4
  • kvp
    #4
    Mivel varhatoan rovid tavon le fogjak kapcsolni a 2/2.5/3G-s halozatokat, igy ott vagy megjelenik helyettuk a 4/5G (inkabb mar csak az 5G) vagy nem lesz terero, csak max. 2G-s segelyhivas, de egyebkent meg beszelni sem lehet majd. Ez eleg gyors 5G elterjedest fog hozni, nagyon rovid ido alatt. Persze csak a protokoll valtozik, a frekvencia nem, igy igazabol csak a ping fog csokkenni, de gyorsabb nem lesz.

    ps: A 2/2.5/3G-s telefonok csereakcioja azert zajlik most, mert iden (2022) ev vegere az embernek vagy 4G VoLTE (4G+) kepes vagy teljes 5G-s telefonja lesz vagy nem fog tudni meg telefonalni sem. A lefedettseg pedig meg fog egyezni a mostani 3G-s lefedettseggel, mivel alapvetoen a 3G-s tornyokat szerelik at 5G-sre. Egyebkent csak a jarvany miatt csuszott 2020-rol 2022-re az atallas, mert a lezarasok alatt nem lett volna jo otlet ha hirtelen leallitjak a teljes 2/2.5/3G-s rendszert. (a 2G-s net mar kikapcsolasra kerult, varhatoan iden megszunik a 2.5 es 3G-s net, hanghivas es sms is, belertve a regi riasztok, autos lopasgatlok, tuzjelzok, automatak es penztargepek tamogatasat is)
  • parzone
    #3
    Magyarországon még használható 5G lefedettség sincsen maximum csak kis foltokban. Nincs okunk sebességekről beszélni. Jelenleg vicc az egész. Ráadásul érdemes megnézni pl. a Vodafone 5G lefedettségi térképét, ami sajnos közelében nincs a valóságnak. Egy csomó kis településen 5G lefedettséget jelez amit nem létezik természetesen. Olyan mintha egy ecsetről tetszőlegesen foltokat ejtettek volna a térképen. Persze biztos van pár valóban lefedett terület de sok a kábítás is. Szégyen. ilyen hozzáállás mellett nem mostanában lesz használható 5G hálózat. Először normális lefedettség kellene és utána beszélhetünk sebességekről. Ebben az értelemben sereghajtók vagyunk és ha így folytatódik a hálózatépítés akkor sokáig azok is maradunk. Ez a szomorú valóság. Az 5G mint lehetőség már sokunk telefonjában megvan de hiú ábránd hogy ezt sokan 1-2 éven belül ki is tudjuk használni. Bár ne lenne igazam.
  • kvp
    #2
    Magyarorszagon egyelore nem engedelyeztek a magasfrekvencias 5G hasznalatat, tehat csak a meglevo 3/4G-s savok kozott lehet 5G-s szolgaltatast adni. Ez igy nem hozhat nagybb savszelesseget, csak max. kisebb ping idoket es ezen a 2/2.5/3G kivezetese sem fog javitani, csak varhatoan a szolgaltatas lefedettsegi terulete no majd meg.

    Az USA-ban sok helyen ugyancsak a 3/4G-s halohatok helyen vezettek be az 5G-s protokollokat, de ott raadasul sok bazisallomas eseten csak szoftvercseret vegeztek, tehat az alacsony (hardvers) szintu radios protokollok meg mindig csak 4G-sek es csak a felso reteg lett 5G-s. (talan 4.5G-nek lehetne hivni)

    Ahol bevezettek a valodi magasfrekvencias 5G-t, ott tobb dolog jelent meg egyszerre:
    - nagyobb savszelesseg
    - kisebb halozati kesleltetes
    - meteorologiai radarok zavara
    - nato-s katonai radarok megvakulasa
    - magas halozati terheles eseten kis mertekben magasabb feluleti homerseklet a szektorsugarzokra kozvetlenul ralato feluleteken
  • duke
    #1
    "Szépen emelkedik a sebesség az 5G terjedésével "

    Persze de milyen aron ? Mert kozben a korona virus is durvan terjed. Ennyit szerintem nem er meg a gyorsabb letoltes. (bezzeg a jutub mar letiltott volna)
    Utoljára szerkesztette: duke, 2022.02.21. 13:44:53