léptek, és ezzel együtt egy iszonyat erős médiakampányt kezdtek el Ukrajna ellen, mintegy felkészítve az orosz közvéleményt. Ennek eredményeképp a háború támogatottsága Oroszországban 70% körüli, és megjósolhatatlan, hogy a veszteségek pozitív, vagy negatív irányban mozdítják el ezt (jelenleg inkább pozitív).
    A konfliktus fenti lassan 10 évre visszamenő gyökerei felvetik azt a kérdést, hogy ha mi, a nyugat olyan nagyon szívükön viseljük a hősies ukrán nép ügyét, akkor hogy a faxba nem tettünk semmit egy láthatóan bekövetkező fegyveres konfliktus megakadályozása érdekében!?
  • NEXUS6
    #608
    Az, hogy a téveszméid elé azt írod, hogy érv az mióta érvelés, ember?! :O
    Ez már bölcsiben is kevés volt, amikor megkérdezték, hogy miért vágtad fejbe a Béla barátodat a kakaós bögrével!!!

    Mi volt az állítás? Logikailag hogy kapcsolódnak a kijelenetéseid hozzá, mi a következtetés? Ilyeneknek kéne válaszolnod nem pedig a személyeskedésed mögé valami faxságokat behazudni (gondolok olyanokra, amiket én nem mondtam, max te a kis agyaddal így értelmezted LOL).

    Segítségnek beszúrom a Graham-piramist, a hihetetlen jó kommunikációs stílusodnak hála most az alján vagyunk, szal hajrá. Ha elértél a közepén levő vonalig majd akkor szólj, addig szerintem magadban gyakorolj. OK!?

    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.01.09. 09:27:15
  • NEXUS6
    #607
    #564
    #546
  • defiant9
    #606
    A fő probléma hogy a Fidesz/NER hátán csak púp az EU-s szabályozás, ők remekül eldőzsölnének egy putyini diktatúrában (is), nem akarnak semmiféle korlátot/féket a saját hatalmukra, és sajnos van az a népréteg aki ehhez adja is a szavazatát.
    Ezek elsősorban mindig a buta, tanulatlan, hívő, nem vitte sokra az életben konzervatívok. Még egy Brexit-et is el lehet velük érni.
    A masszív agymosó propaganda pedig jól előkészti ehhez a terepet.
  • TokraFan
    #605
    Ezeket a vadpajtások/oroszhírek/kesma médiából a büdös életben nem fogja hallani a T. szovjetpárti magyar agymosott népesség. Valójában nem lepődöm meg, mindenhonnan a Kreml propaganda ömlik itthon. Szépen visszacsatoltak minket a szovjetekhez, és ez történelmi hiba volt megint. de ez már hungaricum. Mindig sikerül a rossz oldalt választni. Persze most sem azért, mert ennyire hülye pár kurmány tag, sokkal valószínűbb az, hogy már részei az orosz maffiának.
  • defiant9
    #604
    "Eleve, az oroszoknak már volt NATO szomszédja, tehát ha valóban attól tartottak volna, hogy a NATO közel kerül, akkor valamit már régen benéztek nem gondolod?"
    Ne feledjük hogy a belarusz-orosz katonai szövetséget se, amivel valójában az oroszok érték el 3 NATO tagállam szárazföldi határát, olyan szinten hogy jogilag Belorusszia hadviselő félnek minősül, mivel a területéről indultak orosz csapatok.
    +
    2018: Russia claimed the right to put weapons anywhere it chooses on its own territory after reports that the country had deployed nuclear-capable Iskander missiles in Kaliningrad drew criticism from its neighbors and NATO
  • TokraFan
    #603
    Igazából az van, hogy nem rendelkezik tudással a témában. Kérdés neélkül benyeli a konteókat, és nem néz utána semminek. Amikor szembesítve van a valósággal, akkor pedig nincs elég intelligenciája ahhoz, hogy a tévedését beismerje. Mert a tévedés, a rossz információ, az nem bűn, de a vallásosok annak veszik mert erre vannak nevelve. És védik a mundért az idők végezetéig akkor is, ha közben teljesen hülyét csinálnak magukból.

    A konteós "tudása" ebben a témában is csak annyit ér, mint a Lapos-Föld hívő esetén, aki szintén úgy érzi, tudással rendelkezik a világról, sőt, mindenkinél jobban érti és átlátja, hiszen láttott egy videóban egy "szakértőt", aki bemutatta, hogy a Föld lapos.
  • defiant9
    #602
    "De döntsd el kinek hazudsz!?"
    Én-e? Az állításom még mindig ez:
    Nexus6 kijelentette hogy adott igen/nem választ:
    "A kérdésedre részletesen, sima igen/nem-en túl, kifejtettem az álláspontom"
    Azonban soha nem tudta beidézni ezt az igen/nem választ. Vagyis hazudott.
  • TokraFan
    #601
    Nem értem, miért rugózol ezen a NATO témán?? Ennek semmi köze a háborúhoz, ennek már nyilvánvalónak kéne lennie. Eleve, az oroszoknak már volt NATO szomszédja, tehát ha valóban attól tartottak volna, hogy a NATO közel kerül, akkor valamit már régen benéztek nem gondolod? Erre most megkapják a nyakukba még pluszban a Svédeket és a Finneket, akik nem mellesleg, önerőből is baromi jelentős sereget tudnak felmutatni, ráadásul a modern fajtából, nem a vodkán nevelkedett, korrup, szétzüllött sz*rhalomból mint az oroszoknál. Nem mellesleg, az Ukrán haderő bizonyosan a régió legerősebbje lesz, olyan katonákkal, akik a világon egyedüliként, hatalmas tapasztalatot szereztek az orkokkal szembeni harcról. Szóval jelenleg még akkor is pont az ellenkezőjét érte volna el putler, ha valóban ez lett volna az indok, de nem ez volt.

    A NATO csak egy ürügy volt, mivel Ukrajna nem volt NATO tag, csupán elvi szinten volt róla szó, de a konkrét tagságtól kb. fényévekre voltak, szóval ha a már meglévő, közvetlen NATO szomszédai nem zavartaák eddig az oroszok lelkivilágát, akkor teljesen idióta feltételezés, hogy ennek a konfliktusnak bármi köze van a NATO-hoz.

    Azt pedig Te nem veszed figyelembe, hogy Ukrajna alatt hatalmas gázmezőket fedeztek fel 2013-ban, -hogy, hogy nem, éppen azokban a régiókban amikre putler jogot kíván formálni-, és milyen érdekes, hogy 1 évre rá megszállták a Krímet, most meg kéne a többi is. Szintén nem látod át, hogy az oroszoknak semmilye nincs azon kívül, hogy a seggük alatt van néhány fontos nyersanyag. Éppen ezért akarják megszerezni az Ukrán természeti kincseket is, mert a fosztogatáson kívül máshoz nem értenek és ha Ukrajna -nyugati segítséggel-, képes lenne kitermelni a gázt, akkor megszűnne az orkok gázfegyvere is az EU-val szemben (mert nekik ez is csak arra kell, hogy másokat terrorizáljanak, és a TÁMADÓ hadseregüket fejlesszék.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2023.01.06. 17:04:24
  • NEXUS6
    #599
    Bocs, de a logikád egyrészt ott bicsaklik meg, hogy tudtommal ez a háború még nem ért véget, nincs béketárgyalás, melyik fél mit ismer el és mit nem. Ennyit mondtam, hogy az oroszoknak ahhoz van joguk, amit a nemzetközi szereplők elismernek. Ettől én miért is veszítettem el a vitát? Nem én beszélek össze vissza, de egy folyamatban levő konfliktusról had ne tegyek már végletes, bármelyik fél győzelmét, területi jogosultságát kihirdető konkrét kijelentéseket. Csak mert bocs, és másrészt, de az oroszok tudtommal még benn vannak Ukrajnában, és amíg ez a szitu és a konfliktus él, addig az hogy Ukrajna csatlakozzon akár a NATO-hoz, akár az EU-hoz max elméleti, szándékokat érintő kérdés és nem több, ami az oroszok politikai céljával jelenleg sajnálatosan pontosan egybevág! Ettől, hogy ezt az 1-2 APRÓSÁGOT én figyelembe veszem, veletek ellentétben, az még mindíg marhára nem jelenti azt, hogy az oroszok pártján állnék, vagy pláne ilyesmiért, valahogy veszítettem el egy vitát.
    Ha valakinek nincs rend a fejében az az aki ezt nem látja. Te ilyen vagy?
  • Irasidus
    #599
    Érv1: a videó téged cáfol.
    Érv2: Oroszországnak nem igérték meg, hogy Ukrajna nem lesz NATO tag.
    Érv3: Oroszországot összekeverted a Szovjetúnióval.
    Érv4: Szovjetúnió idejében Ukrajna nem létezett
    Érv5: Egy dokumentumban Helmut Khol egy folyósói beszélgetésről ír az emlékirataiban, amit a jelenlevők cáfolnak, még a Szovjetunió idejéből, ami a német újraegyesítésről szólt, nem Ukrajnáról.
    Érv6: 5 darab nemzetközi szerződést kötött Oroszország, amiben Ukrajna területi függetlenségét és önrendelkezési jogát szavatolj, és szó nincs NATO tagság kérdéséről. Ebből hármat Putyin írt alá.
    Érv6: egyetlen linked sem igazolta az állításaidat.

    Mivel te a vita helyett hazudozol, ezért felesleges leállni veled viatkozni. Egy igazi pszcihopat vagy, mint írtam kérj segitséget!
  • TokraFan
    #598
    Bocs, de ezt a vitát elvesztetted! Ezt Te magad ismerted el, amikor belinkelted a saját hozzászólásodat, amiben kifejted: az oroszoknak nincs területi követelési joga Ukrajnában, mivel azokat a területeket amiket követel, a világ nem ismeri el orosz területnek. Mivel tehát, a saját megfogalmazásod egyértelművé teszi az álláspontodat, minden egyéb, az oroszok védelmében tett kinyilatkoztatásod irreleváns volt. Tehát nincs rend a fejedben, össze-vissza beszélsz, az állításaidat pedig semmilyen ténnyel nem tudod alátámasztani, vagyis vesztetted a partit.
  • NEXUS6
    #597
    Bakker ez nem pusztán tekintélyre hivatkozás. Egy épkézláb érvet nem tudsz felhozni B+
    Csak hogy hülyeségek hangzanak el pl ebben a videóban. igen, akkor várom a kérdéseket és a bizonyítékaidat érvelést, hogy mi az! Üres szavak a levegőben, EZ VAGY TE!

    Nyilván hogy érdemben válaszolj meghaladja a tudásod, ezért most kapva kapsz a számodra olyan kedves személyeskedés szájkarate lehetőségén.
    Olyan primitívek vagytok, hogy azt tanítani kéne vazze!
  • NEXUS6
    #596
    OK.
    De döntsd el kinek hazudsz!?
    Arra hivatkozva, egy magadnak felállított szabály szerint, hogy az általad feltett eldöntendő kérdésre kifejtős választ adtam, amit gyak meg is indokoltam, hogy miért, amire TE NEM tudtad kifejteni, megindokolni, hogy miért nem fogadható el az általam hozott párhuzam, az eldöntendő kérdés helyett, nos erre hivatkozva ELMENEKÜLSZ ELSUNNYOGSZ vagy 8 számodra kellemetlen kérdés elöl IS.
    És ezt most simán rám hárítanád.
    Azért azt tudod, hogy rajtad kívül ezt senki, még Iras sem veszi be!

    Üdvözlöm a pszichológusodat!
  • TokraFan
    #595
    "A fentiekből következően az oroszoknak NINCS olyan értelemben/mennyiségben/minőségben szükségük katonai támogatásra a GYŐZELEMHEZ"

    Ha nem a kormánymédiából tájékozódnál, akkor nem írnál le ekkora hülyeséget. II.vh-s sz*r Gradokkal lövik a civileket, mert érdemi mennyiségben nincs nekik más. Azért olyan pontatlanok, precíziós csapásra képtelenek. Az Iskandereik nagyrészét ellőtték a háború elején, gyártási kapacitásuk ebből kb. 2db/hó, feltéve, ha van alkatrész, de az a nyugati szankciók miatt éppen nincs. A modernebb fegyvereik vezérlése 100% nyugati tech, önerőből nem tudnak gyártani hozzá alkatrészt. A "rettegett" Armata tankot mai napig nem tudták hadrendbe állítani, párhetes hír, hogy le is állítják a fejlesztést a milliónyi probléma miatt. Ami elkészült (kb.8-12db) gyakorlatilag harcképtelen, arra volt jó, hogy parádézzon a Vörös-téren. Az egyetlen repülőgéphordozójuk, a Kuznyecov, a kikötőben áll 2 éve, mert sz*r az egész, kihajózni se tud, de ha sikerülne is neki, 2 hónapnál nem bírna ki többet a tengeren, mivel dízelmeghajtású és ki kell kötnie a tankoláshoz. De még eddig sem sikerül eljutni, mert javítás közben rázuhant egy daru és szétb*szódott még az is, ami valamennyire egyben volt. Most akkor nézd meg, hogyan áll az USA rep.hordozók terén és azok mennyit képesek kikötés nélkül a vizen maradni, az atommeghajtásuknak köszönhetően. Hanyattló nyugat...hogyne. Ne aggódj, ez még mindig az a szovjet nosztalgia kamu amit valamiért a fejedbe vettél, és nem vagy képes elviselni, hogy a csodált nagymedvéd nem létezik. Pont olyan papírmasé a hadseregük is, mint anno szintén a szovjeteknél a makett felhőkarcolók, amivel eljátszották a nyugatnak, hogy ők is ott tartanak. Most pedig azt játszották el, hogy ők egy katonai nagyhatalom, ehhez képest. Többezer tankot semmisített meg az ukrán hadsereg, gyakorlatilag filléres kézi indítású eszközökkel. Az orosz katonák részegesek, képzetlenek, moréljuk a béka segge alatt. Egy szétzüllöt sz*rhalom az egész. Nézzél harctéri videókat és megvilágosodsz. Tornacipőben küldik ki őket a frontra, mert nincs felszerelés. "Second Army"

    orosz GYŐZELEM? 8 hónap háborúzás, több tízezer rakéta és bomba szétszórása és 300k segg hülye, képzetlen civil ágyútöltelék besorozása után ma ott tartanak, hogy már a nagy nehezen megszállt területekről is menekülnek, satratégiai fontosságú városokat vesztettek el, a logisztikájuk nulla, a sorozottaknak nem tudnak fegyvert és ellátmányt adni, tele van a net vele, hogy az embereknek maguknak kell pl. kötszert és egyebet vennie, mert a "hős orosz second army-nak" nincs! Mindezt úgy, hogy a NATO, de még csak az USA tech tizede sincs bevetve ellenük. Se légierő, se semmi. Pár HIMARS és már azok ellen se tudnak mi lépni (persze szerintük már megsemmisítették az összeset, de annyira hülyék, hogy még ezt a hazudozást se csinálják jól, mert 30 kilőtt egységről zagyválnak, miközben összesen nem kaptak ennyit az ukik) Ha ebbe tényleg beszállna a nyugat és a NATO, 1 hét alatt moszkvában lennének.
    Annyira nincs szüksége a tardoknak támogatásra, hogy az iráni drónok nélkül gyakorlatilag már a civileket se tudnák terrorizálni, mert a 70 éves rakétáik 80%-át lelövik az Ukránok. Drónjuk sincs, mert lemaradtak a világtól, még mindig ott tartanak, hogy TANK! Ez a 16k-s szám a tankokról amit behaluzol, sose létezett, illetve úgy létezett maximum, ha beleszámoljuk a harcképtelen 70 éves fosokat is (ugye már a lekoszlott, rozsdás T-62 tankokat szedik elő a fészerből, amit az 50-es évek végén fejlesztettek..igazán "modern". orosz high tech a helyi gyezsurnajával: Nézegesd ezt a videót
    A fegyver exportját éppen most nyrta ki, már mindenki látja, mennyit érnek az orosz roncsok. Egy 100k dolláros kézifegyverrel kilőhető a millió dollárba kerülő tanjuk.
    Ébredj fel!

    A rubel is csodásan áll, hogyne. Csupa sikertörténet.

    A többire nem is reagálok, mert csak a szoksásos fake vadpajtások/oroszhirek.hu duma, tételesen cáfolható, de mivel téged nem érdekelnek a tények -szerintem orosz lehetsz, minimum a származásod-, így nincs értelme veled a vitának.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2023.01.06. 15:29:17
  • defiant9
    #594
    "Na mi az a programozód segített, hogy kilépjél a végtelen ciklusból."
    Ahogy leírtam, mivel a folyamatos hazudozásoddal, sunnyogásoddal kiléptél a racionális vita kereti közül így elvesztetted azt, ami egyben ezzel a státusszal le is zárult.
  • Irasidus
    #593
    Látom elértél az igazi lényedhez, a primitív bunkóssághoz. Ez vagy te. Ilyen az amikor a valóság szembejön, ciki, más érved nincs csak a tekintélyre hivatkozás, amivel csak az a baj, hogy egyetlen kutató sem állította hogy Oroszországnak megígérték - ez volt az erdeit állításod, és a videó amit linkeltél éppen téged cáfol, csak meg kellet volna nézni, nem csak az első szembejövő címet belinkelni. Nem ígérték meg Oroszországnak, se a Szovjetuniónak, hogy Ukrajna nem lesz NATO tag. Ez nonszensz állítás. Másrészt mindketten tudjuk, hogy te folyamatosan hazudsz minden témában, szóval nem értem a felháborodásodat, vagyis értem már, a pszichopata egyik tünete... nagyon sajnállak, hogy élvezed mások abuzálását. Azért gondolkozz el, hogy ez mennyire normális, és kérj segítséget!
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2023.01.06. 05:29:57
  • NEXUS6
    #592
    Tehát simán behazudtál, amikor azt állítottad, hogy hazudok.
    Azért tudod sejtettem Na lépjünk tovább.

    Ne velem vitatkozz, hanem a kutatókkal B+, azzal aki pl ebben a videóban is nyilatkozik.

    Mondjuk nehéz kérdés, kinek higgyek? Egy anoním (senki) Irasidus jelű nicknek (van ennek amúgy értelme, vagy csak te találtad ki?), vagy egy kutatónak, lecsekkolható publikációs listával, tudományos fokozattal stb.????
    Nehéz kérdés, nehéz kérdés...

    Bocs, nagyon ott voltál (neeeem ), de az utóbbi mellett döntöttem.

    De tudod mit, adok egy esélyt, győzz meg, alázd le a kutató állításait.
    Hajrá!
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.01.06. 00:41:50
  • NEXUS6
    #591
    Na mi az a programozód segített, hogy kilépjél a végtelen ciklusból.
  • Irasidus
    #590
    Szovjetuniónak megígértek, hogy Ukrajna nem lesz NATO tag, úgy, hogy Ukrajna mint állam nem is létezett. Ennyi eszed van, te hülyegyerek? Ennyi? A videó, meg ha egyszer is végignézeted volna, tudnád, hogy téged cáfol.
  • defiant9
    #589
    Jah, nem véletlen hogy nincs semmiféle dokumentum, noha ennél milliószor apróbb dolgot is aláíratnak az emberrel. Egy ilyen kaliberű kérdéshez minimum az összes tagország hozzájárulása kell(enne), az hogy valaki hogy értelmezte egy tisztviselő nyilatkozatát ezen a szinten édeskevés. Illetve az sem véletlen hogy Putyin kért is volna egy ilyen vállalást(csak ugye nem kapott), ergo nem volt neki.
  • NEXUS6
    #588
    Nyilván meg se nézted, gindolom. LOL

    Amúgy te magyar vagy egyáltalán. Te is pont úgy hibásan használod a hazudni igét, mint az ikertesód.

    Szal miben hazudok? Csak mert, ha nem tudod megfogalmazni, az viszont azt jelenti, hogy te hazudtál amikor azt állítottad, hogy én hazudok.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.01.05. 19:05:54
  • Irasidus
    #587
    Videó volt róla, tehát igaz. Színvonal. Megint hazudsz, mint mindig. Mondom, nagyon beteg vagy, fordulj orvoshoz, mert nem normális dolog ennyit hazudozni, és élvezkedni ezen, még akkor sem ha online csinálod. Abnormális a viselkedésed.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2023.01.05. 17:35:54
  • NEXUS6
    #586
    Részemről??? Bocs, de nem én csináltam, nem én nyilatkozom, nem engem idéznek a filmben!!!

    Mindenestre nem mondanám, hogy megleptél.
    B+ Azt kell mondanom, hogy annyira sötét vagy, annyira értékelhető reakció nélkül elnyelsz minden infót, hogy ha a Pentagonban megtudnák, hogy létezel elrabolnának és lopakodót építenének belőled!
  • Irasidus
    #585
    Megint a szokásos hazug narratíva a részedről. Te egy nagyon beteg ember vagy, ha azt élvezed.
  • NEXUS6
    #584
    #564
    #546
  • defiant9
    #583
    Nem, szekvencia van, majd ha tisztáztad az első pontban lévő hazugságod (és egyben a téma(háború) alapkérdését):
    "A kérdésedre részletesen, sima igen/nem-en túl, kifejtettem az álláspontom"
    21x kértem az átaltad behivatkozott igen/nem idézetet, amit 21 engedtél el a füled mellett.
    Enélkül buktad a racionális vitát. (és felesleg is is olyan linket bedobnod ami ehhez irreleváns, persze nyilván korlátolt agykapacitásodhoz mérten maximálisan frusztrált egod miatt meg fogod tenni)