13
  • KoLaMan
    #13
    Látom, a mai személyeskedésed megvolt. A nyugodt alvás titka :-)
  • KoLaMan
    #12
    A cikkből: "De ne gondolja senki, hogy unalmas vagy akár monoton lenne a film."
    Én azt gondolom, hogy unalmas ÉS monoton a film (szóval nem VAGY, hanem ÉS).
    Persze értem én, hogy is képzeltem, hogy majd egy DC film csak úgy szórakoztatni fog? Ugyan, nagyon komoly, és piszkosul művészien unalmas, és monoton moralizálásban volt részem három teljes órán keresztül.
    Szenvedtem keményen, de vígasztal a tudat, hogy áldoztam a művészet oltárán.
  • Ender Wiggin #10
    te sem érted még, hogy a kritizálás hogy működik... nem baj, egyszer majd talán..
  • zetortraktor
    #9
    Van egy jobb ötletem: ne hagyják abba. Miért kéne abbahagyni? Nagyon sokakat érdekelnek, hadd nézzék ők! Szerintem te azt akarod mondani, hogy neked kéne abbahagyni, mert annyira szeretted őket, annyit láttál már, hogy megutáltad őket. De ez nem a filmek hibája, hanem csak azé, hogy egyszerűen nem bírtál magaddal, túlzabáltad magad.

    Vicces egyébként, hogy ilyenkor, amikor az ember magára mérges, önkritika nélkül elkezd ész nélkül mindenfele rugdosódni, lehordani a filmeket és a nézőket, mindössze magába nem néz... Pedig, ahogy írod, "gyagyás történeteket nézel" (ez kinek is a hibája?), és feltételezed, hogy sok éve nem pont ugyanilyenek voltak a történeteket, csak akkor még vevő voltál a "gyagyás dolgokra", mert te is "gyagyásabb" voltál (értsd: fiatalabb).

    A végén a slusszpoén: "De persze van akinek ez kell, azt megértem úgy is folytatódik az Észbontók, kell az alapanyag."

    amiből nem csak az derül ki, hogy tudod, mi az az Észbontók, hanem az is, hogy te komolyan azt hiszed, hogy az a vetélkedő valódi :O
  • Zombee
    #8
    Pedig a képregényekben se gyenge keretsztorira felfűzött akciók vannak...
  • Ellaberin
    #7
    Úgy cakkom-pakk abbahagyhatnák már egy évtizedre a szuperhősös filmszerű CGI orgiákat.
    Annyira túl vannak már tolva, hogy mindet megutáltam. Pedig szerettem a Görög mitológiát, szerettem a képregényhősöket, szerettem a Star Wars-ot..., de mindet agyonb...ták ilyen gyagyás történetekkel, csak a látvány ki hogy püföli a másikat.
    De persze van akinek ez kell, azt megértem úgy is folytatódik az Észbontók, kell az alapanyag.
  • dyra
    #6
    Nem. Én a képregényeken nőttem fel. Adtam esélyt pár Batman mozinak de mind csalódás volt. Ezt se nézem meg moziban a színészt elnézve esélytelen egy jó mozinak. Ez a moralizáló , lelkiző Batman teljesen komolytalan. Én ezektől a filmektől akciót várok -sokat- egy gyenge keretsztorit amire az akciókat fel lehet fűzni és csá. Ha lelkizős filmet akarok nézni akkor nem képregénymozit keresek de abban is volt jó "Watchmen: Az őrzők". Na azt se fogják überelni nagyon sokáig.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2022.03.06. 15:38:41
  • kalapos01
    #5
    "Ezek a Batmennek el vannak "csicskásítva" a képregényes Batmanhez képest. "

    Ebből nekem az jön le, hogy te nem nagyon vagy képben a 2019-es vagy éppenséggel a tavalyi Batman-sorozatok némelyikével. Van, olyan cím, amire igaz, de némelyikre nagyon nem.
  • dyra
    #4
    Ezek a Batmennek el vannak "csicskásítva" a képregényes Batmanhez képest. A filmekben mindig azt utáltam kivétel talán a 89-es hogy alig alig hangsúlyozzák a technológiát ami Batman mondhatni védjegye. Szuperman-t is csecsre pakolta a cuccaival. Most meg ilyen kislányos színészek is eljátszhatják már. Változik a világ az biztos, de biz isten nekem a Batman VS Superman Ben Affleck által játszott Batman jött be a legjobban. Na az Batman volt. Nem kell ezeket a filmeket túlgondolni ott cseszik el általában. Háttérsztori meg egyéb hülyeségek nem az ilyen filmekbe kellenek.
  • cateran
    #3
    "és ami még nagyobb erény, alig van bármilyen kütyüje. Reeves szó szerint lerántotta a földre Batmant. Mikor láttunk olyat, hogy a szuperhős bekopog a diszkó ajtaján és nem pedig egyszer csak felbukkan a Pingvin irodájában? Vagy sima motorral cirkál a városban, civil ruhában?"

    Itt verzik el a film...Ugyanis 1 Batmannek nem a MI valosagunknak, realitasunknak kellene megfelelnie, hanem a sajatjanak..annak, ahol letezik magia, foldonkivuli lenyek es technologiak jonnek-mennek....Ami mukodott a Jokernel (ahol 1 hetkoznapi ember csatait es bukasat/felemelkedeset - nezopont kerdese- lathattuk) az nem mukodik 1 - elvileg - multimilliardos zseni eseteben, akinek hozzaferese van olyan dolgokhoz is, ami csak a kitalalt kepregenyes univerzumban letezik. Ilyen szempontbol mar a Nolan-fele Batmaneknel is masszivan rezgett a lec, de itt sokkal rosszabb a helyzet.

    "A DC komoly lépéselőnybe került"
    Ez jo poen volt, de a DC-nek akkora hatranya van, hogy meg vagy 4-5 tuti filmet le kellene raknia, hogy utolerje a Marvelt..(pedig bakker..nincs magasan a lec....sot, egyre lejjebb kerul, ahogy a Marvel filmek egyre lejjebb csusznak a szinvonalban)
  • HalálosHintalow
    #2
    Hát nem tudom, biztos sokfélék vagyunk, engem a "normális" filmgyártástól ráz ki a hideg, nem akarok csöpögős romantikus filmeket, nyomorult drámákat, béna háborús filmeket, meg mindenféle ócska "igaz történet alapján" felütésű érfelvágós retteneteket olyan tudósokról/költőkről/sportolókról stb, akikről azt sem tudom, hogy eszik -e vagy isszák :D
    Egyáltalán minek filmet készíteni mindenféle valósághű hétköznapi dologról, amivel találkozom a mindennapokban is? A filmgyártás szóljon olyanról, amit nem lehet másként megélni, jöhetnek a képregény filmek/scifik/fantasy-k :)
    Szóval mondom, sokfélék vagyunk...