7
 • Atisz #7
  Hát, amíg egy "öreg" GeForce GTX 1050-es videokártya még mindig KÉTSZER (200%-os ár) annyiba kerül, mint 2016 decemberében, amikor piacra dobták, ezen nincs mit csodálkozni :)
 • MerlinW
  #6
  Azt tudod, hogy a gaming igen kis százalékát teszi ki a PC iparnak? Ergo pont letojja mindenki mi van a játékokkal.
 • wraithLord
  #5
  Ez már a első, de max. második generációs Intel Core i5/i7 processzorok óta (10+ éve) megvan. Általános célokra, irodai munkára, amire az emberek nagy része használja, 8 GB RAM-mal és SSD-vel még mindig bőven elegendők. Ebből kiindulva eddig se kellett volna "nőnie a PC piacnak".
  Csak 2000 előtt és 2000 körül volt érdemes folyton gépet cserélni, mert a teljesítmény többszöröződött, ahogy a programok gépigénye is.

  Mivel itt most gondolom csak a home office miatti megugrásról aztán visszaállásról van szó, nem térek ki a gémerekre (nem vagyok benne biztos, de szerintem amúgy sem túl nagy részt vesznek ki az egészből), és akik bármilyen nagy számításigényű munkára használják a gépüket, céges célgépekre, szerverekre stb.
 • TSImike
  #4
  Plusz a kb 3-4 éves gépem még most is teljesen kiválóan ellátja a feladatát még 4K-n is. Úgyhogy nem nagyon tervezgetek cserélni. Annyi hogy vettem bele nagyobb ssd-t meg több ram-ot. Esetleg majd egy videókártyát egyszer, bár az RX 5700 nem teljesít rosszul, szóval kapkodni nem fogok.
 • dyra
  #3
  Az a 50 - 80% százalékos áremelkedés se segít.
 • Sequoyah
  #2
  Sokan mindig meglepodnek es ertetlenul allnak az elott, hogy a piac az egyik iranyba ment a jarvany elejen, es a jarvany vegen a masik iranyba megy.
  Az olaj ar bezuhant 2 eve, most pedig nagyot emelkedett hogy mindenki ujra autozik es utazik. A PC piac nagyot ugrott hogy mindenkinek kellett egy otthoni munkara, most pedig visszaesik hogy visszaterunk az irodaba.

  Es persze a piac szereti mindket iranyba tulreagalni...
 • Sir Cryalot
  #1
  Ja ez úgy "esett nagyot" hogy előtte még a festegetős makettek is 30%-al nőttek nemhogy az agyatlan ****asz játékok amit azt se tudják hogy küldjenek a földbe gamepad supporttal, bálnázással meg egyebekkel.