22
  • ostoros
    #22
    Ha csodálkozol a hvg népszerűtlenségén, az csak azért lehet, mert ritkán olvasod, és többet gondolsz róla, mint amennyit ér. Nem mintha én sűrűn olvasnám, de ha fél évben egyszer kivételt teszek a cikküket elolvasva rögtön megbánom...
  • ostoros
    #21
    "Ha csondben maradsz, akkor ez az egesz tema nem erint teged, es semmit nem kell mashogy csinalnod mint eddig."

    Ja, ja, a normális embernek kell kussolnia, mert különben bünti lesz. Hallod te magad? Ez ugyanaz a sunyi meghunyászkodás, amit a TŰRT kategóriába száműzött dolgok követői űztek, nevezetesen, hagyjanak engem békén, ez itt az én lakhelyem, itt hadd menjen az én zeném. Ami rendben is volna, csak ez ugyanúgy vonatkozzon a másik félre is akkor.
    És nem, a közterek nem tartoznak bele az ő saját terébe.


    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2022.06.20. 13:10:07
  • uwu2020
    #20
    Igen, rohadtul fontos ki mit hazudik, ez legalább összejöhet az EU-nak. Szuper lesz a színtiszta igazságot olvasni EU tagként üres zsebbel a hidegben vacogva.
    A gazdasági szankciókkal jól tönkönszúrták saját magukat, a ruszkiknak meg kétszer annyi pénzük lett mint a háború előtt, kell is a siker élmény!
  • bdzsana
    #19
    Kemény hogy pont Magyarországon háborodnak fel ez ellen ennyire, ahol úgy lehet választást nyerni, hogy a legképtelenebb hazugságokat terjesztjük el (aztán meg max választás után vesztünk pár tucat bírósági pert)
    A fake news kezdeni kell valamit sürgősen, mert nagyon nagy mértetek ölt és nem a politikai véleményről beszélek itt hanem szószerinti konkrétan bizonyítható tényszerűen cáfolható hazugságokkal, mondjuk, hogy Ausztriában már hús sincs, miközben egy hűtő romlott el.
    Már itt az országunkban is brutál ami van. Általában a nagyobb lapokat olvasom, de 1x-2x sikerült elmerülni az internet sötét bugyraiba, és azt látom, hogy míg egy Magyarországon viszonylag nagy lapnak minősülő HVG top cikkeinek top kommentjei kapnak 4-500 likeot mondjuk Facebookon, addig az ilyen mindentudásfája, meg rejtettigazságok meg hasonló kamu oldalaknál akár 3-4000-t.
    Most ez nyilván nem teljesen releváns statisztikailag, de engem elborzasztott. Persze majd jön a válasz, hogy mennyivel jobbak a mainstream oldalak, de azért óriási különbség van egy politikailag elfogult oldal és olyan oldalak között amik konkrétan arra áltak rá, hogy hamis képekkel és videókkal alátámaszott hazug vagy csúsztatott cikkekkel manipuláljanak.
    Ez utóbbinak nem véleménynek kellene lennie, amit a vélemény és szólásszabadság véd, hanem bűncselekménynek a súlyosabb fajtából.
  • csikoskecske
    #18
    Leegyszerűsítetted a dolgom azzal, hogy megemlítetted a Covidot :D Na de amúgy viccen kívül tiszteletben tartom a véleményed, a véleménynyilvánítás szabad kell hogy legyen, ez itt a lényeg!
    Utoljára szerkesztette: csikoskecske, 2022.06.16. 16:00:15
  • Sydra
    #17
    "Egy vita ugy nez ki, hogy ha nem ertesz egyet, es szerinted LETEZIK a lista az alairokrol, akkor megmutatod, pl idemasolod a linket, es mar meg is nyerted a vitat. Megse ezt teszed. Vajon miert nem?"
    Egy vita úgy néz, ki hogy az elhangzott érveket próbálod cáfolni nem névlistákat követelsz a másiktól (amit akár ki is guglizhatnál). A tudományban 1 embernek is lehet igaza egymillióval szemben. De neked minden csak öncélú retorika és még az igazság létezését is elutasítod.
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2022.06.16. 03:02:05
  • Sydra
    #16
    "Szoval nem, NEM tehetsz fennhangon megjegyzest csak mert a TE szepsegidealodba nem fer bele az, ahogy valaki kinez."
    Sajnálom, de nincs kommunizmus. Jog szerint bárkit nyíltan kritizálhatsz. Ez bizonyos esetekben lehet etikátlan, lehet illetlenség, de lehet kívánatos is. De semmiképpen sem tilos.
  • Sydra
    #15
    Amikor szociológus tudósnak nevezi magát az olyan mint amikor a férfi nőnek nevezi magát.
    A szociológia nem tesz igazolható vagy cáfolható jóslatokat. Legfeljebb leíró megállapításokat tesz statisztikák vagy tanulmányok alapján. Ettől a szociológia még lehet hasznos, de nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Az viszont biztos hogy a szociológusok 90%-a teljes mértékben haszontalan és nem ért semmit a világból. Ezt pont az teszi lehetővé, hogy nincs semmilyen szociológiában bevezetett tudományos módszertan, ami mentén objektívan el lehetne őket számoltatni. Ingyen tehetnek olyan semmitmondó vagy ostoba állításokat, mint amiket te is szoktál.
  • Sequoyah
    #14
    Ha az utcan belelepek, akkor az konkret fizikai kart okoz nekem. De az hogy nem tetszik ahogy kinez, az nem okoz semmifele kart.

    De komolyan teged a szuleid nem tanitottak meg a kulturalt viselkedesre, hogy nem piszkalunk es szidalmazunk masokat csak azert mert nem tetszik neked ahogy kineznek? Te az iskolaban is belekotottel a csunya szemuveges gyerekbe, mert undort keltett benned? Ki mas kelt meg undort benned? A fellabu, felkezu haborus veteran? Vagy akinek borrakja van es elcsunyult az arca? Akinek egesi serulesei vannak es ezert csunya?
    Ha ennyire nem tudsz tisztessegesen viselkedni mas emberekkel, akkor neked nem sok helyed van egy kulturalt tarsadalomban.

    Eszem megall, hogy ilyen emberek nem hogy szegyenlik magukat mert szamukra "csunya" embereket nyiltan gyalaznak, hanem meg buszkek is ra hogy a kulturalt viselkedest szandekosan kerulik...


    Szoval nem, NEM tehetsz fennhangon megjegyzest csak mert a TE szepsegidealodba nem fer bele az, ahogy valaki kinez. Ezt minden normalis iskolaban es csaladban mar igen koran megtanitjak, mert ez az alapveto kulturalt viselkedes resze.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2022.06.16. 01:09:32
  • tom_pika
    #13
    És ha valami,amit az utcán látok, undort kelt bennem, mert nem fér bele az erkölcsről és a szépségről alkotott normavilágomba, arra tehetek fennhangon megjegyzést? Ha nem, akkor légy szíves te se szólj egy szót se, ha véletlenül az utcán valaki az orrod elé szarik a járdán, mert éppen ahhoz van kedve.
    Ne mondja már meg az egyik ember a másiknak, hogy minek a látványától undorodhat, és ne legyen már tilos senkinek se kifejteni a saját véleményét!
  • Sequoyah
    #12
    TE nem tudod alkalmazni ra a tudomanyos modszertant, de a tudomanyos ag szakertoi tudjak alkalmazni. Ez a te gyengeseged, ne feltetelezd hogy csak mert te nem erted, ezert ok a hibasak.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sociology
    Javaslom ismerkedj meg par tanulmannyal a temaban, es akkor rajossz hogyan kell alkalmazni a tudomanyos modszertant. Lehet hipotezised, vegezhetsz megfigyelest, es akar kiserletet is (bar konnyu etikai aggalyokba futni).

    "Az embereket marhára nem érdekli ki minek tartja magát."
    Valamiert teged megis nagyon erdekel LOL:D Ha az embereket valoban nem erdekelne, akkor egy ferfinek szuletett ember vegigsetalhatna az utcan noi ruhaban anelkul hogy megjegyzeseket tennenek ra.

    " Egy vita nem így néz ki."
    Valoban. Egy vita ugy nez ki, hogy ha nem ertesz egyet, es szerinted LETEZIK a lista az alairokrol, akkor megmutatod, pl idemasolod a linket, es mar meg is nyerted a vitat. Megse ezt teszed. Vajon miert nem?
    A guglizassal pedig jobb ha nem peldalozol, mert minden kereses valami altudomanyos szelsojobbos propagandaoldalra visz, valos tudomanyos hivatkozas pedig az egeszre nincs egy sem.
    Minel tobbet guglizok, annal rosszabbul nez ki ez az egesz. Peldaul hamar rajon az ember, hogy ez az "International Alliance of Physicians and Medical Scientists" ez marhara nem letezik, es kifejezetten ennek a weboldalnak a celjabol talaltak ki 2021 szeptembereben.

    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2022.06.15. 22:36:52
  • Sydra
    #11
    A szociológia nem tudomány mivel nem lehet rá alkalmazni a tudományos módszertant. Pont. Sipákolhatsz ahogy akarsz, de akkor sem lesz az, ahogy a homoerotikus fétised sem lesz tudomány.

    "Inkabb te nem tudsz, mert az angol nyelvtan megkulonbozteti "gender" es a "sex" szavakat."
    Ez újkori majomkodás. Az embereket marhára nem érdekli ki minek tartja magát. Nem tudsz olyan definíciót gyártani ami miatt egy heteroszexuális homokozna veled. Sajnálom, de ettől nem fogsz több szexhez jutni! Inkább fogyj le, adj a külsődre, tisztálkodj rendesen és növessz szociális képességeket! Ezzel a mániás genderbender tévképzettel csak elijesztesz minden rendes embert.

    "A 17000 az egy nagy kamu, sehol nincsen meg az alairasok listaja"
    Nem tutsz guglizni és nem tudsz vitatkozni az elhangzott érvekkel így most ezen toporzékolsz. Egy vita nem így néz ki.
  • Sequoyah
    #10
    Lol, minel tobbet nezem ezt a weboldalt, annal rosszabb.

    A 17000 az egy nagy kamu, sehol nincsen meg az alairasok listaja, azon kivul hogy pararat kicseresznyeztek. Szoval legjobb esetben 17000 veletlenszeru az oldalra kattinto ember irta ala...
    Az egesz weboldal vakcina-ellenes, es pro-Hydroxychloroquine cikkekkel van tele.

    Gyakorlatilag mindenben a tudomanyos elmeletek szoges ellentetet mondjak. Teged nagyon konnyu megvezetni, te nagyon sokat profitalnal belole ha valaki hozzaerto valoban kontrollalna az ilyen alhireket.
    Az erdekes ebben az, hogy ha valaki az igazsagot keresne, akkor ha nem is mindig, de azert legalabb neha egyet kene ertenie a tudomanyos allitasokkal. Ha azt latod hogy egy weboldal kifejezetten osszegyujti az altudomanyos allitasokat, es konzekvensen minden pontban a tudomany ellen ervel, akkor az legalabb is hogy gyanusnak kellene lennie.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2022.06.15. 20:51:23
  • Sequoyah
    #9
    "Sociology is a social science that focuses on society, human social behavior, patterns of social relationships, social interaction, and aspects of culture associated with everyday life."

    Felhivom a figyelmedet a "science" szora. Forditva ulod meg a lovat. Teged abszolut nem erdekel mi a tudomany es mi nem. Neked megvan a sajat tenyeket abszolut figyelmen kivul hagyo velemenyed, es mindent "nem tudomany"-nak nevezel ami ellenkezik vele.
    Tokeletesen megtestesited azt amit az "alhir" szo jelkepez.

    "nem tudsz angolul"
    Inkabb te nem tudsz, mert az angol nyelvtan megkulonbozteti "gender" es a "sex" szavakat. A pszichologiai es fizikai vetulete az ket kulonbozo dolog, es mivel magyarul nem nagyon van erre kulon szo, ezert te egy es ugyanannak veszed a kettot, pedig ez ket kulonbozo dolog.

    "twitter-es letiltások egy jelentős része meg pont abból ered"
    Mondj egy olyan esete akit Twitterrol emiatt tiltottak le, mikozben egy rossz szot sem szolt ezen felul ellenuk.
    Es meg te beszelsz alhirekrol LOL:D
  • Sydra
    #8
    "A VALODI tudomany megkulonbozteti a biologiai es pszichologiai/szociologiai nemet (angolul az egyik sex, masik a gender)."
    A valódi tudomány nem különböztet meg szociológiai nemet, mivel a szociológia eleve nem tudomány. A gender az meg a te hobbid és az emberek 99%-a pont leszarja. De a transzgenderizmus még a szociológia axiómarendszerében is önellentmondás lenne. Szóval sajnálom, de a hobbid mindenhogyan hülyeség.

    "Neked az egvilagon SEMMIT nem kell csinalnod."
    Az a baj, hogy nem tudsz angolul így nem érted, hogy ott nem specifikus névmások vannak. A twitter-es letiltások egy jelentős része meg pont abból ered, hogy valaki nem olyan névmást használ, mint amit a másik kitalált magának.

    "Te a SAJAT dontesed kovetkezteben szolalsz fel ellenuk."
    Ez csak a te projekciód, hogy bárki felszólal ellened.
  • Sequoyah
    #7
    Az a szo hogy "Romai" sehol sem szerepel itt, szoval az alapjan nehez megtalalni...
    Egyebkent pedig ezt latom az alairasnal "doctors and medical scientists only, please", de egyebkent semmi nem gatolja hogy en irjam ala pl.

    Szoval igen, eleg jo oka van annak hogy ez fake news...

    "Ha te másban hiszel az vallás és nem tudomány"
    A tudomany nem az amit te annak neveze, fuggetlenul attol hogy milyen baromsag":D A VALODI tudomany megkulonbozteti a biologiai es pszichologiai/szociologiai nemet (angolul az egyik sex, masik a gender).

    "kötelező úgy ugrálnom"
    Neked nem kell sehova ugralnod. Neked az egvilagon SEMMIT nem kell csinalnod. Te a SAJAT dontesed kovetkezteben szolalsz fel ellenuk. Ha csondben maradsz, akkor ez az egesz tema nem erint teged, es semmit nem kell mashogy csinalnod mint eddig.

  • Sydra
    #6
    "Mellekelned a linket ahol ezek az alairasok megtalalhatoak?"
    5 mp volt kiguglizni. Nagyon gyenge mentális képességeid lehetnek, ha erre sem vagy képes.
    https://globalcovidsummit.org/news/declaration-iv-restore-scientific-integrity

    "kozhangulatot ilyen emberek ellen kelted fel"
    Sajnálom, de nem tudsz nemet változtatni. XX kromoszómával nő vagy, XY-al pedig férfi. Ha te másban hiszel az vallás és nem tudomány. Ha ez neked közhangulatkeltés akkor nem tartozol ide. Költözz ki a pusztába!

    "mikozben az egvilegon semmi kozod ahhoz hogy ki minek kepzeli magat"
    Most semmi közöm hozzá vagy kötelező úgy ugrálnom ahogy ő fütyül? Mert a kettő közül csak az egyik lehet igaz. Mert ha nem ugrálok úgy ahogy ő fütyül akkor letilt a twitter, skóciában meg még a rendőr is kijön a házamhoz. Ő képzeli magát nőnek nem én.
  • Sequoyah
    #5
    Peldaul a vilag fejlettebbik fele megegyezet az utobbi evtizedek soran bizonyos "agendakban". Peldaul szabadsag, demokracia, szakertok tisztelete.
    Amikor bizonyos csoportok aktivan romboljak a demokraciat (pl Amerikaban a kapitolium ostroma, sok helyen a Covid es altalaban tudomany-tagadas) az ellen vagy fellepunk, vagy varhatjuk az ujabb sotet kozepkort.

    Es akkor vajon kinek is kell fellepni? Csinaljunk facebook szavazast? Hagyjuk a profit-orientalt vallalatokra? Korrupt, de vegso soron valasztasok utjan eltavolithato politikusokra?
  • Sequoyah
    #4
    Jo helyen tapogatozol.
    Mellekelned a linket ahol ezek az alairasok megtalalhatoak? Pontosan kik is irtak ala?

    A gyuloletbeszed pedig az amikor a kozhangulatot ilyen emberek ellen kelted fel, mikozben az egvilegon semmi kozod ahhoz hogy ki minek kepzeli magat. Az hogy masnak nevezed oket az meg sehol nem volt birosagi eljaras alapja, meg akkor is ha moralisan elitelendo. Ugy altalaban nem illik gunynevekkel es egyeb jelzokkel illetni embereket, akaratuk ellenere.
  • csikoskecske
    #3
    Magyarul, cenzúrázni ami nem felel meg bizonyos agendáknak.
  • tom_pika
    #2
    Már meg is állapítottam, hogy álhíreket terjesztesz!
    (Az a szép ebben, hogy a jó szerepében tetszelegve önkényeskedhet az ember.)
  • Sydra
    #1
    Álhír pl a római kiáltvány amit 17000 tudós és orvos írt alá és a covid intézkedéseket kritizálják benne.
    Gyűlöletbeszéd pl ha férfinak nevezel egy férfit, aki nőnek képzeli magát.