6
 • Játékos
  #6
  A negyedik volt szerintem a legjobb, a mai napig játszom, éppen tegnap vertek ájultra 1v1-ben .... az igazi érdekesség volt a sötét néppel való harc, ami varázslókat és kertészeket kívánt, egész már harcmodorral .... de jó volt az 1. és 2 is, valóban, az akkori kor színvonalán.

  Várom az újat, hátha megéri megvenni.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #5
  Az 1 tenyleg nagy szam volt, amikor kijott, de a 3 rakta fel oket a terkepre es ebben a grafika is igen komoly szerepet jatszott.
 • Caro
  #4
  Az 1-et nem tudom, a II volt a nagy klasszikus.
  És igen, manapság nem úgy megy a fejlesztés, mint akkoriban. Mondjuk akkor a programozóknál még elég alap volt, hogy komoly matematikai (ezzel együtt modell-alkotási) alapokkal rendelkezzenek. A mai js huszárok világában erre már nincs igény.
 • Tntmaxy
  #3
  Imádtam a Settlers 1 -et, eszméletlen jó játék. :)
 • kvp
  #1
  Az eredeti jatekot egyetlen programozo es egy muvesz keszitette. Es a programozo meg arra is figyelt, hogy jobb kez szerint keruljek egymast a par pixel magas emberek az osvenyeken. Csak a gazdasagi szimulacio (a "business logic" :-) ) 70 ezer sornyi kod volt (kb. 140 programsor/nap), grafika meg minden extra megirasa elott. Nagyon jo jatek lett.

  Ugyanezt a szintet 20 evvel kesobb egy teljes ceg nem kepes elerni sokkal fejlettebb eszkozokkel es az osszes eddigi tapasztalattal. (manapsag jellemzoen a 10 programsor/nap az atlagos teljesitmeny)