7
 • Vanek úr
  #7
  Csak egy apró megjegyzés: olyan nincs, hogy egy program kész. Mindig lesz valami újabb ötlet, amit még hozzá lehet fűzni, amivel még ki lehet egészíteni, amivel egyszerűsíteni/szépíteni lehet. Sőt, az elhanyagolt, elhagyott appok is olyanok, mint a régi Windows verziók: újabb és újabb sérülékenységet lehet bennük felfedezni - és mivel nem törődik már velük senki, így potenciálisan biztonsági veszélyt is jelentenek. Ezért takarítanak néha az app-boltok is.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #6
  A 90-es évek játékai maguktól nem mennek modern gépen, a GoG (elvileg) pedig figyel arra, hogy frissítve legyen a DOS emulátor, ha arra szükség lenne. Amennyiben a 97-99-es évek Windows-os játékaira gondolsz, ott kicsit más a helyzet, de azok se mennek maguktól és gyakran a GoG-os verzióval is gond van.

  @M2
  Általában nem, de van ellenpélda erre is, ezért is írtam le. Kindle-ről távolról törlést már én is tapasztaltam.
  A másik dolog, hogy Apple-nek van egy olyan szolgáltatása, hogy "offloading". Sajnos jártam már úgy, hogy hibaüzenetet dobott ikonra kattintás után, mert lejárt a fejlesztő dev fiókja..
 • M2 #5
  Ez nem úgy megy, ahogy gondolod!

  A Store-ok listázásából és kereséséből szedik ki az "eltávolított" appokat. Tehát új letöltést már nem tud senki indítani.
  Aki eddig leszedte, annak a backup-ban megmarad. Aki saját gépre csinált biztonsági mentést, annak ráadásul akkor is megmarad, ha a fejlesztő egyébként teljesen eltávolította a Store-ból.
 • zola2000
  #4
  "új kijelző méretek, képarányok és API változások miatt időnként frissíteni kell az alkalmazásokat"

  Mondjuk ez attól is függ hogy az OS gyártója mennyire foglalkozik a kompatibilitással. Jópár régi APK-m van ami új telefonon is 16:9ben fut (pl pár DLsite játék vagy VNDS interpreter vagy imperium galactica 2) ilyenkor fent és lent nincs kép a 21:9es telefonon és kiírja a telefonom hogy "kompatibilitás módban fut a program" különben jól működnek android 11en.
 • zola2000
  #3
  A játékokat nem értem, ha a gogról veszek olyan játékot amit a 90es években frissítettek utoljára, az ugyanúgy működik windows 11 alatt.

  Miért más a telefon, ami igazából zseb pc.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #2
  Apple boltban eladni akaró fejlesztőknek már régen nyilatkozni kellett volna alkalmazásaik adatfelhasználási gyakorlatáról, sok fejlesztő ezt megkerülendő nem frissítette az alkalmazásait. Most kénytelenek lesznek ezt pótolni, vagy elfogadni a törlést.

  @Ha egy program kész, azt már nem kell frissíteni. Miért kéne akkor azokat eltávolítani. Ezt a faszságot.

  Nyilván nagyjából igazad van, de az új kijelző méretek, képarányok és API változások miatt időnként frissíteni kell az alkalmazásokat, vagy azok nem fognak hibátlanul futni a jövő eszközein, ezek általában nagyon minimális munkát igényelnek és valamilyen szinten érthető, hogy eltávolítják az elhanyagolt programokat. Az számomra is megbocsájthatatlan, hogy a hozzájárulásom nélkül is törölhetnek alkalmazásokat, e-könyveket a telefonomról, táblámról..

 • morguldae
  #1
  Ha egy program kész, azt már nem kell frissíteni. Miért kéne akkor azokat eltávolítani. Ezt a faszságot.