61
  • defiant9
    #61
    Nem tilos beszélni csak nem illik, mert primitív bunkóság más embereket gúnyolni a majommal azonosítással, ez ugyanis sértő.
    Az emberi civilizáció a kooperációra épít, a magatokfajta jobbos rasszisták akik megragadtak a gyűlölködés és az ellenségeskedés szintjén és erre ujjongva használnak akár tényszerű adatokat is.
  • Dodo55
    #60
    Hogy is szokták mondani, "a valóság bekopog az ablakon"?
  • Tetsuo
    #59
    A Google képfelismerője meg négereket gorillákként azonosított. Ilyen az, amikor a libsi rózsaszín felhő a valósággal találkozik. Tilos a nyilvánvalóról beszélni és észrevenni, miszerint bizonyos embercsoportok jobban hasonlítanak a majmokra, mint mások. Tilos arról beszélni, hogy a távol-keletieknek csíkszemük van. Hogy ezt valaki észreveszi, az rasszizmus - a libsik torz lelkivilágában legalábbis. A Google képfelismerő, címkéző algoritmusát rasszistaként aposztrofálták. Egy algoritmust...
  • Dodo55
    #58
    Kezdődik: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2022/08/03/azt-hitte-az-ebersegfigyelo-hogy-alszik-a-sofor-pedig-csak-kinai/
  • defiant9
    #57
    "Mások szólásának elhallgatását kifejezetten üdvösnek tartják. "
    Ismét csak hazudozol. Itt volt/van a lehetőséged hogy a 4-5 pontban megvédd az álláspontod. Mit tettél? Beszari módon elkullogtál előlük.

    "Defiant9 egyik "ellenérve", hogy az ajánlott linkemben "nacionalista ömlengés" van és legnagyobb baja, "
    Újabb valótlan állítás, egyben szalmabáb érvelési hiba, nem ez a legnagyobb bajom. Ez nem érv volt, vagy reakció valamely állításodra, hanem az 'utóirat" részben említettem meg, mondhatni offtopic módon. Az érvek előtte voltak, azok amikre nem tudsz mostanáig sem reagálni, csak személyeskedésbe fekteted az összes erőforrásod. Ez jó ismeréve a benned létrejött kognitív disszonanciádnak amit így próbálsz meg feloldani hogy elhessegeted a kellemetlen érveket amikkel szemben semmit nem tudsz felmutatni.
    Öröm nézni amint csak vergődsz, olyan szinten lettél ismét csak földbe döngölve. És igen, ha már ennél a linknél tartunk erre sincs érdemi reakciód hogy miért is ilyen gerinctelen marketinggel próbálsz mihazánkos propagandát tolni a fórumon. Ugye, ugye?
  • Tetsuo
    #56
    A libsik a szólásszabadságért harcolnak egészen addig, amíg a saját szólásuk szabadságáról van szó. Mások szólásának elhallgatását kifejezetten üdvösnek tartják. A "náci", rasszista stb. bélyegeket azokra ütik, kik véleménye kényelmetlen számukra. Ezek a valójában elvtelen, semmirekellő emberek számára a nacionalizmus is hasonló fogalom, mint a "náci". Nem is tudják pontos jelentését, de ösztönszerűen undorodnak mindenféle hazaszerettől és tradicionális közösségtől, ezen identitások felvállalásától.
    Defiant9 egyik "ellenérve", hogy az ajánlott linkemben "nacionalista ömlengés" van és legnagyobb baja, hogy nem szólok előre: vigyázat, csak normális embereknek! Véletlenül belenézett az .
  • defiant9
    #55
    "Aki nem terdel le a nyugat előtt akkor az csak fos nacionalista lehet? "
    Nem. Ezt a következtetést mégis melyik állításomból vontad le? Nyilván egyikből sem lehet, vagyis a saját kitalációdról állapítottad meg hogy nem százas. Lol :)
  • bmw
    #54
    Szerintem hagyd csak retek klub meg ATV megy nála...
    Amcsik mit csináltak pl az utsó legyen 30 évben az nem baj senkinek de most, hogy a ruszkiknak van vitája valakivel akkor már a föld gonosztevői.. aham logikus... Amcsik is mennyi lóvét locsolták Afganisztánba aztán szart nem értek el farkát behúzva szakadtak haza csapot-papot hátrahagyva... Meg azt sem felejtsük el, hogy most Ukrajna eléggé tele van tömve fegyverrel...
  • bmw
    #53
    Azért Te sem veszed ki a fejed a nyugat seggéből....
    Aki nem terdel le a nyugat előtt akkor az csak fos nacionalista lehet? Hát nem vagy százas az biztos...
  • defiant9
    #52
    "De ha valaki józan, láthatja, hogy az orosz haderőknek még komoly tartalékaik vannak és nem teljes inváziót akarnak, hanem lassú, felörlő előrenyomulást."
    Ezért is kérdeztem hogy akkor mire fel a zsoldos toborzás? Most 5x sunnyogsz el az egyszerű kérdés elől. Lol. Ennyit tudsz.
    Ha választanom kell aközül amit a brit védelmi minisztérium vagy amerikai szakértők állítanak(nyilván műholdas felderítési adatokra alapozva), meg tőled aki a fotelből beböfögi hogy nem józanok akkor a másodikra mondanám hogy megalapozatlan, de továbbra is várom hogy betedd azon adatot ami szerinted legjobban megfelel a valóságnak.
    Összegezve: szerinted nem jók a nyugati számok de nem tudsz helyette mást mondani mert az csak propaganda lenne. Lol. Erre mondanám hogy wishful thinking bemondás ami mögött nincs alátámasztás, és inkonzisztens a látható akciókkal.

    " az előbbi stratégia nem is lenne hasznos az oroszoknak."
    Lol. Tehát a gyorsan kis veszteséggel hatalmas eredmény nem hasznos. Hát te sem álltál kétszer sorba amikor az észt osztogatták.
    Egy villámháborús győzelem ahol az elején szétzilálják az ellenfelet adja a legjobb ár/érték arányú eredményt, ez kb. trivialitás, nyilván ki tudsz találni valami alternatív valóságot amiben mégsem ez lenne az optimum mert van valami rejtett hátsó szándék, ez azonban nem lenne több üres konteózásnál, ami egyébként nem áll távol tőled, lényeg hogy ne kelljen objektív tényekkel alátámasztani, mert akkor pikk-pakk összeomlik a kitalációd.

    A többi pontban ezek alapján már úgy látod hogy esélyed sincs felvenni a kesztyűt és végleg megfutamodtál. OK.

    ui. szánalmas propaganda/nézettség növelő módszer hogy csak egy olyan youtube link az aláírásod ami mellé nem mered leírni hogy valami mihazánkos nacionalista ömlengés. Jól látszik hogy mire használod folyamatosan ezt a fórumot, amikor ilyen linkeket terjesztesz. Ez a jellemtelen hozzáállás az egyik fő ismérved.
  • Tetsuo
    #51
    Most is hazudsz, mert te tényként éled meg a nuygati propagandát, az még nem az. Én azért nem linkelek orosz megfelelőt, mert én sem tartom azt hitelesnek, de a nyugatit sem, ezért nem érdemes összevetni ezeket. De ha valaki józan, láthatja, hogy az orosz haderőknek még komoly tartalékaik vannak és nem teljes invázit akarnak, hanem lassú, felörlő előrenyomulást. Persze ahhoz gondolkodni kéne, hogy felismerjük, az előbbi stratégia nem is lenne hasznos az oroszoknak.
  • defiant9
    #50
    "Semmilyen tényt nem közöltél."
    Az ilyen hazudozás is része a kelléktáradnak, ez sem engem minősít. Pl. én leírtam hogy az általad leírt milliós számmal szemben védelmi elemzők becslése alapján az orosz hadsereg nagyobb része (65-85%-a) le van kötve az Ukrán műveletben(ezért is indultak el a zsoldos toborzások). Felajánlottad ugyan hogy leírod a te becslésedet, de valahogy végül ez csak elmaradt.
    Ahogy rámutattam arra is hogy konkrét GDP/GNI számokkal hogy ezek arányában egy nyugattal szembeni anyagháború nem tartható fenn orosz oldalról. Ezzel szemben sem tudtál felmutatni egy - szerinted releváns - számot sem. Ahogy kínai segítséget sem tudtad konkretizálni.
    Szintén rámutattam az orosz export összetételére, tény adatokkal. Amire ismét csak nem volt semmiféle reakciód, az elsunnyogáson túl.
    Ennyit tudsz. Kijelentesz, a cáfolatot vagy elereszted a füled mellett vagy ostoba gyerekes módon elmantrázod újra az eredeti kijelentésed (erre is volt példa).
    Végül pedig azt hazudod hogy te aztán soha nem teszel ilyet. Lol. Szánalmas vagy.

    "Egy összetett mondatot sem voltál képes megérteni"
    Valótlan. Azt is megértettem hogy szerinted töredék áron gyártanak az oroszok fegyvereket(rakétákat). Ezzel szemben is megmutattam hogy ez nagyon nem így van, ahogy egyébként nem tudnak versenyképes ár-érték arányban a világpiacra termelni műszaki cikkeket, úgy a fegyverek terén sincs valami totál fordított felállás (mitől is lenne, ugyanaz az ipari termelés kell mindkettőhöz ami képesség nincs meg Oroszországban). Mi volt erre Tetsuo reakciója? Ismét csak fülét farkát behúzva elsunnyogott, majd a kijelentéseket azzal próbálja megcáfolni(?) hogy hát azok mainstream-ek. WTF?

    Végül már nem maradt más a kelléktáradban mint hogy ezen, és már témák helyett 100% személyeskedő hsz.-be menekülsz. Ez is jól mutatja hogy mennyire vitaképtelen vagy, és amint tovább kéne lépni a bemondásokról azok igazolása, akkor hirtelen elfogy a tudomány.

    "A romboló mentalitásod riaszt el sok embert innen..."
    Lehet hogy valóban riasztja a magadfajtákat az hogy várhatóan az valótlan bemondásaikra meg fogják kapni a kritikát, ha nem bírod a cáfolatot akkor maradj a kuruc.info -s cimbijeiddel, ott nyugodt együtt értésben tolhatjátok akár a rasszista demagógiát vagy épp bálványozhatjátok az orosz diktatúrát. Szerencsére a világ még mindig nem a ti vágyaitok alapján működik.

    Azért jó volt újra látni hogy milyen könnyen földbe döngölhető egy magadfajta érvrendszere(már ha annak nevezhető amit itt pordukáltál)
    Köszi :)
  • Tetsuo
    #49
    Semmilyen tényt nem közöltél. Nxugati propagandát ontassz magadból, ezenfelül - a hozzászólások alapján - még saját gondolataid sincsenek, tucatember vagy, copy-paste. Az a tipikus agymosott fősodratú média köldökzsinórján élő "nyugati szellemű" proli. Egy összetett mondatot sem voltál képes megérteni az itt leírtakból. Sajnálom, mert konstruktív vita is lehetne a témában, vagy másban, de te azt megakadályozod. A romboló mentalitásod riaszt el sok embert innen...
  • Tetsuo
    #48
    Jött fröcsögni a vénasszony. Gratulálok. Ennyit tudsz. A náci analógiájára mondanám, hogy libsi k*rva, persze ti akkor vagytok libsik, ha hasznotok származik belőle. A liberalizmus híve, csak más véleménynek kuss legyen...
    A náci kifejezés meg bók a fajtádtól. Mellesleg nem vagyok náci (bár tudod te ezt), sosem voltam az. Balosoknak tartom őket, persze jóval magasabb szellemiséggel, mint Kohn Béláéké.
  • defiant9
    #47
    Lol. Én lennék a troll aki aki tényekkel támasztja az állítását vagy inkább te aki csak kijelent valótlanságokat és fülét farkát behúzva elmenekül amikor igazolnia kellene őket? Az a gond veled hogy úgy elvakít a modern világ / nyugat / zsidó / stb. ellenességed hogy mindent istenítesz ami ezzel szemben áll és ilyenkor tolod a butaságokat, amiket tényleg gyerekjáték megroppantani, ekkor a kognitív disszonanciába menekülsz mint itt is több pontban, próbálod kizárni hogy létezik a cáfolat és illogikus amit képzeltél. Ez a viselkedésminta mutatja valójában milyen is vagy, ezen érdemes elgondolkoznod.
  • rebekakocsis
    #46
    Mondod te ,aki jézusról papol, aki a mosogatóléhabban jelent meg. Te meg egy képmutató, hazug náci vagy.
  • Tetsuo
    #45
    Egy nagy troll vagy, nulla értelemmel.
  • defiant9
    #44
    "Mert pontosan nem lehet tudni, csak lazán becsülni."
    Igen ez egy becslés publikus/hírszezrési infókra alapozva, és igen várom a linket hogy az orosz hadsereg szerinted mekkora részét használja. Illetve továbbra is várom a magyarázatot hogy miért toboroz zsoldosokat ha az általad leírt milliós hadseregnek csak töredéke van használva. Jól látom hogy folyamatosan elsunnyogsz a kérdés elől, vagyis hazugság volt amikor azt írod hogy te nem teszel ilyet?

    "Ha nukleáris attack érné az országot,"
    Terelődés, mellébeszélés, szokásos Tetsuo féle kihátrálás amikor sarokba szorul.

    "Kiragadsz egy-egy félmondatot"
    Te pedig rá sem tudsz mutatni hogy mi is lenne a kiragadott félmondat, hiába kértem.
    Erre sincs válaszod. Akkor rögzíthetjük hogy ismét csak hazudozás és alaptalan vádaskodás amit csinálsz, és nem volt ilyen kiragadás.

    "Az orosz gazdaságnak nem tesz jót a háború, "
    A kérdés az óriási GDP/GNI különbségből való teljesítőképeség volt. Cáfolod vagy elismered hogy Oroszország nem tud versenyre kellni a nyugat hadiipari potenciáljával. Állításod miszerint töredék áron tudna hadifelszerelést előállítani (pl. (rakéta)tüzérséget ami a háború egyik fő eszköze), megdőlt, gyáván ki is hátráltál mögüle.

    "mellette áll Kína"
    Újabb kihátrálás, semmiféle érdemi adatot nem tudtál ezen kijelentéseddel kapcsolatban felmutatni. Szánalmasan gyenge vitapartner vagy.

    " Az kijelenthető, hogy ez az ország nem fog működni Oroszország nélkül."
    Továbbra sem látom az indoklást hogy miért is nem létezne a világ ha egész Oroszország helyén csak egy tenger lenne. Ezen állításaid is megdőltek alátámasztás hiányába.

    "Az orosz gazdaságnak nem tesz jót a háború"
    Továbbra is várom az adataid, amik cáfolnák az általam linkeltet miszerint Oroszország a világpiacon alapvetően egy nyersanyag exportőr, alacsony hozzáadott értékű termékekkel.

    "Hogy Ukrajna orosz kézre kerül, az tutibiztos. "
    Kérem a a tényeket amire ezt a 'tutibiztos' állításod alapozod. Amit itt vita címén produkálsz nem más mint a szokásos wisfhull thinking mantrázásod. Szeretnél valamit látni, hát leírod hogy az akkor úgy lesz, az hogy ezt nem támasztja alá érdemben semmi azon meg tovalendülsz. Ezért vagy olyan gyenge vitapartner nincsenek objektív érveid, az autokrácia és az orosz seggnyalásod köré épül az egész gondolatvilágod, és attól vagy boldog ha tudod terjeszteni ezt.
  • Tetsuo
    #43
    Na jó, elárulok valamit. Ha külföldről valaki pontos százalékot mond az orosz haderő használatáról, az hazudik. Mert pontosan nem lehet tudni, csak lazán becsülni. Ezért a nyugati propagandát a hajadra kenheted. Örülnél, ha belinkelnék orosz propagandát cáfolatnak? Szerintem nincs értelme, azért nem teszem.

    Oroszországan nagyon nagy valószínűséggel létezik hasonló önvédelmi rendszer, mint Izraelben a Samson Option. Ha nukleáris attack érné az országot, még a becsapódások előtt többezernyi robbanófej indulna el programozott útjára. jelen helyzetben pedig Ukrajna kiemelt célpont lehet ezen a területen is. Valószínűnek tartom, ha Oroszország ellen olyan csapás készülne, ami tengerré változtatná területét, az egész Föld lakhatatlan lenne. Nem lennének már nemzetek. Te élhetsz a jenkisz*pó rózsaszín ködben, miszernt Ámerika mindent megold és bérmire képes, de a valóság nem az.
    Egyébként meg a nyugati stratégia egyik lehetősége is egy kivárás, hogy olyan pillanatra játszanak, amikor meg lehet puccsolni az orosz vezetést, aztán a degenerált kultúrával meg a karvajtőkével le is fektetnék az országot és népet örökre.
    Az orosz gazdaságnak nem tesz jót a háború, viszont az európai vezetés azon dolgozik, hogy nekik/nekünk még rosszabb legyen - az Egyesült Államok beépített ügynökeinek, nyomásának hatására. az EU nem szuverén, hazánk meg pláne nem az.
    Hogy Ukrajna orosz kézre kerül az nyilvánvaló. A kijelentés megalapozottsága a jelenlegi folyamatok értékelésén nyugszik.
    Az ukrán haderő felmorzsolódik, az ukrán nép morálja gyorsabban romlik, mint az ellenfélé, folyamatos a kivándorlás, az infrastruktúra rombolása.
    Ha télen az oroszok elzárnak minden gáz- és olajcsapot Európa, leginkább Ukrajna felé, akkor - úgy vélem - Ukrajnában puccs lesz, és vége a háborúnak. Az oroszok helyében ezt tenném, addig meg szórakoznék az átfolyatott mennyiségekkel és új fegyvereket, takitkákat tesztelnék a fronton.
    Sok európai ország maga követelte, hogy embargózzák az orosz olajat és gázt, de ha a Gazprom a Siemens turbinák visszatartott karbantartására hivatkozva csökkenti a szállított mennyiséget, már ajvékolnak. Vicces lenne, ha nem százmilliók nyomorbadöntésével játszana a szankciózó, fegyvereket ellenőrzés nélkül szállító, oroszokat megbélyegző és hergelő EU.
  • defiant9
    #42
    "Én írtam a hadsereg személyi állományáról, ami az általad idézett amerikai propagandát alapból cáfolja."
    Miért cáfolná? A valós számok kb. ezek:
    A brit Startégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézetének (IISS) legfrissebb, The Military Balance (A katonai egyensúly) című tanulmánya szerint az orosz hadsereg szárazföldi alakulatainak állománya békeidőben 280 ezer fő, míg az ukrán csapatoknál 125 600-an szolgálnak. A kijevi vezetés 900 ezer tartalékost tud behívni, Putyinék 2 milliót mozgósíthatnak szükség esetén.
    A 85% egy katonai elemző becslése volt. Várom hogy leírd forrásmegelöléssel hogy akkor szerinted mekkora ez a %. (bocs de az hogy te dilettáns módon dobálózol számokkal az kevés). Ahogy mondtam azért fogott zsoldosok/önkéntesek toborzásába mert nincsenek máshol malmozó csapataik, legalábbis nem a szükséges mennyiségben. Szerinted egyébként miért van erre szükség?

    "Kiragadsz egy-egy félmondatot"
    Te pedig rá sem tudsz mutatni hogy mi is lenne a kiragadott félmondat. Annyire ostoba vagy hogy csak prüszkölsz, de kínos lenne leírni hogy mire, ui. alaptalan. Soha nem torzítottam azt amit leírtál. Ha szerinted igen, akkor állj ki hogy mit mivel.

    "Hogy azt írtam, az orosz gazdaság erősebb az amerikainál"
    Tehát akkor azt is elfogadod hogy anyagháború zajlik és az orosz gazdaság és az ukránokat hadianyaggal támogató gazdaságok teljesítőképessége közt nagyságrendi különbség van, amit jól reprezentál a GPD vagy a lenti GNI grafikon is?

    "mellette áll (reméljük valóban) Irán, Kína stb. és egyre többen"
    Kérném add meg hogy miben áll ez a Kínai mellette állás.(azon túl hogy megveszik nyomott áron az orosz olajat, ergó kizsákmányolják a ruszkikat).

    "Hogy Ukrajna orosz kézre kerül, az tutibiztos. "
    Ez ugyanolyan megalapozatlan kijelentés mint hogy ha Oroszország helyén tenger lenne akkor nem lenen Ukrajna. Ez is olyan kérdés ami elől többször elsunnyogtál. Csak hogy rögzítsük, amikor döngeted a melled hogy te aztán soha nem teszel ilyet, akkor most tudatosítsd magadban hogy de, éppen most is ezt teszed mert nem bírod elviselni hogy sarokba szorultál ismét.
    Egyébként Afganisztánt sem tudták annó legyőzni, pedig az egy relatíve sokkal gyengébb ellenfél volt, még úgy is ahogy akkor is az amerikaiak fegyverezték őket.
    Oroszország technológiai lemaradása fel fog gyorsulni, nem mintha eddig annyira a világ élvonalában lettek volna. Ahogy mondtam sima nyersanyagforrások, amíg kitart a szénhidrogén/olaj(ez még azért elég sok idő) addig megy a szekér, utána jön az nadrágszíj összehúzás, mi mást is tudnak megtermelni/eladni a világpiacon versenyképesen?
  • Tetsuo
    #41
    Tényadatokat vársz, miközben benned fel sem merült, hogy mutass valamit. Én írtam a hadsereg személyi állományáról, ami az általad idézett amerikai propagandát alapból cáfolja. Igazad van, ne is vedd figyelembe, hablatyolj másról... Tipikud defiant9.
    Egyszerűen ostoba vagy, most is hozod a formád. Kiragadsz egy-egy félmondatot, azt elemezgeted szájízed szerint, de az összefüggéseket nem látod, nem csak egy összetett mondatomban, pláne az egész hozzászólásban, de az általad felhozott cikkekben sem.
    Hogy azt írtam, az orosz gazdaság erősebb az amerikainál, csak te vizionálod. Azt sem írtam, hogy jobb lenne a GNI-je. (Te .) Pláne a transzatlanti szövetséggel szemben marad alul a puszta számokat firtatva, viszont arról írtam, hogy az oroszok túlélhetik az elkövetkező gazdasági és egyéb kataklizmákat, az Egyesült Államok kevésbé. Európa is hanyatlik minden tekintetben, egy amerikai vazallus, aki éppen tökön lövi saját magát. Oroszország pedig nincs egyedül, mellette áll (reméljük valóban) Irán, Kína stb. és egyre többen, kirajzolva egy törésvonalat, virtuális vasfüggönyt, ami kettészeli a glóbuszt.
    Hogy Ukrajna orosz kézre kerül, az tutibiztos. Az ellen senki nem tehet semmit, csak elhúzhatják azt, illetve növelik a veszteségeket - ez is a Nyugat célja.
    Hogy a nyugati világ gazdasága (vele együtt egész társadalma) megrogyik, az is biztos, hogy ebből fel tud-e állni valami diktatórikus államok feletti irányítással, az sajnos lehetséges.
    Oroszországnak és mondjuk Iránnak nagyobb esélye van túlélnie a nagy összeomlást, ami a globális kapcsolatok miatt közel az egész földre kiterjedő lesz, hiszen az utóbbi már részben függetlenítette magát, míg az előbbi éppen most teszi azt.
    Neked persze írhatom ezt, felét sem érted.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2022.07.26. 15:32:11
  • defiant9
    #40
    "értelmezed félre az állításokat"
    Tehát továbbra sem tudod tény adatokkal alátámasztani az állításaid, egy azok csak üres bemondások, kitalációk.

    "a gonosz Oroszország egyedül áll a világban és valójában mindenki"
    Rendben, sorold kérlek, milyen országok állnak Oroszország mögött, pl. kik ismerték el hozzájuk hasonlóan a népköztársaságaikat?

    "Ha tenger lesz Oroszország helyén, az ukránok sem és te sem fogsz létezni."
    Ismét csak egy üres kijelentés. Miért ne létezne a világ - beleeértve Ukrajnát is vagy emberiséget - ha tenger lenne Oroszsország helyén?
    Ez volt a kérdés. Mi volt erre Tetsuo válasza? Semmi. Elmantrázta újra a buta kijelentését hogy nem, mint egy kisovis. A vitakultúrád ezen a szinten van. Szánalmasan gyenge és butuska vagy, tényleg.

    "először vesd össze a GDP és a GNI számítását és talán rájössz, még a GNI sem megfelelő bár helyénvalóbb szám a GDP-nél"
    Rendben, nézzük a GNI, ha már olyan eszetlen voltál hogy meg sem nézted mielőtt emögé bújnál.

    Továbbra is várom a releváns számaid, ami szerint az Orosz gazdaság összemérhető a vele szemben álló Ukrajnát hadifelszereléssel támogatókéval(Ebben benne van az Egyesült Államok és pl. Németország is). Álltásom az hogy nagyságrendi különbség van a két oldal hadviselő képessége közt.

    Korábban azt mondtad hogy te soha nem futamodsz meg, valójában folyamatosan ezt teszed most is. A rakéták árának összevetése , vagy a felvonultatott haderő, vagy a kínai support kapcsán mégis ezt tetted. Tehát akkor hazudsz is, és sunnyogsz is. Csak hogy a jellemrajzod teljesebb legyen.
  • Tetsuo
    #39
    Csak a szokásos. megint kiforgatsz mindent és a legidiótább módon értelmezed félre az állításokat. Te ilyen vagy, de a világ eseményei másként alakulnak, mint te képzeled. Te nem Ámerikáról, hanem a NATO-ról beszélsz? Én meg a BRICS-ről, Kína nem csak az orosz piacot célozza, hanem a fél világot, ha kettészakad. Persze a te elmédben, hogy riposztolj, úgy kell értelmezned, hogy a gonosz Oroszország egyedül áll a világban és valójában mindenki Ámerikával lenne.
    A többi agymenésed... Ha tenger lesz Oroszország helyén, az ukránok sem és te sem fogsz létezni.
    Makroökonómiai tanulmányaid alapjait kiegészítvén először vesd össze a GDP és a GNI számítását és talán rájössz, még a GNI sem megfelelő bár helyénvalóbb szám a GDP-nél, amivel csak ostoba dilettánsok dobálóznak (náluk: érvelnek).
  • defiant9
    #38
    "Miért lenne kellemetlen nekem úgy látni a GDP-t, hogy Spanyolországéval megegyező? :-) Meg miért próbálnék "benyalni" az orszoknak?"
    Azért mert áradozol az orosz nagyságról, amikor ennek nem igazán van alapja.

    "Ez csak egy összeesküvés-elmélet részedről, aminek semmi alapja, értelme nincsen."
    Még az összeesküvés elmélet kidejezést sem tudod a helyén használni. Lol.

    "Pusztán a tényeket értékelem, "
    Kértem tény adatokat, adós maradtál vele.

    "Az kijelenthető, hogy ez az ország nem fog működni Oroszország nélkül."
    Mi alapján? Ha Oroszország helyén egy tenger lenne szerinted nem működne a világ tovább?

    "Mennyi is jelenleg az Ukrajnában szolgálatot teljesítő katona? "
    Jaja, számoljuk még bele a moszkvai irodistákat is a hadrafogható haderőbe. Azért keres újabb önkénteseket mert tele a padlás szabad haderővel akik csak malmoznak valahol. A csapból is az folyik hogy nincs erejük már 2. déli frontot sem fenntartani, ezért vonultak vissza északon Kijevnél is. Azonban, nyilván ha elrendelnék a teljes mozgósítást akkor emberi erőben az ukránok fölé kerekedhetnének, csak ez elég népszerűtlen lépés lenne, mert aki akart már element/elmegy magas zsoldért, a többieknek már csak kényszer lenne egy olyan háborúban aminek a célja birodalom építgetés, nem honvédő jellegű.

    "Elmondtam, hogy nem mindegy egy pazarló, "
    Kérek releváns közgazdasági számokat. Ugyanis súlytalan beondásokkal semmit nem bizonyítasz. A hadikiadásokat a GDP-hez szokás viszonyítani, ugyanis abból lehet lecsippenteni, az reprenátálja hogy mennyit von el az állam a gazdaságtól, annó a szovjet birodalom is abba roppant bele hogy GDP arányosan már túl magasak voltak a hadi kiadásaik amikor belekényszerültek a fegyverkezési versenybe(=anyagháború), pedig az akkor életszínvonaluk tényleg jóval a mostani alatt volt. Jelenleg is jelentős részben az akkori - erőn felüli - költekezés kapcsán felhalmozott arzenált égetik el.

    "Oroszország hatalmas erőforrástartalékkal rendelkezik szinte minden területen"
    Egyrészt én soha nem csak az Egyesült Államokról beszéltem, hanem egyes NATO európai + egyéb országok is, hiába próbálod kiforgatni a szavaim, ez csak egy szokásos Tetsuo féle szalmabáb érvelési hiba, ami a primitív vitakultúrád ismérve. Másrészt konkrét példád is hoztam miszerint az állításod ami alpaján mondjuk tizedakkora áron állítják elő a fegyvereket valótlan. Ennek kapcsán mi volt a válaszod? Semmi. Elsunnyogtál ahogy szoktál.

    Kínai cégek pedig nem fogják egy spanyol gazdaság méretű országgal való kereskedelem miatt azt kockáztatni hogy feketelistára kerüljenek és elveszítenek egy ennél 20-30x nagyobb piacot. Persze ki fogják használni hogy az oroszok megszorultak és piaci ár alatt kénytelenek nekik eladni az olajat, ezzel alárendelt szerepbe kerülnek. Ebbe a 'gyarmati' ásványkincs termelő sorba vezeti épp Putyin az országát, mindezt nacionalista melldöngetéssel.
  • Tetsuo
    #37
    Miért lenne kellemetlen nekem úgy látni a GDP-t, hogy Spanyolországéval megegyező? :-) Meg miért próbálnék "benyalni" az orszoknak? Ez csak egy összeesküvés-elmélet részedről, aminek semmi alapja, értelme nincsen.
    Nekem semmi közöm az oroszokhoz, a családom történelemből kifolyólag kb. utálja, utálta őket. Én személy szerint néhány hónapot dolgoztam 4-5 orosz emberrel vagy tíz éve. Ez volt a legközvetlenebb kapcsolatom velük (neutrális).
    Pusztán a tényeket értékelem, szűrve bármilyen propagandát, legalábbis ez a szándékom. Érzelmeim vannak persze, de ezek idealisztikusak, minthogy hitem szerint a világnak hamarosan pusztulnia kell és ez be is fog következni, Jézus nélkül nincs "jó oldal", csak káosz - ez nyilvánvaló. Nem az oroszoknak "drukkolok", hanem a Nyugat ellen, mert tudom, hogy a nyugati társadalomnál rosszabb, bűnösebb, alávalóbb nincsen. Az oroszok, a Távol-Kelet vagy az arab világ ennél egy fokkal hátrébb van, nem áltatom magam, teljesen tévúton járnak ők is - evidens. Ergo őszintén, tágabb rátekintéssel ezt az egész modern világra ki lehet jelenteni. De teljesen mindegy, mert egy háború elemzésénél, az esélyek latolgatásánál nem az számít, hogy én mit szeretnék vagy te, hanem a hadászat, célok, politika, gazdaság stb. racionális összevetése.

    A tények szerint Ukrajna hamarosan olyan formában fog létezni, amit az oroszok megengednek. Az kijelenthető, hogy ez az ország nem fog működni Oroszország nélkül. Hogy az orosz gazdaság mennyire fog emiatt letérdelni, az hosszútávon mindegy és az orosz kormány sem ijed meg ettől. Jelenleg az orosz hadseregnek 1 millió aktív tagja van és másfélmillió tartalékos, ezenfelül vagy 20 millió hadrafogható személy. Mennyi is jelenleg az Ukrajnában szolgálatot teljesítő katona? Az eszközökek is hasonló arányát érinti a jelenlegi háború.
    Még most sem tudom, mit akarsz kihozni a GDP-ből. Elmondtam, hogy nem mindegy egy pazarló, lusta spanyol és egy igénytelen, szívós orosz életvitelét tekintve még a bruttó nemzeti termék sem, ami a valósabb helyzetet jelöli... Mindegy.

    Messzemenően primitív nézet, hogy Oroszország gazdasága csak egy benzinkút lenne. Magadtól kérdeznéd, benyalsz az amcsiknak, vagy nem tetszik az amcsi gazdaság megrendülése? Oroszország hatalmas erőforrástartalékkal rendelkezik szinte minden területen. A német iparral közösen lenyomnának mindent, de az Egyesült Államok jóvoltából ugyanezt Kínával kell megtennie.
  • defiant9
    #36
    "Azt a 85%-ot honnan vetted? Idióta túlzásnak tűnik."
    Várom a te adatod.
    the senior U.S. defense official said. While Russia continues to launch thousands of artillery rounds per day, the official said, Moscow “can’t keep it up forever” and has now committed 85 percent of its army to the war in Ukraine and left other parts of Russia without military forces.

    "Az a szerencséjük"
    Lol. Nehogy már szerencsével magyarázd az orosz és az amerikai GDP közti nagyságrendi szakadékot (és a többi NATO, stb. országot nem is számítva). Értem én hogy a lehető legmélyebben próbálsz benyalni az oroszoknak, de a makroökonómia számai közti különbségek megkérdőjelezhetetlenek. Orosz GDP = spanyol GDP, tudom kellemetlen ezt így látni, szoktasd magad ehhez az orosz 'nagysághoz'.

    "Ugyanazt a hadifejlesztést az oroszok ötöd vagy tizedannyi GDP-ből megoldják, amit az amerikaiak."
    Üres bemondás. A valóságban pl. egy Kalibr cirkálórakéta drágább mint egy Tomahawk. Ezek ma is csúcstechnológiás cuccnak számítanak. Ahogy mondtam Oroszország gyak. egy benzinkút, fejlett műszaki berendezésekben nem igazán tudott eddig sem versenyképes (jó ár/érték arányú) termékekkel megjelenni a világpiacon. Most hogy embargó alá kerültek, ez a technológiai lemaradásuk csak fokozódni fog. T14 Armata tankot is azért nem tudnak gyártani mert nincs rá pénz, nem olyan olcsó az amilyennek te elképzeled.
  • Tetsuo
    #35
    Azt a 85%-ot honnan vetted? Idióta túlzásnak tűnik.
    Egyébként nem csak az adott területek el- vagy visszacsatolása lehet a háború célja, hanem a gazdaság függetlenítése a nyugati rendszertől.
    Valójában az Egyesült Államok áll agyaglábakon, hiszen az eladósodás fedezetéül mértéktelenül nyomtatott dollár mögött a világvaluta szerep van, ugyanis az Államok ipara és gazdasága nem lenne képes a pazarlást ellensúlyozni. Az a szerencséjük, hogy szinte az egész világ dollárban ad-vesz, ami "szerencsét" fenn is tartják ha kell, puccsokkal, háborúkkal, de talán ennek most vége. Egyáltalán nem csak Ukrajnáról, hanem sokkal nagyobb dologról szól a jelenlegi konfliktus.
    A BRICS remélhetőleg kicsinálja a dollárt, amivel persze dől a vazallus (nemzeteit eláruló) Európa is.

    A GDP meg csak egy szám, nincs komolyabb jelentősége hiszen máshogy kell értelmezni minden országban, kultúrában. Az orosz polgár elvan tüzifán meg puliszkán, míg az amerikai felköti magát (vagy nekimegy a kormánynak), ha nincs szőrtelenítőkrém és XBox. Ugyanazt a hadifejlesztést az oroszok ötöd vagy tizedannyi GDP-ből megoldják, amit az amerikaiak.
  • defiant9
    #34
    Jól teszik hogy nem támogatják jelen fázisban, én is ezt írtam.
    "illetve a nagyságrendi fölényük megkérdőjelezhetetlen"
    Az orosz GDP Spanyolországnyi, gyakorlatilag egy lábon áll ami egy benzinkút. Kérdés hogy egy anyagháborúban(amivé alakult a félrekalkulált orosz villámháborús elképzelés) az USA+EU+UK+Ausztárlia+stb. tudd több (hadi)anyagot legyártani vagy egy ekkora gazdaság. Ha év végére összejön az orosz fix árasított olaj embargó, ott fog igazán megroppani a rendszer. Az idő nem Putyinnak dolgozik.

    "de a stratégia végig halad a tervek szerint."
    Erre futja Oroszországnak úgy hogy haderejének 85%-át használja, nyilván ha lett volna erejük gyorsan lezárni a háborút)ahogy az elején elképzelték), akkor megtették volna mint racionális opció, az elhúzódó háborúval minden nap csak nőnek a veszteségeik, egyre gyengébbek lesznek.
  • Tetsuo
    #33
    Legitimnek legitim, de az amerikaiak sem támogatnák, márpedig ők diktálnak. Legitim lenne a kijevi kormányzati épületek bombázása is, a ruszkik hülyék lennének ilyet tenni. Majd a végén levadásszák az oroszellenes politikusokat, már azt, aki ottmarad.
    Az ukrán haderőnek nulla esélye van visszafoglalni nagyobb területeket. A kijevi lerohanás csak egy taktikai művelet volt, nem jött be, de a stratégia végig halad a tervek szerint. Az orosz (ráérős) előrenyomulás, illetve a nagyságrendi fölényük megkérdőjelezhetetlen. Aki fegyverekkel támogatja az ukránokat, az a háborút húzza el, az növeli a veszteségeket. Az ukránok támogatásának ezenfelül semmi értelme. Tudják ezt Washingtonban és Brüsszelben is.
  • defiant9
    #32
    Jelen fázisban nem tűnik ésszerű célnak az ukránok részéről a hidat rakétázni, annak ellenére sem hogy az oroszok szemrebbenés nélkül rakétázzák az ukrán hátország utánpótlási útvonalait, tehát teljesen legitim cél a krími híd. Ha sikerülne Herszon megyét visszafoglalniuk akkor viszont már nagyon fájna a híd krími felének(ami jogilag ugye még mindig Ukrajna területe) lerombolása az oroszoknak.
  • Tetsuo
    #31
    Pedig a Krími híd lebombázásakor láthatnák, hogy tör ki a 3. világháború.
  • kvp
    #30
    "Ha "jogában áll" valakinek megtámadnia szomszédját, akkor milyen logika szerint nem áll a másik szomszédjának fegyvert adni a megtámadottnak?"

    Ezert morognak az oroszok, de nem tesznek semmit a NATO ellen, mivel az ENSZ alapokmanya szerint megtamadni nincs joga senkinek senkit, vedekezni es a vedekezest anyagilag segiteni viszont mindenkinek joga van. Szoval tudjak az oroszok is, hogy amig NATO-s katona nem harcol Ukrajnaban, addig ez igy legalis.

    "Miért nem gondolt esetleg Oroszország arra hogy amit tesz azt mások veszik túlságosan zokon?"

    Gondolt es az oroszok felnek is az egyik NATO tagallam megelozo nuklearis csapasatol. Ugyanis a zokon vetel ebben az esetben figyelmeztetes es haduzenet nelkuli elso csapast jelent mindket oldal eseten. A NATO ettol kevesbe tart, egyszeruen nem hiszik el, hogy Oroszorszag elso csapast merne.
  • defiant9
    #29
    Sokadszor ismétlem meg a kérdést:
    "Tehát mit kéne tenni? Hagyni hogy az erősebb egyesével leigázza a szomszádjában kisebbeket?"
    Képes lennél végre egyenes ember módjára válaszolni?
    Ha "jogában áll" valakinek megtámadnia szomszédját, akkor milyen logika szerint nem áll a másik szomszédjának fegyvert adni a megtámadottnak? Nem gondolod hogy ismét csak a kettős mércét alkalmazol?
    Ha már a hasonlatok, akkor te az az ember vagy aki ha azt látja hogy megtámadják a gyengébbet akkor hiába állna módjában segíteni inkább elfordítja a fejét?

    "hogy túlságosan zokon veszik egyszer és emiatt szabadul el a pokol."
    Ilyen elven bármit megtehet Oroszország, mondván hogy bármit tesznek vele szemben azt végülis túlságosan zokon fogja venni és elszabadítja a poklot, jobb ha hagyják. Miért nem gondolt esetleg Oroszország arra hogy amit tesz azt mások veszik túlságosan zokon? Ismét csak a kettős mérce a logikádban.
  • kvp
    #28
    "Ellenben a fegyverszállítások kurva gáz dolgok, mert ott már a másik fél tekintheti úgy, hogy mi léptük át a saját határainkat. Ezt kéne inkább szankcionálni, mert személy szerint én ettől félek a leginkább, hogy túlságosan zokon veszik egyszer és emiatt szabadul el a pokol."

    Ez nezopont kerdese es a plausible deniability kategoriaja. Pl. a dronok eseten hogy mondjak meg az oroszok, hogy egy kijevi bunkerbol iranyitjak oket vagy egy Las Vegas melletti kontenerbol? Egy jol felepitett automatizalt loitering ammunition alapu tamadas eseten el lehetne soporni az ukran fronton tartozkodo orosz alakulatok jelentos reszet. (kb. 50-100 ezer nehez kamikaze dron egyszerre torteno bevetesevel, felautomatikus, muholdas felderites alapu seek and destroy modban) Ezt szinte biztosan zokon vennek az oroszok, de a nyugat tovabbra is allithatna, hogy nem ok voltak, csak atadtak a technologiat az ukranoknak. Hasonlo proxy haborut vivott a varsoi szerzodes az amerikai alakulatok ellen vietnamban. Az amerikaiak csunyan neztek miatta, de nem dobtak atomot Moszkvara. Az oroszok nem biztos, hogy ilyen jol viselnek.
  • Dodo55
    #27
    Akármennyire is nyomasztó, hogy ez itt a szomszédba történik és akármennyire is borzasztó módon űzik, attól még az ismert tények alapján ez egy tipikus "törzsi háború" ami ukrajnában zajlik. Két haragos szláv testvérnépről beszélünk. Ezt észre kéne venni. El lehet ítélni, de ha a fáradt zöldés példa kissé talán túlzás is volt, az talán még jobb, amikor bevezették a sárgán való áthajtásért a bírságolást. Az első és egyben utolsó ebből fakadó baleset áldozata egy rendőrautó lett, mert az előtte hajtó bepánikolt és beletaposott a fékbe, a rendőr pedig vélhetően nem tartott elegendő követési távolságot. Másnap eltörölték a szabályt. Lehet próbálkozni mindenféle módszerrel, az még nem bűn, de azonnal észre kell venni, amikor a dolog csúnyán visszaüt és nem szabad hagyni tovább fajulni a dolgokat. A NATO-t is fel lehet vonultatni a határokra ha annyira félünk, de kristálytisztán következetesnek kell lenni, meg kell mondani, hogy itt a határ, eddig semmi gond, de ennél egy centit se tovább. Ellenben a fegyverszállítások kurva gáz dolgok, mert ott már a másik fél tekintheti úgy, hogy mi léptük át a saját határainkat. Ezt kéne inkább szankcionálni, mert személy szerint én ettől félek a leginkább, hogy túlságosan zokon veszik egyszer és emiatt szabadul el a pokol.
  • defiant9
    #26
    "satuféket nyomjunk, rögtön amint "fáradt zöldet" látunk"
    Értem én hogy kényelmesebb nem passzoló hasonlatokba menekülni mint a valóságról beszélni és elismerni hogy pl. a nyugat válasza helyes volt. Nem nyomtak satuféket aminek atomháború lett volna a következménye, de nem is engednék hogy egy birodalmat építő diktátor területeket szerezzen szuverén államoktól. Tehát állításod az esztelen provokációról alátámasztás hiányában megdőlt.
  • Dodo55
    #25
    Nem, dehogy kell hagyni. A NATO is ezért van.
    Csak azzal nem értek egyet, hogy a te példáddal élve satuféket nyomjunk, rögtön amint "fáradt zöldet" látunk (gyanúsan régóta zöld lámpa, tanulóvezető koromban így nevezte az oktató), holott könnyen lehet csak egy nyomkodós-lámpás zebra van előttünk.
    Mert ennek ez a tömegkarambol a vége, amit most látunk és élünk át. És annyira meg ne legyünk naívak, hogy nincs a világon aki ezen most jót röhögjön és dörzsölje a tenyerét.
  • defiant9
    #24
    Megismétlem a kérdést:
    Tehát mit kéne tenni? Hagyni hogy az erősebb egyesével leigázza a kisebbeket?
    Nem kell értelmetlen analógiát kitalálnod, csak válaszolni.
  • Dodo55
    #23
    "Lol. Tehát mit kéne tenni? Hagyni hogy az erősebb egyesével leigázza a kisebbeket."
    Tisztán látni és a saját dolgainkkal foglalkozni másoké helyett. Mert ne mondd azt, hogy amikor egy Audis lakó agresszíven és szitkozódva leszereli a szintén nem túl csendes és higgadt természetű féltestvérének a BMW-jéről az alufelniket, majd felrakja a saját autójára mindenki szeme láttára, aztán másnap a gázolajat is leszívja belőle, akkor az józan gondolkodás, hogy a környéken a Suzuki Swiftestől a Volkswagen Golfosig mindenki telenyomja magát hashajtóval és az Audis ajtaja elé szarik, mondván megérte a súlyos dehidratációt is amivel utána a mentő viszi el őket, mert különben biztos következőre már az övékéről szedte volna le a 14"-os felniket meg szívta volna le az E10-es benzint is. Szóval attól, hogy az Audis egy bunkó fasz, attól még a BMW-s féltestvére sem biztos, hogy egy szentlélek, ellenben a Suzukis meg Volkswagenes szomszéd nénik-bácsik meg ha nem állnak neki összefosni Vladimir küszöbét, akkor az lehet, hogy a jó szomszédság jegyében még a közös parkolót is letérköveztette volna nekik végül saját költségén. Így viszont már inkább rákeni a termést a kilincsükre
  • defiant9
    #22
    "de ez nem mentség arra, hogy ilyen eszetlen módon nekiállunk őket még jobban provokálni"
    Lol. Tehát mit kéne tenni? Hagyni hogy az erősebb egyesével leigázza a kisebbeket. A fék épp az a rendszerben hogy kerül amibe kerül beleállunk, hogy elmenjen a kedve a támadástól. Persze ennek megértéséhez ehhez már némi stratégiai gondolkodás kellene, a mának élek rövidlátás ide nem elég. (valszeg most sem támadott volna Oroszország ha helyesen méri fel a válaszreakció mértékét, csak elszámolta Putyin magát, vélhetően a környezetében senki nem mert mást mondani amit hallani akart, és csak bólogattak, ide vezet a torzult egyszemélyes diktatórikus rendszer)