30
  • zola2000
    #30
    "lutri, hogy egyáltalán hajlandó-e települni, hogy együttműködik-e a telefon ujjlenyomat olvasójával, hogy a gui támogatja-e a képernyőfelbontást és nem csúszik-e le az OK gomb a megnyomhatatlan tartományba"

    Az utolsó bekezdésed úgy hangzik mintha a Windows10 idején írnád hogy azért vagy macOSes mert sokszor lefagyott a Windows98.
  • SanMaster
    #29
    Ezt az orbitális faszságot! Igen, az 5G miatt az Androidos userek fele átvált egy 4.7-es kijelzöjű telefonra, ami ugy néz ki mint egy fostalicska 5 éve megjelent mobil. Hogy lehet ekkora faszságot leirni?! Elemző?!
  • dyra
    #28
    nem kell ebből érzelmi kérdést csinálni.
  • M2 #27
    Androidosok akkor fogják felfogni, hogy miket tud a mai iOS, amikor majd tíz év múlva ugyanazt lemásolja nekik a Google és újabb tíz év múlva már rendesen működni is fog nekik.
    Addig meg jönnek a "hátvakarós" értelmes kérdéseikkel.
  • ostoros
    #26
    A hátadat nem vakarja meg?
  • M2 #25
    Azt, hogy a képeken egyenként felcímkézgetem Pistikét, azt a 20 évvel ezelőtti win-es képnézegetőm is tudta.
    Csak itt nem erről volt szó.
    Kérem a Pistikés képeket, és az iOS képkeresője magától, arcfelismeréssel megkeresi azokat, amelyeken Pistike van rajta. Vagy amiken Pistike meg Gézuka és egy kutya.

    A többi pontban is gyakorlatilag leírtad, hogy nagyon nem tudja sem a Sony-d, sem az Androidos képnézegetők hozni egy iPhone alap képkezelőjének tudását.
    Utoljára szerkesztette: M2, 2021.12.20. 15:35:02
  • asgh
    #24
    Ha már belementünk az iOS-droid farokméregetésbe:

    Egy dologban vitathatatlanul veri a mezőnyt az iOS, ez pedig a különböző 3dr party hardverek támogatása. Ha veszel egy drone-t a 10-től 10ezer EUR kategóriában, egy 5000 forintos játékautót, egy 3 ezer eurós kamera gimballt, akármit, annak a szoftvere és a bluetooth vezérlése garantáltan működik akármelyik iOS eszközzel, egy droidon meg márkától, típustól és android verziótól függően lutrin, de az esetek 60-70%-ában nem. De még amelyiknél működik is kétséges, hogy a következő update-et túléli-e.

    Aki az Apple ökoszisztémát választja, azt alapvetően a szopatás-mentesség vonzza. Felrakom a banki alkalmazást és onnantól ha ránézek a faceid beazonosít és bankolás letudva. Droidon meg - ha nem iPhone áron veszel brand készüléket - lutri, hogy egyáltalán hajlandó-e települni, hogy együttműködik-e a telefon ujjlenyomat olvasójával, hogy a gui támogatja-e a képernyőfelbontást és nem csúszik-e le az OK gomb a megnyomhatatlan tartományba, stb.
    Nekem ebből a sz..rakodásból lett elegem a droiddal. Értem én, hogy a drágább készülékeknek jobb a támogatásuk, stb., de ha már árban nincs lényegi különbség, akkor azt választom, ami eleve garantáltan működik.
  • dyra
    #23
    "Persze a helyzet romlik, mert lassan nem marad a piacon az apple es a samsung paroson kivul csak kinai, allami backdoor-os keszulek."

    Sajnálatos nagyon , hogy a többi alternatív OS elbukott, Firefox, Ubuntu, Windows, Blackberry, Symbian, oké Jolla még van bár azokról se sokat tudni.

    Személy szerint szívesen használnék egy olyasmi telót mint annó az N900-as volt.

    Amira vágyok. Legyen rommá telepíthető, nyitott bootloder, full rendszergazda jogok és 100% felügyelet a saját telóm felett. Ezt jelenleg az Androidos telók se tudják.
  • kvp
    #22
    "A Sony gyári képkezelőd 8 évvel ezelőtt automatikusan albumokba rendezte a fényképeken található egyéneket, tárgyakat és helyszíneket? Ezekből tudtál egyénileg szűréseket kérni? Videót vágni? Évek sok tízezer fotóját úgy átgörgetni, hogy meg se röccen? Hagyjuk inkább! Volt szerencsém Sony telefonhoz."

    Nem automatikusan, hanem cimkezve megadhato modon. A helyszineket es az idot kezelte automatikusan, de azt a stock android-os mostani keszulekem is viszi. Az automatikus arcfelismereshez profil adatbazist kellett volna epitenie, de azt elso nekifutasra kikapcsoltam, a mostanin is ki van, pedig ebben mar van google lens is, tehat a targyakat is cimkezi ha hagyjak, nem csak a szemelyeket. A szures az alap, 10 ezer kep folott remenytelen lenne es annyi egy hetes kulfoldi uton siman osszejohet (hobbim miatt). Videot vagni siman tudtam, de igazabol csak arra hasznaltam, hogy akkor meg viber-en az ismerosoknek elkuldott videokat kivagjam hosszabb felvetelekbol. Vegul 5 evnyi foto kerult ra, tobbszor kartyat cserelve, mindig duplazva a kulso flash-t. Most eloveve (elavult es elkopott az akisja, de azert megvan) is siman bejonnek rajta a fotok es helyszin alapjan keresve siman behozta a regi nyaralasi kepeket is. (a legtobb keszulekemet addig hasznalom amig szetesnek, ez pont nem hajlando pedig anno egyszer egy gleccsertobol kellett kihalasznom es tengerben is jart, mint ahogy valamiert a regi t20-asom is megy, bar az aksi mar abban sincs benne)

    Az ios mindig le van maradva par evvel a cutting edge mogott tudasban. Hany foverzio kellett anno a vagolap megjelenesehez? Vagy hany generacio mire engedtek a file megosztast telefonon belul az app.-ok kozott? Ezek mar az elso android-ban is benne voltak, de meg az elodjeben is. (ami az ios elott jott ki evekkel) De bluetooth stack-et a mai napig nem lehet rendesen cimezni, csak mindenfele apple-os kulon engedely meg a keszulekbe telepitett kripto kulcs segitsegevel. Ezzel nem a user-eket vedik, hanem a beveteluket a nem fizeto kiegeszito gyartoktol. Probalj meg egy katonai jellegu hardvert engedelyeztetni az apple-nel ugy hogy nem mutathatod meg nekik mirol szol. (kirohognek, meg a nato tagallamokat is) A samsung pl. ebben sokkal rugalmasabb.

    "Még iPhone 8 is vásárolható újba. Nézzél fel egy árukeresőre."

    A litium ion aksinak van egy tarolasi elettartalmuk is. Tehat nem csak az szamit, hogy mennyiszer meritettek le oket, hanem az is, hogy mennyi ideje gyartottak oket. Akkor is tonkremennek szep lassan, ha csak a polcon allnak es evente ujratoltik oket. (polcon allva melykisutes eseten meg egyertelmuen azonal kuka az aksi) Tehat olyan keszuleket amiben az aksit tobb mint egy eve gyartottak nem nagyon szabad megvenni.

    "Arról nem is szólva ha valamilyen céges alkalmazás kerül a telódre ezeket már felejtheted is el. Mert ugye még pl egy itune is nagyobb jogosultságokkal rendelkezik a telódon mint te."

    A ceges alkalmazasnal kvazi a ceg a root. Az osszes samsung knox-os keszuleken a ceges policy manager gyakorlatilag root jogu. Meg linux-os vegrehajthato binaris file-okat is tud telepiteni. (csak nem a bin-be, mert az read only particion van) Na most ez maganembernek is boven eleg. Csak ertelmes telefont kell venni es nem a ceg altal adott gyerekzarasat hasznalni. Ha te vagy a ceg a sajat telefonodon azt csinalsz amit akarsz. A legtobb embernek persze ez nem szukseges.

    "A cégeknek biztonsági szempontból is a legjobb választás az Apple."

    Igen, mert gyerekzarasak. Ennek ellenere samsung-okat vesznek a termelesi szoftverekhez (iphone-t csak manager-ek kapnak), mert azokat ok tudjak szemelyre szabni maguknak. Maganemberkent meg stock android-os, telepitheto boot alairasos telefont vesz az ember. Igy van play store is, meg sajat driver is ha kell. Persze ha kiderul hogy hasznalod is, akkor nagyon csunyan neznek rad egyes allamok (Kina, Franciaorszag, stb. ahol ez alapvetoen illegalis elozetes allami engedely nelkul). Vicces, de a legtobb hivatalos pixel is ilyen.

    Az apple termektamogatasarol pedig a right to repair-es tarsasag tudna eleg sokat mondani. Ha mar odaig jutottak, hogy ujabban direkt ellenuk hoznak fogyasztovedelmi torvenyeket, akkor ott valami nagyon nem stimmel. Persze a helyzet romlik, mert lassan nem marad a piacon az apple es a samsung paroson kivul csak kinai, allami backdoor-os keszulek.
  • dyra
    #21
    "A regi iphone-ok mar nem kaphatoak, de hasznaltat egyebkent is ki venne, szethajtott, hivatalosan nem cserelheto aksival? A 4 evvel ezelotti iphone eladva mint budget iphone meg vicces. De legalabb arban is aranyosan olcsobb lehetne, a budget android-os telefonok szintjen."

    Még iPhone 8 is vásárolható újba. Nézzél fel egy árukeresőre.

    "Mar ha van. Sok app. csak android-ra van, mert az Apple nem engedi be a boltjaba oket. Sok ingyenest csak azert, mert nyilt forraskoduak es ingyenesek. (rontjak az uzletet)"

    Sok meg csak Applre. Mert ott könyebb pénzt keresni a fejlesztőknek is.

    "Android-ot nem kell root-olni, szabadon lehet ra kulso appokat telepiteni, csak jova kell hagyni amikor rakerdez. Windows 10 home-on is csak rakerdez, ha kulso forrasbol telepitunk de utanna barmit felrak. A win11 mar mas teszta, ujabban ott is szigoritanak."

    APK-t telepíthetsz külső forrásból ez való igaz. De ettől még nem vagy root jogú felhasználó.

    "Egyebkent a root jog is elerheto hack-eles nelkul a legtobb telefonon, meg a play store is megmarad. De nem root-olt telefonon is lehet barmikor adb-vel shell-t kerni. (sima linux-os shell, mivel valojaban egy normal szerveres linux van az android alatt, igen relacios adatbaziskezelo is van alapbol)

    Egyebkent a root jog is elerheto hack-eles nelkul a legtobb telefonon, meg a play store is megmarad. De nem root-olt telefonon is lehet barmikor adb-vel shell-t kerni. (sima linux-os shell, mivel valojaban egy normal szerveres linux van az android alatt, igen relacios adatbaziskezelo is van alapbol)"

    Nem érhető el. Újabban pedig a bootlodert is zárja teljesen mindenki. Ha nincs türelmed és nem értesz hozzá a büdös életbe nem fogod alternatív OS-et telepíteni a telódra. Az átlag nem is csinálja. Ez egy Marginális kisebbség játszótere. A témán szempontjából lényegtelen. Arról nem is szólva ha valamilyen céges alkalmazás kerül a telódre ezeket már felejtheted is el. Mert ugye még pl egy itune is nagyobb jogosultságokkal rendelkezik a telódon mint te.

    "A samsung-ok nagyon rosszak, meg a dragabbak is. De a huawei sem a minosegerol hires. Ezek rossz minosegu keszulekek, meg akkor is ha dragak. Egy stock android is jobb, de vannak rendes gyartoi disztribuciok, hosszu tamogatassal."

    Nem rosszak a legjobbak a cégeknek. Legalább van egy kiszámítható frissítési rendszerük. Nem sok de van. Egy teló 2 android főverziót kap plusz a samsung biztosítja a biztonsági javítások még X ideig. Csak ezért használnak a cégek főleg Samut mert a többieknél ez sincs. Őket a random frissítgetünk mikor ugy adja jellemzi. A mai cyber háborús közegben ez egy blődség. A cégeknek biztonsági szempontból is a legjobb választás az Apple.

    "A kerdeses keszulek dragabb volt mint egy alap iphone. Es jobb. Nem egy darab sony-t hasznaltam, hanem tobbet az evek soran, voltak koztuk kozep es felsokategorias keszulek is. A ceg valamiert sokaig jobb volt mediaban a konkurenseknel (kijelzo, video, hang, stb.). Nem mintha az iphone-okban nem ugyanaz a sony kamera lenne evek ota mint a sony sajat keszulekeiben. Az apple arrol hires, hogy el tudja hitetni, hogy o talalt fel mindent. Pedig egyszeruen csak olyan termekeket masolnak, amik nem lettek ismertek."

    Most ,hogy melyiken milyen minőségű a kamra mióta egy jó alapszintet kamerában bármelyik teló hoz ezt már nem érzem fontosnak. A sebbességre is ezt lehet mondni. Már az 50 - 60 ezres kategóriában sem kell szégyenkeznie a telóknak.

    Ami fontos.

    - Terméktámogatás
    - Optimalizáció
    - Kiszámítható frissítések
    - Biztonság

    Mindben jobb az Apple.

    "Ez van ha egy befektetoceg probal olyan temaban elemzest kesziteni, amihez lathatoan nem ertenek. Meg olyan ember se volt a cegnel, aki a publikalas elott jozan paraszti esszel es az adatoka rakeresve atnezte volna. "

    Nem azt írták azonnal. Azt írták elindul egy folyamat ami ide fog vezetni. És én is azt érzem, hogy még a Samsung se képes felnőni az Apple-hez hozzáadott értékben ami nem 1 millió pixeles kamerát jelent 500 magos CPU-val hanem minőségi szoftvert elsősorban.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2021.12.20. 09:33:21
  • M2 #20
    "hivatalosan nem cserelheto aksival?"

    Hivatalosan cserélhetőek az iPhone akkumulátorok.

    "az Apple nem engedi be a boltjaba oket. Sok ingyenest csak azert"

    Ingyenes appoknál alig van szűrési kritérium. Biztonsági szempontoknak kell megfelelni és egy minimum működésnek (nem lehet egy görgethető oldal az egész stb.).

    ...

    A Sony gyári képkezelőd 8 évvel ezelőtt automatikusan albumokba rendezte a fényképeken található egyéneket, tárgyakat és helyszíneket? Ezekből tudtál egyénileg szűréseket kérni? Videót vágni? Évek sok tízezer fotóját úgy átgörgetni, hogy meg se röccen? Hagyjuk inkább! Volt szerencsém Sony telefonhoz.

    Ezt a telefon-OS-náci viselkedést meg abbahagyhatnád, mert rémesen primitív és ósdi.
  • kvp
    #19
    "Árban az iPhone SE vagy a régebbi változatok már bőven abban az ársávban van ami érdekes lehet sok sok droidos számára."

    A regi iphone-ok mar nem kaphatoak, de hasznaltat egyebkent is ki venne, szethajtott, hivatalosan nem cserelheto aksival? A 4 evvel ezelotti iphone eladva mint budget iphone meg vicces. De legalabb arban is aranyosan olcsobb lehetne, a budget android-os telefonok szintjen.

    "A legtöbb app is jobban eldöcög rajta."

    Mar ha van. Sok app. csak android-ra van, mert az Apple nem engedi be a boltjaba oket. Sok ingyenest csak azert, mert nyilt forraskoduak es ingyenesek. (rontjak az uzletet)

    "A Droid pont ugyanannyira zárt mint az iPhone. Rootolod már jönnek is bajok, jó sok app pl bankiak pl csesznek működni play nélkül vagy rootolt telón. (egyik telón se vagy rendszergazda, jó mi?)"

    Android-ot nem kell root-olni, szabadon lehet ra kulso appokat telepiteni, csak jova kell hagyni amikor rakerdez. Windows 10 home-on is csak rakerdez, ha kulso forrasbol telepitunk de utanna barmit felrak. A win11 mar mas teszta, ujabban ott is szigoritanak.

    Egyebkent a root jog is elerheto hack-eles nelkul a legtobb telefonon, meg a play store is megmarad. De nem root-olt telefonon is lehet barmikor adb-vel shell-t kerni. (sima linux-os shell, mivel valojaban egy normal szerveres linux van az android alatt, igen relacios adatbaziskezelo is van alapbol)

    "A jó droidos telók még drágabbak mint az iPhone SE. Miközben nem adnak többet. A Samsung középkategóriás telóm már nem kap ujabb droidot."

    A samsung-ok nagyon rosszak, meg a dragabbak is. De a huawei sem a minosegerol hires. Ezek rossz minosegu keszulekek, meg akkor is ha dragak. Egy stock android is jobb, de vannak rendes gyartoi disztribuciok, hosszu tamogatassal.

    "Oh, hát persze, a TE Sony-d mindent tudott, külön TE kaptál egy mindentudó készüléket! INGYEN!"

    A kerdeses keszulek dragabb volt mint egy alap iphone. Es jobb. Nem egy darab sony-t hasznaltam, hanem tobbet az evek soran, voltak koztuk kozep es felsokategorias keszulek is. A ceg valamiert sokaig jobb volt mediaban a konkurenseknel (kijelzo, video, hang, stb.). Nem mintha az iphone-okban nem ugyanaz a sony kamera lenne evek ota mint a sony sajat keszulekeiben. Az apple arrol hires, hogy el tudja hitetni, hogy o talalt fel mindent. Pedig egyszeruen csak olyan termekeket masolnak, amik nem lettek ismertek.

    "Az okosóráról még nem is szóltam amiben messze ők a legjobbak és ahhoz is iPhone kell."

    Az okosora olyan mint az okos vizespalack. Egy sokkal egyszerubb keszulek is boven eleg lenne arra a celra amire hasznaljak, viszont nem igazan lehet kihasznalni a hardver tenyleges okossagat, mert nincs hozza megfelelo szoftver. A legtobb ember az okosorat vagy fitnesz karkotokent vagy divatekszerkent hordja. Mondjuk sok embernek (foleg akik amugy nem annyira gazdagok) az iphone is inkabb divatekszer, mint okostelefon.

    Tehat aki nem ert hozza, nem is akar, de van ra penze, az nyugodtan vehet iphone-t, de aki tenyleg ert is hozza vagy pechjere nincs penze iphone-ra, annak az android-os kinalat jobb megoldas. Egyszeruen azert, mert meg lehet talalni az adott embernek megfelelo ar-ertek aranyu telefont. Ez lehet olcso es vacak vagy draga es jo. Az apple nagyon dragan hoz nagyon kozepes szintet. Olyan mint a meki, mert barhova mesz a vilagon ugyanolyan lesz a kaja, de persze nem jo minosegu, csak egyseges.

    "Az ok, hogy az iPhone-t preferalod, de az elemzessel problemas egyeterteni. Nagysagrendi tevedesek vannak a szamokban."

    Ez van ha egy befektetoceg probal olyan temaban elemzest kesziteni, amihez lathatoan nem ertenek. Meg olyan ember se volt a cegnel, aki a publikalas elott jozan paraszti esszel es az adatoka rakeresve atnezte volna.
  • Zsoltee_a_bator
    #18
    Az ok, hogy az iPhone-t preferalod, de az elemzessel problemas egyeterteni. Nagysagrendi tevedesek vannak a szamokban.
  • dyra
    #17
    háát nézzük csak,

    Árban az iPhone SE vagy a régebbi változatok már bőven abban az ársávban van ami érdekes lehet sok sok droidos számára.

    Mit kap?

    1. Optimalizált cucc.
    2. A telefon életciklusa végig kap frissítést.
    3. A legtöbb app is jobban eldöcög rajta.

    Mit veszít?

    Semmit. A Droid pont ugyanannyira zárt mint az iPhone. Rootolod már jönnek is bajok, jó sok app pl bankiak pl csesznek működni play nélkül vagy rootolt telón. (egyik telón se vagy rendszergazda, jó mi?)

    A jó droidos telók még drágabbak mint az iPhone SE. Miközben nem adnak többet. A Samsung középkategóriás telóm már nem kap ujabb droidot. 3 éves és lassan kuka mert kiesik a cégnek a policy rendszeréből.

    Őszintén megmondom sok sok év után most nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy a köv telóm egy iPhone lesz.

    Az okosóráról még nem is szóltam amiben messze ők a legjobbak és ahhoz is iPhone kell.

    Szóval ezzel az elemzéssel most maximálisan egyetértek.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2021.12.19. 19:09:09
  • cog777
    #16
    Hat, nekem mind a ketto van, Huawei p20 pro magan es iphone xr a ceges. Kovetkezo magan telefonom is iphone lesz. Az android engem a Windows-ra emlekeztet abbol a szempontbol hogy egy altalanos, kevesbe optimalis megoldast csinaltak amit a gyartok sajat sz*jaikkal testreszabhatnak.
    Huawei telefonon a kereses menu csiga lassu, 5-10 mp mire feldobja mit keresek, status bar 1 het mukodes utan crashel. Altalanos mukodese is lassu. Billentyuzet sokszor hibazik, erdekes modon az ios-en pontosabban gepelek.
    Ahhoz kepest hogy egy csucs model volt, nagyon optimalizalatlanul mukodik.

    IPhone nekem stabilabbnak, sokkal furgebbnek, tunik, kap frissitest egy sok eves model is. Persze sok minden korlatozottabb, ez teny. Aksi merettel is jatsztottak, sporoltak, nehogy tul sokat pakoljanak bele.:/ Regebben az itunes-el valo bohockodas nagy negativum volt.
    Ettol fuggetlenul mind a ketto rendszernek megvannak a maga hibai es embertol fugg melyik hulyesegeit viseli el jobban. Igy en a jobban kiszamithatobb, optimalizaltabb iphone-ra teszem a voksom.


    Utoljára szerkesztette: cog777, 2021.12.19. 18:07:51
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #15
    @Balu777
    Mappánkénti médiafeltöltésre vannak már egész jó opciók iOS-en. Nem mondom, hogy olyan egyszerű, mint droidon, de sokkal jobb, mint régen az Itunes-s sync volt.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.12.19. 15:59:27
  • wraithLord
    #14
    Androidon is csak akkor van reklám az appokban, ha nem fizetsz érte, hanem ingyenesen használod, szóval ezt az érvet nem igazán értem, hogy "reklámok nélkül".
    Apple Store-ban fizettél érte. Na, Google Play Store-ban pedig opcionális, hogy fizetsz-e érte. Ha nem akarsz, telenyomják reklámmal. Ha igen, akkor pedig ugyanúgy nincsenek reklámok. És ugyanúgy párszáz vagy ezerpárszáz forintba kerül.
    Ugyanazok az appok (vagy legalábbis egymás koppintásai) pedig legtöbbször megjelennek mindkét platformon (iOS és Android).

    Az oké, hogy a Play Store olyan, mint egy szemetes, és tele van ganéjjal meg káros cuccokkal, ez egy hátrány. Mondjuk egy kis logikával ezeket is ki lehet szűrni.

    "Én látom néhány Androidos ismerősömet, akik szerint az iPhone drága, hogy évekre lebontva cirka kétszer annyit költenek telefonra, mint én. Mindig lelkesen mutogatják az új, csúcsszuper szerzeményüket, ami másfél év után már a folyamatosan szidott "vacak", amit ideje lecserélni.... ...Soha nem idegesíteném magam egy 50-100 ezer forintos Androidos telefonnal. A Play Store meg hányásig tele van reklámokkal undorítóan teletömött appokkal. Inkább ezeket az "élményeket" kikerülöm."

    Az lenne valami, ha az Apple 50-100ezer forint közötti áron csinálna olyan telefont, ami 4-5 évig elmegy. Egy iPhone árával megegyező androidos telefon ugyanúgy nem lesz vacak másfél év múlva. 4 év múlva sem, max. az akksija nem bírja már sokáig...
    Az pedig nem tudom, mióta hátrány, hogy az Androidot alkalmazó telefongyártók sok olcsó modellt kínálnak. Nyilván messze nem lesz olyan jó, mint egy 150-400 ezer forintos iPhone (vagy egy hasonló árú androidos alternatíva) de legalább meg tudják venni. Kevésbé időtálló, és könnyebb taccsra tenni, ha minden szart felrak rá az ember, szimplán azért, mert relatíve gyenge (és kevés) a hardver. Aki ilyet vesz, az vagy tisztában van ezzel, vagy előbb-utóbb anyázni fog. Ma már azért sokkal jobb a helyzet, mert sokkal tágabb árszegmensben időtállóak az okostelefonok, mint 6 évvel ezelőtt.
  • M2 #13
    "A 2021-es ios kb. azt tudja kepnezegetoben, mint amit a 8 evvel ezelotti android-os sony-m tudott, ugyancsak gyarilag."

    Oh, hát persze, a TE Sony-d mindent tudott, külön TE kaptál egy mindentudó készüléket! INGYEN!
  • kvp
    #12
    "Képkezelőt például soha nem fogok olyant találni Androidra, amit a gyári iOS Photos tud. Reklámok nélkül!"

    A 2021-es ios kb. azt tudja kepnezegetoben, mint amit a 8 evvel ezelotti android-os sony-m tudott, ugyancsak gyarilag. Az ios mindig le van maradva, de persze a legtobb ember samsung-ot vagy egyeb gagyi szoftverrel szerelt telefont vesz. A samsung fele megoldasoknal meg a stock android is jobb.

    En azt latom, hogy foleg olyan emberek vesznek almas telefont, akik nem ertenek a szamitogepekhez meg felhasznaloi szinten sem, de van ra penzuk. Peldaul attol, hogy valaki informatikus (dba), meg lehet annyira bena a windows-hoz, hogy tolem kerdezi meg, hogy hol van a kepernyozar idejenek beallitasa a windows 10-es ceges gepen. Neki az almas telefon az alap gyari szoftverekkel tokeletes es mar a macos is tul bonyolult az otthoni gepre, a windows-os ceges gepetol meg idegbajt kap, ha nem tavolrol telepitik fel neki a kert alkalmazast.

    Az android inkabb a barkacsolni vagyoknak tokeletes, mivel teljes erteku linux van benne. Ios alatt korulmenyes es nagyon zart a fejlesztes, raadasul macos es apple-os regisztracio kell hozza. Es a hardverhez meg ugy se lehet hozzaferni rendesen.

    A program vasarlast nem igazan ertem, android-ra vannak tokeletes open source programok, mindenfele reklam nelkul. (akar git-bol is letolthetoek, ha nem tetszik a play store) Van koztuk jopar desktop szintu alkalmazas is. (gyakorlatilag teljes erteku linux-os programok beforgatva android ala) Aki android-on valamiert adware-es szoftvert rak fel, az altalaban bena. De ok ios alatt is letoltik oket.

    Miert vesznek megis android-os rendszert a tomegek ha nekik az ios is boven eleg lenne? Mert az ingyenes os-el elerheto, hogy annyira alacsony legyen a keszulek ara, hogy barki megengedheti maganak. Ezek az emberek eppen hogy meg tudjak engedni a legolcsobb android-os keszuleket, tehat nem fogjak tudni megvenni az apple feleket, csak ha az apple kb. a tizedere csokkenti a keszulekei arat. Es meg akkor is meg fognak lepodni, hogy fizetni kell szinte mindenert.

    A cikk sajat maganak is ellent mont es feltetelezi, hogy az emberek hirtelen hajlandoak es kepesek lesznek 10x dragabb keszulekre valtani. Mindezt ugy, hogy az apple meg a sajat meglevo bazisanak a telefoncserejehez sem gyart eleg keszuleket. (es ujabban az olcsobb ipad-ektol vonnak el alkatreszeket a telefongyartashoz)

    ps: Ki vasarol manapsag zenet? Tele a net ingyen stream-elheto zenevel. Na most amit le lehet stream-elni, azt le is lehet tolteni. En rendszeresen szedek le ugy zenet, hogy megtetszik valami es lementem. Nem mindig desktop-on, hanem direktben az android-os keszuleken is le lehet huzni a stream-bol file-ba es mar ott is van. Es azt csinalok vele amit akarok. (magan felhasznalasra Magyarorszagon ez teljesen legalis, ezert fizeti ki az ember a hattertar utan a
    meretfuggo jogdijat a keszulek vasarlasakor)

    Tehat android alatt a hardveren kivul nagyjabol minden ingyen van. Az os, a szoftverek, a zenek, meg a szoftverfejlesztoi keszlet is. Es a vicces az, hogy ez teljesen legalis.
  • M2 #11
    Én látom néhány Androidos ismerősömet, akik szerint az iPhone drága, hogy évekre lebontva cirka kétszer annyit költenek telefonra, mint én. Mindig lelkesen mutogatják az új, csúcsszuper szerzeményüket, ami másfél év után már a folyamatosan szidott "vacak", amit ideje lecserélni.

    Nekem a fájlok mozgatását egy 1200 forintos app megvásárlásával sikerült teljesen megoldanom. Ez kezel helyi hálózati megosztásokat, ftp-t, NAS-t, az összes felhőt és lejátszik/megmutat mindent, képet, zenét, videót, pdf-et stb.

    Soha nem idegesíteném magam egy 50-100 ezer forintos Androidos telefonnal. A Play Store meg hányásig tele van reklámokkal undorítóan teletömött appokkal. Inkább ezeket az "élményeket" kikerülöm.

    Képkezelőt például soha nem fogok olyant találni Androidra, amit a gyári iOS Photos tud. Reklámok nélkül!
    Utoljára szerkesztette: M2, 2021.12.19. 00:40:55
  • Balu777
    #10
    Nekem marad a droid. Amiben az almás nagyon jó, az a kamera, meg néhány szoftver, de kegyetlen drága. Viszont összességében szoftver téren sok a hiány is. Én pl. egy wifi feltérképező progit kerestem, ami a droidhoz vagy tucatszámra van. Az almához egyszerűen nem lehetett lőni. Aztán ott van az iTunes ha zenét akarnék feltenni. Még az almhívők is elismerik hogy marha nehézkesen kezelhető. Droidnál meg csak feltolom pc-ről mappánként akár és jónapot. Szóval erős túlzásnak tartom hogy almára fog majd a fele droidos tábor cserélni, mert hogy én nem, az tuti!
  • asgh
    #9
    @barret

    Én pont fordítva vagyok vele. 4 évig volt Androidom és annyira tele lett a tököm vele, hogy úgy döntöttem benyelem a nagyobb költséget és 6 évvel ezelőtt váltottam iPhone SE-re. Azóta droidot bottal se piszkálnék.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #8
    @barret

    Nyilván részben igazad van, de Magyarországon a legtöbb utáló azért utálja, mert képtelenek felfogni, vagy elfogadni, hogy 10-15eFt -ot szoftverre kell költeni a normális felhasználói élményhez.
    (Aki meg szoftverkalózként játszana a telefonján, ott tényleg megvan a hideg zuhany :-) )

    Telefonos vonalon én is maradok az Androidnál, de főleg csak az árak miatt. Miért vegyek Iphone SE-t 150-ért, mikor ugyanolyan jól használható telefont vehetek 50-ért is. (kameráért pedig nem fogok 100-at fizetni)
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.12.18. 10:22:37
  • kvp
    #7
    Ez az elemzo tenyleg azt irta le, hogy szerinte tobb mint egymilliard android felhasznalo fog ios-re valtani, foleg az also es az also kozepkategorias andoid keszulekek hasznaloi kozzul. Nincs tisztaban a vilaggal. Mikor fogja az Apple barmelyik telefonjat 20-40 ezer forintnak megfelelo helyi valutaert adni?

    Az eredeti nyilatkozatbol:
    “Apple’s trade-in program for non-iPhones is admittedly not as attractive as the iPhone trade-in values, it could nonetheless lead to an average starting price range of $269 to $399 for the 5G iPhone SE, which is still very competitive,” analyst Samik Chatterjee, rated five stars on Refinitiv Eikon for his estimate accuracy, said.

    Tehat szerinte az emberek tomegei fognak rohanni, hogy a 20-40 ezer forintos keszulekeiket becsereljek 100-150 ezer forintos keszulekekre.

    "J.P. Morgan analysts also say that for fiscal year 2022, it expects a rise in iPhone SE “unit sales to 30 million units and annual iPhone shipments expectations to 250 million units, 10 million higher than a year earlier.”"

    Szoval varhatoan 250 milliot gyartanak. Ez 10 millioval lesz tobb mint az elozo evi. Mivel sok iphone tulaj atlag 3 evente cserel keszuleket, igy a most meglevo kb. 1 milliard iphone-bol kb. 330 milliot kellene jovore lecserelni a 250 millio legyartando keszulek segitsegevel. Szerintem inkabb csokkeni fog a reszesedesuk ha nem talalnak ki valamit, ugyanis a meglevo tabor megtartasahoz is tobb uj keszulek kellene.
    Utoljára szerkesztette: kvp, 2021.12.17. 23:05:16
  • barret
    #6
    Van informatikus ismerősöm,aki hozzájut ingyen leselejtezett eszközökhöz.
    Hozott nekem ájfont,és ájpedet ajándékba.Természetesen nem a legújabbakat.
    Érdekelnek ezek a kütyük.Nézegettem őket,hát bottal sem piszkálnám egyiket sem.Amire használnám,semmire sem jók! Százszor inkább az Android! Műszakilag csúcskategória,100% felhasználó ellenes szoftverrel...Én meg használnám,de nem lehet.
  • Sequoyah
    #5
    Ez nem onbizalom, mert nem az Apple nyilatkozta ezt sajat magarol.

    Egyebkent talalkozott mar barki itt olyan emberrel aki kifejezetten 5G telefont akart venni?
  • wraithLord
    #4
    Amennyit használom az okostelómat, akár egy iPhone is jó lenne. De az Androiddal sincs gondom.
    Mondjuk csak mostanában nem használom, mert a Covid miatt nem nagyon utazom sehova, és mindig van a közelben minimum laptop, de ha arra lennék utalva, mint számítógép, annak nem örülnék. (Van iPhone-om, de csak egy 6s a DJI drón miatt, másra nem kell.)
  • TSImike
    #3
    Szerintem akkor sem váltanék ha nem lenne más alternatíva. Akkor inkább előveszem a 3210-et... vagy a jó öreg HTC HD2-t Windows Mobile-lal :D Amíg van Android addig viszont maradok annál, nem szeretem a bezártságot...
  • M2 #2
    A szakértő szerint 30 millió eladott készülék késztet 1400 millió Android-usert a váltásra.
    Tehát a szakértő szerint átlagosan több mint 40 Android-user fog használni egy iPhone SE-t. Együtt laknak, vagy hogyan képzelte a szakértő?
  • Zsoltee_a_bator
    #1
    Nincs aprilis elseje.. szoval ez szintiszta onbizalom :)