7
  • Atisz #7
    Hát, amíg egy "öreg" GeForce GTX 1050-es videokártya még mindig KÉTSZER (200%-os ár) annyiba kerül, mint 2016 decemberében, amikor piacra dobták, ezen nincs mit csodálkozni :)
  • MerlinW
    Azt tudod, hogy a gaming igen kis százalékát teszi ki a PC iparnak? Ergo pont letojja mindenki mi van a játékokkal.
  • wraithLord
    Ez már a első, de max. második generációs Intel Core i5/i7 processzorok óta (10+ éve) megvan. Általános célokra, irodai munkára, amire az emberek nagy része használja, 8 GB RAM-mal és SSD-vel még mindig bőven elegendők. Ebből kiindulva eddig se kellett volna "nőnie a PC piacnak".
    Csak 2000 előtt és 2000 körül volt érdemes folyton gépet cserélni, mert a teljesítmény többszöröződött, ahogy a programok gépigénye is.

Mivel itt most gondolom csak a home office miatti megugrásról aztán visszaállásról van szó, nem térek ki a gémerekre (nem vagyok benne biztos, de szerintem amúgy sem túl nagy részt vesznek ki az egészből), és akik bármilyen nagy számításigényű munkára használják a gépüket, céges célgépekre, szerverekre stb.
  • TSImike
    Plusz a kb 3-4 éves gépem még most is teljesen kiválóan ellátja a feladatát még 4K-n is. Úgyhogy nem nagyon tervezgetek cserélni. Annyi hogy vettem bele nagyobb ssd-t meg több ram-ot. Esetleg majd egy videókártyát egyszer, bár az RX 5700 nem teljesít rosszul, szóval kapkodni nem fogok.
  • dyra
    Az a 50 - 80% százalékos áremelkedés se segít.
  • Sequoyah
    Sokan mindig meglepodnek es ertetlenul allnak az elott, hogy a piac az egyik iranyba ment a jarvany elejen, es a jarvany vegen a masik iranyba megy.
    Az olaj ar bezuhant 2 eve, most pedig nagyot emelkedett hogy mindenki ujra autozik es utazik. A PC piac nagyot ugrott hogy mindenkinek kellett egy otthoni munkara, most pedig visszaesik hogy visszaterunk az irodaba.

Es persze a piac szereti mindket iranyba tulreagalni...
  • Sir Cryalot
    Ja ez úgy "esett nagyot" hogy előtte még a festegetős makettek is 30%-al nőttek nemhogy az agyatlan ****asz játékok amit azt se tudják hogy küldjenek a földbe gamepad supporttal, bálnázással meg egyebekkel.