11
  • MerlinW
    #11
    "A tiktokkereket, tehat a nyugati lakossag 20 ev alatti reszenek nagyreszet?"

    1 milliárd felhasználó nem a 20 év alatti lakosság nagy része, hanem minden 7-8. ember a földön.
  • nlght
    #10
    Nem értek egyet. Normális országokban a versenyhatóság nem engedi hogy olyan megkerülhetetlen, bebetonozott monopóliumok jöjjenek létre mint a Wechat. Amikor mindent az állam tart a kézben csak mondvacsinált verseny van. Ha erre vágysz szavazz Viktorra (Mészáros lefejleszteti és összekapcsolja az Ügyfélkapuval meg a Gránit Bankkal) vagy költözz Kínába.

    Az már másik kérdés hogy a googlet, microsoftot és facebookot is fel kéne darabolni mert geci gusztustalan módon, a termékeik és szolgáltatásaik kényszerített összekapcsolásával működnek és erőltetik rá a lakosságra azt amit csak akarnak, kvázi agymosást végeznek extra haszonnal (pl. most nyomatják a transzgender-woke baromságokat ahol tudják előtérbe tolják).
    Utoljára szerkesztette: nlght, 2022.01.11. 13:38:08
  • Kryon
    #9
    Bizony. A nyugat majd akkor tud felzárkózni, vagy előzni ezen a téren, ha lazítanak az ezt akadályozó szabályozásokon. Amire a politika úgy tűnik nem mutat túl nagy hajlandóságot, épp ellenkezőleg. Így kénytelenek leszünk kivárni, míg a mindkét oldali posztmodern, identitáspolitikai csatározásokban a társadalom eléggé széthullik ahhoz, hogy a kormányzati intézményrendszerek működésképtelenné váljanak és összeomoljanak a nyugati országokban. Minekutána a techcégek készségesen átveszik majd az ügymenetet...
  • Cat #8
    Kína messze leelőzött mindenkit az un. szuperappok, azaz az olyan alkalmazások terén, amelyek mindenre képesek. A WeChat nem csak közösségi hálózat, csevegőapp, hanem vásárlási portál és bank is egyben. (Kb. mintha a Facebookot egyesítenéd az Amazonnal, ingatlanportálokkal, bankokkal, stb.) A metaverzum valami ugyanilyen dolog, csak a virtuális valóságban, térben, például egy VR-szemüveggel.

    Szóval ők a nehéz részét már megcsinálták, szerintem az átültetés 3D-re könnyebb, mint a fentieket elérni.
  • Kryon
    #7
    Majd adnak valami alapjövedelmet, hogy ne halj éhen, ha cserébe jól viselkedsz. Mire pedig ez tömeges problémává válik, mondjuk úgy 10-15 év múlva, addigra lemegy az ára, mint a mobiltelefonnak, ami az elején szintén luxus volt, ma pedig már a legcsóróbbaknak is van.
    Utoljára szerkesztette: Kryon, 2022.01.11. 13:16:04
  • Kissssss0 #6
    "A tiktokkereket, tehat a nyugati lakossag 20 ev alatti reszenek nagyreszet?"

    ez nagyban függ attól hogy menyire lesz nyitott ez a kinai "metaverzum" lufi, ha ez nem lesz több csak egy kinai komcsi párt propaganda eszköze, akkor kutyát se fog érdekelni.

    ha pedig csak és kizárólag kinában lesz elérhető, akkor fölösleges is beszélni róla.

    nem mellesleg ha mindenki munkanélküli lesz a csúnya robotok miatt, akkor honnét lesz pénzük a tömegeknek megvenni a megfelelő eszközöket a metalufi használatához? + fizetni az egyéb szolgáltatásokat?

    valahogy nem áll össze a kép.
  • quatlander
    #5
    hajléktalanként (ha levált a robot), akkor erre fogok vágyni leginkább. :)
  • Kryon
    #4
    Ezek a metaverzumok már arra a világra készülnek, amikor a legtöbb munkakörben az embereket kiváltják robotokkal. A dologtalanul maradt tömegeket pedig le kell majd foglalni valamivel.
  • kvp
    #3
    "kit érdekel...."

    A tiktokkereket, tehat a nyugati lakossag 20 ev alatti reszenek nagyreszet?

    Ha ehhez meg jon az, hogy a hasznalathoz szukseges felszerelest a legolcsobban a kinaiak tudjak biztositani, akkor a fiatalok koreben biztosan nagyobb nepszerusegnek orvendene, mint a hasonlo nyugati megoldasok.

    Arrol nem beszelve, hogy ha tartalmat is kell gyartani ra, akkor a nyugati cegek elegge le vannak maradva mmo teren az azsiai megoldasoktol, mind mennyiseg (korea), mind minoseg (japan) teren. Kina ugyan belfoldon tiltja a tulzott jatekot, de a nyugati gyerekeknek nem fogja megtiltani, hogy tanulas vagy barmi mas tevekenyseg helyett inkabb az o rendszerukben jatszanak.
  • Kissssss0 #2
    kit érdekel....
  • quatlander
    #1
    :D:D:D