16
  • DRFlame
    #16
    Szerintem nyílt (állam tudtával történő) adócsalásról szól a feltételezett helyzet. Mert egyébként senki nem is akarna "leemelni" vagy követelni semmi adót. Persze azt továbbra sem értem, hogy milyen következő lépést vár a hatóságoktól egy ilyen mutatvány után. Nem hinném hogy bankszámla hiányában zárnák az ügyet.
  • Sequoyah
    #15
    Meseld mar el hogy a Bitcoin segitsegevel hogyan kell kevesebb adot fizetned.
    A beveteled utan pontosan ugyanannyi adot kell fizetned, akar Bitcoinban tartod akar nem. Es ezt neked onkent kell atutalnod, nem pedig "leemelik" a szamladrol.
  • Sydra
    #14
    "A kötelező adófizetés pedig nem úgy működik, hogy leemelik a számládról"
    Magadat győzködöd vagy engem? Nyilván amíg elég a fenyegetés és magadtól befizeted addig nem veszik le a számládról.

    "A másik hírnél pedig azt mondta valaki hogy a szegénységet meg a korrupciót oldja meg a kriptó."
    Én nem mondtam ilyet. A kriptó azt oldja meg, hogy nagyobb hatalmad legyen a saját pénzügyeid felett és kevésbé legyél kiszolgáltatva másoknak. Nyilván bárkit lehet zsarolni meg bebörtönözni, de jobb pénz az, amit nehezebb elvenni tőled, márpedig a kriptót nehezebb elvenni, mint a fiat pénzt.
  • DRFlame
    #13
    Bitcoinnal is ugyanúgy lenne adófizetés. A zsebbe készpénzes fizetéses, számla nélküli feketemunkák már kriptó előtt is léteztek. Nem éppen jó dolgok. A kötelező adófizetés pedig nem úgy működik, hogy leemelik a számládról. Tehát ha adót akarsz csalni, akkor az nem azon múlik, hogy kriptóban van-e a pénzed.

    A másik hírnél pedig azt mondta valaki hogy a szegénységet meg a korrupciót oldja meg a kriptó. Érdekesen rózsaszínben látjátok ti ezt...
  • Sydra
    #12
    Adó:
    Az adó a természetes vagy jogi személyek által a felettes hatalomnak kötelezően fizetendő rendszeres (esetenként rendkívüli) anyagi – leginkább pénzbeli – juttatás.
  • DRFlame
    #11
    Neked az engedélyed nélkül emelt már le valaki a számládról bármit is?
  • Sequoyah
    #10
    Vagy 70000. Vagy 700000. A vilag vagyonanak a 10x-ese.

    Imadom hogy a bitcoin fanok nagy reszenek lovese sincs a makro-okonomiarol, csak bebofognek egy 10x akkora szamot mint ami ma igaz:D
    Es ez semmit nem valtoztat azon, hogy fizetesre szinte senki sem hasznalja, csak veszik mert majd lesz valaki aki meg tobbet ad erte...
  • uwu2020
    #9
    Nem értem miért pont ezt vezették be. Kb. 50 altcoin van, ami alkalmasabb lett volna.
    A BTC nem erre való, tényleg csak a megtakarítások kezelésére jó. A spórolt pénzt lehet bele rakosgatni mikor épp lent van, mint pl. most. Magas árfolyamnál meg át kell rakni stabilcoinba, vagy ki kell venni fiatba és el kell költeni.
    Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2022.04.22. 12:21:07
  • Sydra
    #8
    Relativizálhatod a 700 milliárd dolláros piaci részesedést ahogy akarod. Majd hogy fogsz sipákolni, amikor 7000 lesz. :)
  • Sequoyah
    #7
    Persze, a bunozok koreben lehet tovabbra is sikeres, senki sem mondta hogy nem. Masok pedig tovabbra sem hasznaljak (lasd a cikket), csak veszik es tartogatjak, HATHA majd a jovoben hasznalni fogjak.

    Igen, 10 eve varunk arra hogy rakapjanak az emberek a hasznalatara, es ez 10 eve nem tortenik meg...
  • Sydra
    #6
    Ezt már mondjátok 10 éve és a Bitcoin csak egyre népszerűbb. A vége az lesz, hogy a tolvajoknak felkopik az álla. Mindenki maga dönt majd arról, hogy mire költi a saját pénzét.
  • Sequoyah
    #5
    Ez nem elony, hanem a halalos itelete...
    Se Salvador, se mas orszag nem fogja elnezni, ha elsosorban bunozesre hasznaljak.
  • Sydra
    #4
    De hát pont ez az egyik legfontosabb előnye, hogy sem az állam sem más maffiaszervezet nem tudja csak úgy leemelni a számládról. Jobb esetben nem is tudnak róla.
  • Sequoyah
    #3
    Ha az adocsalast nevezed meg mint a Bitcoin elonyet, akkor azzal sem tunteted fel jobb fenyben, sot...
  • Cat #2
    Sok olyan ember van, aki nem akarja/tudja átváltani rendes valutába a bitcoinját, és ha csak egyetlen hely van a világon, ahol ezek az emberek elkölthetik a pénzüket anélkül, hogy leadóznák bevételként, akkor abból egy kis ország jól is kijöhet.
  • Sequoyah
    #1
    A turisztikai miniszter szavai alapjan nem azert hasznaljak, mert egy hatekony fizetesi eszkoz lenne ami erositi a gazdasagot, (nem is az), hanem gyakorlatilag egy turistaattakcio, mint az egyetlen allam ahol hivatalosan lehet hasznalni...