2
  • kvp
    #2
    Az 5G privat felhasznalasu frekvenciasavjai egy erdekes otlet. Gyakorlatilag a wifi helyett hasznalt 5G-s helyi maganhalozatokat jelenti, nekik dedikalt kulon frekvenciasavokon. Elonye, hogy konnyebb es gyorsabb a toronyvaltas es amikor az egyre magasabb frekvenciak miatt mar lassan minden szobaba kell kulon wifi router, akkor ez kezd fontos lenni. (plusz a 6G mar infravoros tartomanyu lesz, ott mar egy sima fuggony is megallitja a jelet, tehat tenyleg kelleni fog a belteri bazisallomas minden szobaba, idealis esetben a csillarba vagy a szoba egyik felso sarkaba szerelve)

    A konbinalt megoldas pedig az lenne, hogy a mobilszolgaltato vezeteken koti be a belteri 5G routerekbe (mini bazisallomaskba) a netet, igy az otthoni es az orszagos mobil halozat ugyanaz lesz. Igy nem kellene tobbet valtani a mobilnet es a wifi kozott, egyetlen net elofizetes biztositana mindkettot. Videken pedig nem vezeteken jonne a net, hanem a hazteton/ablakban elhelyezett antenna jelet sugarozna a belteri halozat, mint jelenleg az iranyitott mikrohullamu linkek eseten.
  • janos666 #1
    "akarja támogatja" -> Miért nem olvassa végig legalább egy másik ember a cikkeket az írójukon felül, mielőtt megjelennek?