5
  • Tetsuo
    #5
    Az egész rendszer lefagy, ha C-típusúak vásárolnak.
  • Zsombor99
    #4
    Kilépéskor azért kellhet ismét a QR kódos azonosítás, hogy tudja a rendszer, hogy az adott személy befejezte a vásárlást, így a rendszer véglegesítheti a végösszeget az adott személy részére.
    De mi van akkor, ha ketten mennek vásárolni és az egyik személy csak segít a másiknak? Ilyenkor valyon hogyan azonosítana a rendszer egy olyan személyt, aki nincsen QR kód által azonosítva? Vagy minden egyes belépő személynek kötelező az azonosítás? Hmm...
  • kvp
    #3
    Optikai rendszer. Tehat a termekek nincsennek chip-elve. Ez olcsobb, de valamivel pontatlanabb mint a Kinaban hasznalt zsilipes, NFC-s matricas megoldas, foleg ha tomeg van. Igazabol ha valaki tul kozel all hozzank, akkor akadhatnak problemak es a rendszer nem feltetlen tudja, hogy melyik termeket ki rakta el. Egyebkent hasonlo rendszert hasznal az Amazon is.

    A megoldas egyebkent a lopasdetektalo kamerarendszerektol jo, gyakorlatilag detektaljak a termekek levetelet a polcrol, ezt hozzarendelik egy adott szemelyhez, aki a QR koddal azonositja magat a belepeskor. Azt nem ertem miert kell kilepeskor is azonositani, hiszen latjak, ha kimegy es mar a belepes ota tudjak kicsoda. Ha gyakori a bemegy, levesz, buntetlenul kisetal tipusu lopas, akkor megeri atallni erre, mert mar a besetalasnal tudjak szurni a vasarlokat, foleg ha QR kod helyett biometriara vagy biztonsagi token alapu azonositasra allnak at. (pl. Apple Pay)

    A fentiekhez kepest az onkiszolgalo kasszak sokkal egyszerubb technologia es nekem semmi bajon nincs veluk, legfeljebb az, hogy olvasasi hibat nem javithat vagy oldhat fel a vasarlo maganak. (erre egyebkent a legtobb penztarosnak sincs joga, csak a kijelolt vezetoknek, lasd meg a gyakori bemondast: kartyat kerek)
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #2
    Én szeretem, legalábbis Tesco-ban. Mit utálok nagyon? A sorban állást.
  • RJoco
    #1
    Nesze neked chip hiány, munkanélküliség, személyes jogok, környezetkímélés.
    Én nem szeretnék ilyen boltban vásárolni. Már az önkiszolgálót is utálom. Ha tehetem, akkor mindig rendes pénztárhoz állok. Csak akkor nem tehetem, ha nincs egy sem nyitva.