5
  • Sir Cryalot
    #5
    ... akkor abszolút nem erted mi ez :D

    Ez a lightfield kamerák technikája.

    Több perspektíva = aperture synthesis

    Úgy lát be, hogy synthetic aperture-t állít be amivel csak szeletet lát és a szeleteken megy át és nem eszik sokat. Van róla videó hogy milyen kép az erdemes megnezni. Csináltak olyat is hogy 3 méter rúd "szárnya" volt a quadcopternek hogy legyen szélesebb synthetic ap. Csak az ugy nem ment mert meg instabilabb. Meg pozicionalas is eleg szopás ami kommersz dronokon van ez a "ppk" plusz kell hozzá földreszerelt "base station" maga 1-2 millio ft, draga es (...).
  • Sir Cryalot
    #4
    ... akkor te abszolút anem erted mi ez :D

    Ez a lightfield kamerák technikája.

    Több perspektíva = aperture synthesis

    Úgy lat be, hogy synthetic aperture-t állít be amivel csak szeletet lát és a szeleken megy át és nem eszik sokat. Van róla videó hogy milyen kép az erdemes megnezni.
  • kvp
    #3
    Ha csak par pixel elter az ember helyen, akkor egyertelmuen kimutathato. Ehhez nem is kell kozvetlen ralatas, eleg ha a lombokon athatolo szort feny mashogy verodik vissza az emberrol a lombkoronan at. (tehat 2x megy at a tomott levelek kozott) Nem is annyira bonyolult mogotte az algoritmus, csak sok nyers szamitasi ero kell hozza.
  • Sir Cryalot
    #2
    Ebből leszűrhető amúgy hogy hol tart a haditechnika igazából nem nagyon vannak eleresztve a buzulmány tb2-ikkel, meg jobb is lenne ha emez megmaradna sci-fi-nek.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2022.05.05. 10:43:23
  • Sir Cryalot
    #1
    Na ez állat ezt már láttam önszorgalomból is, vannak jobb videók is.