4
  • asgh
    #4
    Nem a hardver fog elavulni, hanem az elérhető szolgáltatások. Ahhoz, hogy a telefonod használható maradjon szükség van a szoftveres támogatásra is, márpedig egy 15 éves hardvert egyetlen gyártó sem fog támogatni, annak hiányában pedig nem férsz hozzá az online tartalom nagy részéhez.
  • Sequoyah
    #3
    De, laptopnal is volt kenyszer, csak mar elfogyott ra a ter es az igeny.
    15 eve minden evben lattam valami kivanatosat az uj telefonokban, szoval ha penzem van ra, akkor lecsereltem volna minden evben. Most viszont a majdnem 4 eves iPhone-omat eszem agaban sincs lecserelni. Szoval a telefonok is elertek most mar arra a szintre, hogy minden megvan benne amire egy atlag felhasznalonak szuksege van.

    Mig 15 eve egy 4 eves telefon szornyen elavultnak szamitott, ma meg teljesen modern. Ebbol a trendbol extrapolalva, egy 15 eves telefon 15 ev mulva nyilvan nem szamit majd ujszerunek, de kozel sem tunik majd annyira elavultnak mint ma egy 15 eves telefon.
  • CrazyAchmed
    #2
    "nem biztos hogy a mai telefonok nevetségesek lesznek 15 év múlva"
    Nem biztos, de inkább valószínű, hogy azok lesznek. A laptop azért nem jó példa szerintem, mert ott nincs az a kényszere a gyártóknak, hogy minden évben kitoljanak egy-egy új generációt, mobilnál meg muszáj valamit "virítani" minden évben, így 15 év múlva eléggé el fog térni a mostanitól, ez biztos.
  • zola2000
    #1
    "Az akkor alkalmazott 3,5 hüvelykes kijelző és egymagos processzor ma már nevetségesnek hat, ez viszont nyilván igaz lesz a mai példányokra a 2030-as évek második felében"

    Nekem akkor az hatott nevetségesnek a nokia N95 mellett, hogy a kezdeti verzióban még nem volt appstore, nem lehetett hivatalosan emulátorokat használni, nem tudta a másolás-beillesztes műveleteket, nem volt fájlkezelő, csak 2 megapixeles fixfókuszos kamerája volt stb én nem hittem a sikerében akkor még.

    Egyébként nem biztos hogy a mai telefonok nevetségesek lesznek 15 év múlva, ma egy 15 éves laptop jó lehet böngészni kis erőforrás igényű linuxal vagy memória+SSD frissítés után windows 10et viszi, míg 2007ben egy 1992es laptoppal mit lehetett kezdeni?