7
  • dyra
    #7
    Nincsen semmiféle csúsztatás. Bedob valamit a rajongói meg kb azonnal lecuppantják pl Horváth András a YouTube-n vagy az "Innovatív hírek". Közben az ígéretek jó részéből semmi nem lesz vagy ha igen akkor nem úgy.
  • _svd_
    #6
    "Tesla egy év alatt megduplázta a leszállított autói számát, miközben a többi autógyártónak visszaesett a termelése. Mennyi ehhez képest a "várt", amihez képest majd "sokkal kevesebbet" tudnak leszállítani? "

    Azt azért figyelembe kell venni, hogy az áram drágulása mindenhol beindult. Ha a folyamat folytatódik - amiről az elektromos járművek is tehetnek - eltűnik az elektromos járművek üzembentartási költség előnye. Az energia költségemelkedése mellett az akkumulátorok is drágulnak. Ez tovább rontja az átállás megtérülését. Egyelőre sokan maradnak a jelenlegi járművüknél. Nem kifizetődő az átállás, még állami támogatás mellett sem..
  • asgh
    #5
    "Persze jó esély van rá, hogy a robot soha nem készül el ugyanúgy, ahogy mindenki elfelejtette Musk 2019-es nagyotmondását, mely szerint 2020-ra már 1 millió autonóm taxijuk rója majd az utakat."


    Ez mekkora ordenáré clickbait csúsztatás már?
    Ugyanúgy?
    Talán a Tesla letett az autonóm taxikról?
    Határidő csúszás persze van, nem is kicsi, de attól még a fejlesztés zajlik.

    Valószínűleg sorozatgyártásban készülő, bárki által megvehető Tesla robot sem lesz pár éven belül, de ettől még milyen alapon feltételezi a cikk írója, hogy bármikor a jövőben lemondanának róla miközben az egyéb, folyamatban lévő fejlesztéseikről sem mondtak le.

    Ami a gyártást illető egyéb hangulatkeltő kijelentéseket illeti: a Tesla egy év alatt megduplázta a leszállított autói számát, miközben a többi autógyártónak visszaesett a termelése. Mennyi ehhez képest a "várt", amihez képest majd "sokkal kevesebbet" tudnak leszállítani?
  • Csucse
    #4
    Nem talált megfelelő párt magának a szép, de sablonos japán és koreai robot társak közt, hát épít egyedi exklúzív példányt saját használatra... pénz nem számít - jeligére... XD
  • noland
    #3
    Mivel Musk önmagában egy robot, alig lesz nehéz dolga egy replikával :)
  • wraithLord
    #2
    "A cégvezető bejelentése elsősorban az alkalmazottak, a Tesla-vásárlók és befektetők figyelmének fenntartásáról szól..."

    Jajj, ezek szerint akkor Mars kolónia se lesz? :( [sarcasm off]