14
  • ShuckFishTit
    #14
    De ott melyik írta elő hogy végponti titkosítást nem lehet alkalmazni? Zuckit ne hozzuk be, mert ő soha nem akart titkosítani és felhasználói védelmet biztosítani. Na őt kérdés nélkül sittelném.
  • M2 #13
    “csak a felhasználó számít”

    Jött azóta pár törvény, ami alapján Tim bácsi meg Zuckerberg bácsi mehetett volna a börtönbe. Előkerült az adatokat tárolók felelőssége.
  • ShuckFishTit
    #12
    Ezt senki nem vitatta! Az a hülyeség hogy mindkét helyen elő volt adva a nagy “csak a felhasználó számít” szlogen és végül érdekes fordulatot vett Tim atyánk döntés mechanizmusa… kínai oldalról a jó öreg guba miatt ugye, viszont amerikai oldalról máig nem értem
  • M2 #11
    Van Kína a kínai jogszabályokkal és törvényekkel, meg van USA az amerikai jogszabályokkal és törvényekkel.

    Hülyeség azt elvárni a cégektől, hogy Kínában is tartsák be az USA törvényeit. Ilyen nincs. Soha nem is volt.
  • ShuckFishTit
    #10
    Google azért ilyenkor a barátod (csak randomra linkelek egyet): https://www.businessinsider.com/apple-data-china-censors-apps-nyt-2021-5?amp

    A szerver hozzáférésre is itt a random link DE azért ide írok mást is: https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN1ZK1CT
    mégpedig azt hogy itt súlyos tévedés van az emberek fejében, az van kötelezve hogy a cégek SZERVEREIKHEZ kell hozzáférést biztosítani DE a titkosított adatokhoz NEM! De az apple nem csak ezt oldotta fel hanem a felhasználói biztonsági mentés titkosítását is ami ugye végpontinak kellene lennie. Már ha szigorúan biztonsági szempontból nézzük. Ennyi erővel tiltsuk be magát a titkosítást mint olyat! NONSZENSZ!
  • asgh
    #9
    A kínai kormánnyal kötött megállapodás mely passzusa alapján állítod, hogy az Apple "befeküdt a kínai kormánynak"?

    Az FBI pedig nem az Apple ügybuzgalma miatt fér hozzá a szervereken tárolt adatokon, hanem a hatályos törvények erre kötelezik.

    Az írásnak pedig egyikhez sincs köze, mégis Apple logoval illusztrálják a cikket.
  • ShuckFishTit
    #8
    Kösz! Most vehetem ki a kezem a biliből! :D
  • M2 #7
    Csak akkora felhasználói bizalomra van szükség, ami nagyobb, mint a konkurenciánál.

    Mint amikor nem az oroszlánhoz képest kell gyorsabban futnod, hanem a másik menekülőhöz képest.

    Ezért soha nem lesz olyan, hogy maximálisan a végfelhasználó érdekeit nézik/védik ezek a cégek.
  • ShuckFishTit
    #6
    Biztonsági alapszabály hogy ami tárolható az ellopható. Na meg érted, tárolja a használati szokásaim, meg olyan dolgokat ami a cég számára anonim módon monetizációra lehetőség, de könyörgöm rendszer szinten ne építsünk már be VPN megkerülést.
    És ha nagyon rosszhiszemű akarok lenni (és akkor már miért ne) mi van ha ezek után felmerül bennem hogy miért csinálják ezt? Lehet hogy mégis kereskednek az adataimmal? Vagy lepasszolják X kormánynak alapból? Jó persze most költői túlzok, de NA! A felhasználói bizalom manapság elég értékes dolog.
  • M2 #5
    "ami a telefonodon történik az ott is marad"

    Értsd: nem értékesítik az adataidat harmadik félnek. Arról soha még csak szó sem volt, hogy a törvényeket megszegik az adataid védelméért. Ezt soha nem is fogja megtenni egyik cég sem!
  • ShuckFishTit
    #4
    Mondjuk annyi hogy az Apple előszeretettel épített kampányt arra hogy ami a telefonodon történik az ott is marad, nem engedett az FBI-bal sem a feloldásban, majd kis idővel erre befeküdt a kínai kormánynak és befeküdt az FBI-nak is (szerver hozzáférés) és végül ami leginkább betette a kaput nálam hogy rendszer szinten a VPN-t megkerüli a MacOS, mármint hazaküldik az adatokat VPN ellenére is, na és nem ezért vettem hogy utána ilyeneket olvassanak, hisz vidáman fizetek a biztonságért plusz pénzt, de nem ezért. Na gondolom így jön a témához.
  • gosub
    #3
    Nekem ez a fogalom tetszik a cikkből azzal kapcsolatban, ha a felhasználónak más/rossz a véleménye a nagy cégekről:
    "káros felhasználói magatartás"
  • asgh
    #2
    1. Miért az Apple-t emeli ki a cikk az összes cég közül?
    2. Mi köze van az Apple és a kínai kormány 2016-os (beruházásokról szóló) megállapodásának az egészhez?
  • wraithLord
    #1
    "...mert ez utóbbi cég hagyományosan jobban szerepel a biztonság terén..."

    Nálam sosem a "biztonság" volt elsődlegesen aggályos, hanem hogy boldog-boldogtalannak eladják a begyűjtött adatokat. Mondjuk ebben a Google profibb, eleve ezen alapul a működése. :D Vagyis nem ezen, de... :D