5
  • Sir Cryalot
    #5
    lanthanum-doped lead zirconate titanate
    http://www.flightgear.dk/flash.htm
  • Sir Cryalot
    #4
    "And, when it vibrates, lithium niobate strongly modulates light – with the addition of a couple polarizers, this new modulator effectively turns light on and off several million times a second."

    a-a ez olyasmi mint a régi atomvillanásgátló szemüveg volt pilótáknak hogy másodperc nagyonnagyontörtrésze alatt kapcsolt amivel még a folyadékkristály sem versenyképes pedig azért az tud nemszar lenni 10us is.
  • kvp
    #3
    A 16384 pixel az egy 128x128-as chipet jelent. Viszont csak a solid state lidar technologia a megbizhato, foleg magas vibracio mellett. Nagyobb tavolsagokhoz viszont biztosan keves lesz a 128 pixeles felbontas, ezt fejleszteni kell meg, idealisan olyan 2-4 megapixel kornyekere. (ahogy a cmos kep szenzorok is fejlodtek)

    Ezzel all szemben a fenti cikkben szereplo piezoelektromosan mozgatott scanner.
  • Sir Cryalot
    #2
    " meggyozobb es jelentosen gyorsabb lenne. "
    Ezek megapixelt ígérnek a cmos meg:
    "Tiny, Solid-State Lidar Raises Stakes in the Megapixel Race A new 16,384-pixel lidar chip could find use in autonomous vehicles, drones, and robots"
    16,384-pixel

    Ha azt scannelni kell mp-ért akkor oda a gyorsaság.
  • kvp
    #1
    Gyakorlatilag egy ketdimenziosan mozgathato DLP projector pixel mechanikaja iranyitja a lezert. Ennek korabbi valtozata volt a hangszoro tekerccsel mozgatott tukor, szemben a nagy meretu forgo tukros hagyomanyos rendszerekkel. Egy solid state phased array megoldas meggyozobb es jelentosen gyorsabb lenne. (talan a 6G technologia szektorsugarzoi mar ilyenek lesznek)