70
a jövő internetje
  • Kepek
    #70
    John Carmack elégedetlen, végleg otthagyja a Metát
  • uwu2020
    #69
    Ezt most miért kellett linkelni?
  • Kepek
    #68
    Elbukhat a Metaverzum?
  • Kepek
    #67
    Mozilla is metaverzumot épít, vagy csak chat-et

    https://hubs.mozilla.com/




    Utoljára szerkesztette: Kepek, 2022.12.03. 06:31:39
  • Kepek
    #66
    Ezzel nem mondtál újat, egyéb hozzáfűzés?
  • Joe888
    #65
    szar az egész
  • Kepek
    #64
    Valakinek volt a kezében ez a könyv? Érdemes lehet elolvasni? Metaverzum - Az állam requiemje?


    Lehet, hogy jön az Appleverzum?
  • repvez
    Szüli
    #63
    Hol hallottad ezt hogy a szimulatorosok visszamentek a 3 monitorra?
    Én akikről tudok hogy VR használnak azok már egyáltalán nem akarnak nélküle játszani
    Repülő szimulátor ról beszélve.
    Sőt volt olyan is aki egy játékkal azért nem játszik már mert nincs még VR támogatás.

    Autó szimben talán lehet így de a repulosok szeretik és sokat ad hozzá az élményhez.

    De attól még ez a metaverzumos labnelkuli babfigurakkal nem igen fog elterjedni a dolog ilyen gagyi grafikával.
  • zola2000
    #62
    https://youtu.be/UdqrFa6pWLA

    Dollár tízmilliárdokat költ el erre a Facebook, miközben százmilliárdokat is veszít az értékéből, még az indie játék státuszban lévő VRchat is jobban néz ki, jobban működik de így is csak keveseket érdekel.

    Egyébként én ott elástam amikor valaki írta hogy a szimulátor rajongók először nagyon sokan rámentek a VRre, hogy mennyivel jobb élmény abban szimulátorozni, és szép lassan visszamentek sokan három monitoros setupra.

    Olyant is hallottam hogy a Facebook kötelezte dolgozóit hogy használják a metaverzumot valaki azért hagyta ott a céget, lehet hogy ez lesz a meta nevű cég veszte.
  • Kepek
    #61
    "olyan a metaverzum, mint egy gagyin kivitelezett videojáték"
  • Irasidus
    #60
    Durranás már többször beharangoztak, úgy a 80-as évek óta. Azóta négyszer is. Mindig elmaradt, és nem véletlenül. A VR bizonyos területeken jól használható eszköz, viszont tömegterméknek alkalmatlan eszköz, és elterjedni se nagyon akar. Meg kell érteni, hogy azt hogy használnak valamit nem egyenlő azzal, hogy mindenki fogja.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.22. 20:20:27
  • Kepek
    #59
    "A virtuális valóság segítségével a még ijesztőnek tűnő orvosi vizsgálatot is át lehet alakítani a gyerekek nyelvére – hangzott el az MI 2041, A jövőben történt podcast negyedik, VR-rel foglalkozó adásában. A szakértők rámutattak: a technológia óriási előnyöket rejt, de az igazi durranás csak 5-10 év múlva jöhet."
  • Irasidus
    #58
    Egyrészt ez egy nyilvános fórum, nem a tiéd, bármennyire is beetted ide magad. Bárki bármihez hozzászólhat, nem te döntöd el. Kettő, nem veled foglalkozom, mert nem érdekelsz, hanem amit mondasz. Három, hogyne érteném, nem érdekel hogy bullshiteket osztasz meg, viszont te meg azt nem érted, hogy én ezt nyugodtan kritizálhatom, és meg is teszem. Ha annyira zavar, ne válaszolj, én attól még elmondom a véleményem a sok bullshit hülyeségre amit megosztasz, nem kellesz ehhez te is... Itt a ki mit csinál dolgot lezártam, vagy érted vagy nem. ;)
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.21. 20:03:42
  • Kepek
    #57
    Mondtam már, hogy nem érdekel mi lesz tömegtermék és mi nem. Te nem érted ezt meg. Amúgy leszállnál már rólam és a témáról értekeznél?
  • Irasidus
    #56
    Többször mondtam, de egyszer sem értetted meg. A 3D meg ha jól emlékszem volt egy felfutása, szinte minden filmet így készítettek, tévét is így gyártottak, most meg már csak néhányat, vagyis ugyanott tartunk amit mondtam, csak nem érted.
  • Kepek
    #55
    Jó, ezt már ötször elmondtad.

    más: James Cameron tudja, hogy bukás a 3D film, mégse érdekli a többség véleménye
  • Irasidus
    #54
    De az emberek nem ezt akarják! Tényleg nem érted, a facebook az mindenkinek való (vagy legalábbis mindenki használja) - ha most ebből egy olyan terméket csinálsz ami nem való mindenkinek... akkor az mekkora bukta? Tényleg ennyire értetlen vagy? :D
  • Kepek
    #53
    Te vagy totál értetlen és szűklátókörű, a metaverzum sokkal többről fog szólni mint a facebook ahol ismerőseid bajait olvashatod, képeit nézheted és csoportokban a trollokat kerülgeted. Nyilván ezt is megteheted majd ha erre vágysz.
    És ha kb. ezredannyian fogják használni mint a facebookot, nézd már meg az is mennyi ember.

    Az ember gép interface is fejlődni fog, lehet hogy nem a fejedre húzod majd hanem a kontaktlencsédben lesz a képernyő idővel. Na bumm
  • Irasidus
    #52
    Igen. Aki videojátékozni akar, az eddig is azt tette, nem teljes az átfedés a két tábor között, kevesebben játszanak számítógépes játékot mint ahányan facebookoznak. Másik, hogy az ilyen játék mint a Second life vagy bármilyen hasonló, egy idő után szubkultura vagy kuka lett, mert az embereket nem érdekli, észre vetted ezt? :D Amúgy ezt hányszor írjam le?

    Észre vetted, azt, hogy nem rohanják le a boltokat a VR szemüvegekért, többször volt ilyen hullám, amikor na majd most mindenki ezt veszi, aztán soha nem érdekelte a kutyát sem. Ha újra előveszed, szerinted mi lesz? Borítékolható.

    Tényleg nem érted, a facebook az mindenkinek való (vagy legalábbis mindenki használja) - ha most ebből egy olyan terméket csinálsz ami nem való mindenkinek... akkor az mekkora bukta? Tényleg ennyire értetlen vagy? :D
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.20. 17:48:22
  • Kepek
    #51
    Szerintem simán lehet majd VR nélkül is használni a metaverzumot, kb. mint most egy videojátékot.
    Miért szarozod a VR-t? Fogadok nincs is tapasztalatod róla. Hogy nem való mindenkinek az tény. És?
  • Irasidus
    #50
    Az egy dolog, hogy nem a legjobbak, de igazából az emberek ilyet nem fognak hordani magukon se, ha full jó. Azért lássuk már be, hogy Mari néni nem fog ilyen szarokat magára aggatni, márpedig ez nem egy tik-tok. Ja, és persze ha ez túlerőltetik, akkor jönnek a hackelt dolgok, ami "rendes" flat facebookot csinál, és mindenki azt fogja használni ilyen szarok helyett. Nehéz belátni, hogy ez egy bukott dolog...
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.20. 17:35:22
  • Kepek
    #49
    A kijelzők még nem a legjobbak, szemenkénti full hd körül vannak, legalább 3x-os pixel sűrűség kellene.
    Quest 2 : 21 pixel per fok, az emberi szemre pedig 60 pixel per fok-ot írnak.
    De legalább már 120 Hz-re felvitték a képfrissítést.
    Mindenesetre még nem érdemes széles tömegeket bevonni a VR használatába.
  • Sir Cryalot
    #48
    Semmi fokozatosságot nem tudtak felmutatni kijelzőtechnikában, telecom-ban még sikerülget mert az egyszerűbb ( 4-5-6G), senkiházi szoftveresek meg megálmodták a "metaverzum"-ot mintha az lenne a legfontosabb összetevő :DD

    ". Emellett segíthet a vezetőknek a digitális átalakítási stratégiájuk kibővítésében, de a siker feltétele a társadalmi folyamatok, illetve a gazdasági és a web3 technológián alapuló modellek kulcsfontosságú elemeinek megértése."

    igazi senkiházi szöveg
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2022.09.20. 10:18:39
  • Kepek
    #47
    szeptember 23-án, pénteken 10-től 19 óráig az Országos Széchényi Könyvtár

    "A metaverzum újfajta digitális kommunikációs eszközök és értékcseremodellek segítségével nyújt gazdasági és kulturális lehetőségeket. Az intézmények és a vállalkozások kihasználhatják a metatér előnyeit az egyéni és közösségi felhasználóélmény javítására. Emellett segíthet a vezetőknek a digitális átalakítási stratégiájuk kibővítésében, de a siker feltétele a társadalmi folyamatok, illetve a gazdasági és a web3 technológián alapuló modellek kulcsfontosságú elemeinek megértése.

    A konferencia ingyenes, de regisztrációköteles"
  • Irasidus
    #46
    Ez ugyanolyan bukta lesz, mint google-eye vagy bármilyen szemüveg.
  • Kepek
    #45
    Sajnos ez nem széles tömegekhez szól, 800$, és "termék középpontjában a munkahelyi felhasználási esetek állnak"
  • Irasidus
    #44
    Nem is a milliárdosról beszéltem, hanem a technológiáról, és a tevékenységedről. Szövegértés, kérlek... És értem, hogy téged nem érdekel, hogy nem lesz tömegtermék, de pont ezért fog elbukni a Meta, és nem foga Facebook helyébe lépni. A fejlesztés nem a használatra, és funkcióra vonatkozik, az adott: virtuális valóság.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.15. 05:46:16
  • Kepek
    #43
    Egy milliárdos hagy szórja már el arra a pénzét amire akarja.
    Maximum csődbe megy ahogy írod, vagy érdektelenségbe fullad.

    "Elég rövidlátó a gondolkodásod, hogy csak az van amit te szeretsz"
    Majd pont én fogok aggódni a Meta bevételei vagy sikeressége miatt

    Hidd el, meg tudják találni a bevételi forrást, nincs olyan helye az internetnek ahol ne lennének reklámok.

    Amúgy a Facebook egyre népszerűtlenebb a fiatalok körében, így valamit tennie kell.

    És ha egy szűk réteg játékszere marad a VR az se csap földhöz, nem érdekel ha nem lesz tömegtermék.
    Csak a hardver ára legyen kedvezőbb.
    De még ezek fejlesztés alatt vannak, még ha sokat is fejlődött az évek során.
  • Irasidus
    #42
    Örülök, hogy téged megfogott, és nem vagyunk egyformák, de nem te vagy az etalon, és ha kevesen kedvelik nem lesz bevétel! Ez közgazdaságtani egyszeregy, szóval az, hogy Te mit szeretsz az nem releváns. Itt tömegtermékről van szó, nem szubkultúrákról, vagy játékokról! A közösségi háló, azaz a facebook lassan egy közű, amit összehasonlíthatatlanúl többen használnak, mint az említett játékokat (vagy akárcsak számítógépes játékokat), a 3D bizbaszokat meg még kevesebben, ezért sem terjedtek el. Lehet ilyeneket csinálni, de a kezdeti hájp után a kutya sem veszi ezeket (vagy legalábbis nagyon kevesen), és a Meta meg a világot célozza meg, nem szubkultúrákra, és nem kis keresletre épít, nem "kütyűbolndoknak" szánja. Az emberek ebből meg nem kérnek tömegesen, mint ahogy ez látszott is az említett termékekben, és szép lassan kis-keresleti termékké válik, vagy egyszerűen csődbe megy, eltűnik. Elég rövidlátó a gondolkodásod, hogy csak az van amit te szeretsz...
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.14. 20:16:20
  • Kepek
    #41
    Second life nem lett nagy szám, WoW vagy Minecraft viszont igen.
    Google Glass-t kipróbáltam, nekem tetszett annó mint újdonság.
    3D tévék eltűntek, a moziban viszont van 3D még, ha nem is túl jó az se.

    A mobile VR is engem megfogott és jó lenne szintet lépni, csak most nincs pénzem Oculus Quest 2-re sajnos.

    Ettől még nem vagyok megvezethető, fogadd már el, hogy nem vagyunk egyformák és ha nem érdekel a téma akkor nem kell itt térítened az embereket, hogy rájöjjenek milyen szar is minden 3D vagy VR dolog.
  • Irasidus
    #40
    Pedig kellene egy alapvető tudással, és tapasztalattal (no meg kritikus gondolkodással) rendelkezned, ahhoz hogy ne verjenek át téged! Az ilyen mentalitású embereket szokták a MLM, a tévés teleshopok, és bármilyen baromságokat árulók csúnyán csőbe húzni! Gondolom neked bármit be és el lehet adni? Jelen esetben van rálátásunk az ugyanilyen technológiák csúfos bukására, lásd Second Life, Google Glass, 3D tévék, vagy bármilyen ezekhez hasonló technológiák. Nincs új a nap alatt, még ha te az is hiszed... Persze erre a kritikára semmit nem mondasz, és csak abba menekülsz, hogy bármi lehetséges... hát persze, bármi! Vagy még sem.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.14. 18:32:12
  • Kepek
    #39
    Se te, se én nem vagyunk azon a szinten, hogy megállapítsuk mi lesz bukott és mi nem bukott technológia. Főleg úgy, hogy a Metaverzum még a legelején tart. Majd idővel kiderül. Teljesen feleslegesen pörgeted magadat.
    off: a trollkodás is szellemi környezetszennyezés, azt ne hagyd ki
  • Irasidus
    #38
    Mi abban az értelmes, hogy agyonajnároznak egy bukott technológiát, és úgy írnak róla, hogy ez majd megváltja a világot? Ez szerintem színtiszta reklám/propaganda/megtévesztés. És ha már itt tartunk. Ufok, bulvár, és nem létező technológiák, és mindenféle szenny megosztása értelmes dolog? Mert szerintem szellemi környezetszennyezés.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.14. 05:55:12
  • Kepek
    #37
    A metaverzum lehet a Disney+ jövője

    off: azért osztom a "marhaságokat", hátha értelmes emberek is arra tévednek akikkel beszélgetni lehet

    Amúgy szerintem is szar lesz a Metaverzum, legalábbis nem az én korosztályomnak fog szólni.
    Ettől függetlenül érdekel a téma.
  • Irasidus
    #36
    Nem zsigerből. Írtam magyarázatot is, hogy miért szar (végig azt írtam). Azzal nem foglalkoztál. Ebből is látszik mennyire figyelsz, és mi érdekel téged. Osztod minden topicban a marhaságokat, mintha muszáj lenne, és csak jelzem ezt... Ennyi történt.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.13. 21:41:09
  • Kepek
    #35
    zsigerből szarozó emberekkel nem lehet beszélni semmilyen témáról
  • Irasidus
    #34
    Te osztod orrba-szájba ezt a szart, hogy így Meta így, meg úgy Meta, meg milyen frankó, akkor kitől kérdezzem, vagy talán el sem olvasod amiket posztolsz? Lehet, hogy feleslegesen vergődők, de azt még nem hallottam, hogy az öreg az szitokszó! Ma is tanultam valamit tőled. :D
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.09.13. 20:58:49
  • Kepek
    #33
    Ezt most tőlem kérdezed?
    Honnan tudjam? Nálam jóval okosabb jövőkutatók se tudják.
    Zuckerberg-nek van egy rögeszméje, erre szokták mondani, hogy mindenkinek kell egy hobbi
    Neki a pénze is megvan hozzá
    Hogy ráharapnak-e az emberek? Azt majd a jövő eldönti.
    Az okostelefonra se gondolták volna sokan korábban, hogy már mindenki zsebében lesz egy
    Én abban látom a bukását a dolognak, hogy a hardvert nem tudják fillérekért adni, pedig csak úgy terjedhetne el.
    De ha az egészből nem lesz semmi akkor is legalább fejlődött a VR és az a szűk réteg tudja használni akit érdekel.

    off: És ne öregezzél, én se faszikámozlak téged, feleslegesen vergődsz itt ha csak trollkodni akarsz
  • Irasidus
    #32
    Szóval a Meta nem a jövő internete?
  • Kepek
    #31
    "Mark Zuckerberg meg fog bukni, és magával rántja a Metát is"
    "A Meta virtuális valósággal foglalkozó részlege 2021-ben 10 milliárd, 2022 első negyedévében pedig 2,8 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el."