21
  • Frekvency
    #21
    engem az érdekelne, hogyan lett ebből ügy!! Feljelentette az apját vagy mi van itt? Gondolom valami gépre tetovált vérpistike az alanyunk...
  • globint
    #20
    Volt ismerősöm, akinek meghaltak a szülei, a nagymama nevelte, szeretettel, szelíden. A srác keményen bánt a nagymamával, ha nem kapott pénzt cigire, italra, benzinre, bevitte a motort a lakásba, és addig túráztatta, amíg az utolsó fillért is kivakarta a nagymamából. Szerintem az ujsághírban szereplő srácnak és az én ismerősömnek is a páros lábbal kirugás lett volna a megoldás!
  • lammaer
    #19
    Biztos vmi OP videókártya volt benne :)
  • Caro
    #18
    Egy vacak 1 TB blue HDD? Okés, az alsó nem látszik, nem gondolom hogy nagyon más lenne.
    Ez hogy lesz több százezer kár?
    Azt én sem értem, ha a gépet nem a gyerek vette, akkor mi alapján jelenti fel az apját.
    Ha ő vette, az más dolog. Egyik fél sem tanúsított méltó magatartást, az biztos.
    Fater is inkább szétverés helyett join-olt volna... lehet fát sem kell vágni, mert befűtik a szobát :)
  • noland
    #17
    Egész csinos designt kapott a gép, az ilyenekért 100ezreket szoktak kérni, a Jófogáson is kapkodnának utána, meg a Hardveraprón. XD
  • rebekakocsis
    #16
    Ez ott sántít, hogy én például ugrottam, ha a szeretett személy szólt. Nyilván nem először történt. Nem ez a megoldás,de igenis van másik oldal. Sajnos a gyerekek ezt látják a médiában , iskolában, mindenhol. Nincs a szülőknek már tekintélye, illetve nagyon nehezen lehet a külső hatások ellen küzdeni. Szóval lehet nevelni , kell is , de azért a kötelességeket ne felejtsük már el. Utána jöhetnek a jogok. Ha felnőtt akkor bizony húzhat a picsába, mert ez nem az első eset volt. Ha meg kiskorú akkor meg nagyon szigorúan kell megfogni, bár ez innentől szinten lehetetlen.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #15
    Úgy nagyjából Wobbler-el értek egyet. Elég szomorú hogy ezt a két bites "apát" véditek. Olyan gyerekkel én még nem találkoztam, aki életében egyszer sem mondta azt, hogy most nem, mert játszok. Legyen az búgócsiga, tini szerető, vagy számítógép. Amennyiben sokszor fordult már ez elő, akkor vegye el a gépet, akár adja is el Jófogáson, de ne verje szét fejszével.

  • wobbler
    #14
    Érdekes,hogy azzal senki sem foglalkozik,hogy a gyerekben milyen-talán egész életére kiható traumát okozott az apja,aki a *védelmezője* példaképe,szeretett személy,milyen agresszív,bántó,kárt okozott neki,mivel a hőn szeretett játékát durván megsemmísítette.
    Ez az apa-fiú kapcsolat tökéletes lerombolása.Ha nem tudta ez a féreg okosabban megoldani a problémát,akkor minek csinált gyereket ?
    A következő konfliktusnál a gyereknek esik neki baltával?Tipikus.
    Probléma van ? Akkor ereszd szabadjára a dühöd,és agresszióval oldd meg ! Nem számít,hogy a fiad.Okozz Neki minnél nagyobb fizikai,és lelki kárt.Törd össze,
    semmisíts meg a szembenállást.
    A gyereket nevelni kell ! Nem ellenség,hanem a fiad./Már ha megérdemled/
    Nyugodt lehet,hogy kamatostul vissza fogja kapni,ha a gyerek felnő.
  • lammaer
    #13
    Ilyen ügyben a rendőrség nyomoz? Az igen!

    Gondolom kell statisztika javításra. De az is biztos hogy apaként ezek után hogy a gyerek feljelentett, innentől kezdve moshat főzhet magára, meg veheti meg a ruhákat meg a kaját abból a pénzből amit keres. És örüljön hoy nem sarcolom meg a lakbérért.

    Mert hogy én innentől kezdve egy szalmaszálat nem tennék keresztbe az érdekében, az is biztos.


    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.03.22. 23:00:19
  • Munkas
    #12
    Az is agresszió, ha elzavarod otthonról. Talán még nagyobb is. De az életet sem lehet agresszió nélkül megoldani. A gyerek előbb utóbb belefut, hogy a környezetében lévő emberek hangulatától is függ, hogy kell reagálnia a különböző interakciókban. A fejsze persze ritkán kerül elő, de hülye főnök, hangulatváltós tanár, hisztis feleség stb. már általános jelnség.
    Egyik sem viselné jól, a "Haggyá' már most jártszok!" szöveget :)
  • Munkas
    #11
    Lehet, hogy jót tett a gyerekkel. Előbb utóbb meg kell lépni az ilyesmit. Ha gyereknek már fontosabb a játék, mint a valóság, akkor jobban jár, ha valahogy ki lehet szakítani onnét pár órára. Van aki suliba se jár, vagy ott alszik, mert reggelig játszik. Az életben meg nem fog menni, hogy „Várjál főnök ezt a pályát még végig játszom!”, meg „Ne sírjál már kislányom, majd ha végeztem a küldivel, akkor kapsz enni.”.
    Én mondjuk kismegszakítóval csináltam, ha hirtelen felindulásból akartam motiválni valamelyik gyereket, hosszabb távra meg BIOS Passworddel néhányszor. Volt ismerős, aki cifrázta és mindenféle parental contorll progit használt. A titkárnőnk volt a másik véglet. Ő a routert szokta néha behozni a munkahelyre.
  • Agyturbinikusz
    #10
    Szimpla emberi probléma, amit nem képes valaki megoldani agresszió nélkül.
    Ha nem hát nem, sima liba, annyi, hogy fel kell hívni a figyelmet a következményekre. Amint nagykorú a gyerek, lehet néki mondani, hogy sajnos itt nem lehet maradni, mert anyagi helyzet nem engedi meg. Addig meg nem kell harcolni, majd magától rájön, hogy másként kellett volna.
    A hülyének nem lehet megmondani hogy hülye, saját magának kell rájönni.
  • Tntmaxy
    #9
    Lehet csak minecraftezni akart az apuka, neki is jár kikapcsolódás.
  • Bruce_Willis
    #8
    A gyerek korábbi viselkedése az smafu?
    Lehet százszor megismétlődött az a párbeszéd hogy -gyere fát vágni, -nem megyek, játszok.
  • sad1976
    #7
    akkor mehet a "fia" ahova akar nem kell a mama papa hotelbanlakni pláne ha nagykorú , ha meg kiskorú és aputól kapta a szaros gépet szerintem teljesen jogosan azt tesz vele fater amit akar . brühühü takonypócók
  • Zsombor99
    #6
    Az sajnos lehet, bár jobb is, ha inkább nem tudjuk a hátteret... Én többet nem engedném a fia közelébe, ő így igen veszélyesnek minősíthető...
  • csulok0000
    #5
    azért itt lehet, hogy a kedves fater korábbi viselkedése is közre játszott...
  • HTH
    #4
    Úgy 6 éves korig még rendben van ha a játék mindennél fontosabb. De gyanítom az említett játékos kisfiú ennél jóval idősebb. Persze nem a legjobban reagálta le a faterja a dolgot, de gondolom nem az első eset lehetett hogy a játékért még megfagyni is képes lett volna...
  • hawkie22
    #3
    Hát ne is haragudj, de ha édesapám megkért, hogy segítsek neki, akármi legyen is az, akkor nem az volt a válaszom, hogy bocsi, nem megy, most játszom.
    Ez egyszerü tisztelet kérdése. Tisztelem az apámat annyira, hogy ha kéri, akkor segítek neki. Anyámnak meg pláne. De említhetném itt bármelyik másik családtagom is. Ennyi. De hát vannak bunkó emberek, akiknek ez nem egyértelmü. Saját kárán tanul, legközelebb majd meggondolja, hogy mit válaszol. Én mondjuk nem vertem volna szét, csak simán elkoboztam volna.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2022.03.16. 19:04:33
  • Megamax
    #2
    Mintha csak a sajat faterom lett volna. Ő is pontosan ezt teszi, ha valami nem ugy megy ahogy ő akarja akkor rongál.
  • Ender Wiggin #1
    A videóhártyát előtte felrakhatta volna a teszveszre, mostanra sörmilliomos lehetne...