6
 • Caro
  #6
  Nem néztem utána, de azt tippelném hogy az összerakott PC-k aránya max. 20-25% körül lehet teljes PC piachoz képest.
 • Sir Cryalot
  #5
  Szerintem már 50% fölött jártak a laptopok dehát vége a dalnak, kár is tagadni
 • Dodo55
  #4
  #1:
  Szerintem ez a megfejtés:
  "A gyártók versenyét amúgy a Lenovo nyerte a maga 24,6 százalékos részesedésével, mögöttük sorrendben a HP, a Dell, az Acer, valamint az Apple végzett, az Asus pedig a hatodik helyre futott be"

  Tehát itt kész PC-t néznek ha jól értem, nem alkatrészeket. Holott komplett PC-t csak cég/intézmény vesz már manapság, otthonra mindenki inkább rak vagy rakat össze magának, mert azzal sokkal jobb ár/teljesítmény arány érhető el, általában az upgrade lehetőségek is jobbak (a kész PC-knél sokszor hiába van benne még futó chipset széria, sokszor nem adnak ki BIOS frissítéseket új CPU-khoz, illetve a házak mérete és kialakítása is alkalmatlan sokszor a bővítésekhez).
 • mortep
  #3
  Amikor konjunktúra volt, az sem tetszett. Ez van. Gazdasági válság van kinézőben, erre kell berendezkedni, alkalmazkodni, stb. Okos vállalat konjunktúra idején tartalékol, recesszió idején optimalizál és felkészül a konjuktúrára
  Utoljára szerkesztette: mortep, 2022.07.12. 17:02:33
 • Sequoyah
  #2
  Pontosan ahogy elorejeleztek, es varni lehetett. Az otthoni munkaval nem csak hogy ideiglenes extra kereslet alakult ki ami logikusan megszunik es visszaesik a jarvany vegevel, hanem sok vasarlast elorehoztak, es aki pl 2022-ben tervezte lecserelni a PC-t, az mar 2020-ban megtette, es a manapsag jellemzo eletciklussal meg evekig hasznalni fogja.

  "Paradox*" modon sok gyarto (nem csak PC, hanem pl WC papir) ezt elore latta, es szandekosan nem futtatta fel a termelest (mert minek epitsen uj gyarat 2 evre...), sulyosbitva a hianyt 2020-ban.

  (*-paradox mert 2020ban paradoxnak tunt hogy miert nem gyartanak tobbet, ha egyszer a kereslet es az arak is magasak, igy visszatekintve nyilvan nem az)
 • Ender Wiggin
  #1
  amióta az SG létezik és olvasom a híreket, minden évben recesszióban van a PC piac :-DDD