16
 • Major
  #16
  Valóban pofátlan (Edge böngésző alól): "Váltson Chrome-ra
  Elrejtheti a zavaró hirdetéseket, és védekezhet a rosszindulatú internetes programokkal szemben"
 • Major
  #15
  Szerinted, ha rámész a Google keresőjére Edge böngészővel nem dobja fel, hogy használj Chrome-ot?
 • Lapajka
  #14
  @bunny
  Na ez a legnagyobb átverés barátom. Én is azért tettem fel liszenszelt 10-est, mert benyaltam a Directx12 kamut... hamar kiderült aztán, hogy semmi gyakorlati jelentősége,semmi hátránya nincs, aki-ami directx11-et használ, mert minden maradt mindig ugyanolyan... sőt sok esetben directx12-es módban lassabban mentek dolgok... képminőségben, látványban nulla azaz nulla különbség van és azóta is! Csupáncsak 5 éve...
  Viszont amiről itt szó van ugyebár, hogy blokkolja a warezt a Win10, sőt a 11 most már a Mozillát is, elég kellemetlen... persze az sem annyira durva mint ahogy beharangozták. Arról volt szó, hogy irgalmatlanul ellenőrzi minden jogtisztaságát és tilt mindent ami nem az... meg eleve tört Win10 az már kizárt lesz... ehhez képest eltelt pár hónap és már tölthető volt a tört Win10... több haverom is feltette és csak warezt használnak... semmit sem tiltott le nekik a Win10... ennyit erről...
 • Lapajka
  #13
  @Gabbbbbbbbbbbb
  Hát persze okostóbi... XD
 • zola2000
  #12
  Én HDDről a Linux mintet friss rendszer, friss böngésző, steam proton mindent visz ami nem használ denuvot vagy hasonlót HDDről is gyorsan, úgy hogy Windows után betonstabil nincs vele gond.

  Nem csoda hogy asztali pcken kívül mindenhol (szerverektől elkezdve Android mobilokon át) Linux alapú rendszer fut.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #11
  @Lapajka Aki 2021-ben OS-t HDD-ről boot-ol, az meg is érdemli, hogy ilyen dolgok történjenek vele.
 • bunny
  #10
  Csak amikor szembesül a "balfék láma" azzal, hogy egyre több hardver és szoftver csak win10 támogatással rendelkezik, nem sok választása marad.
 • Zsombor99
  #9
  Tömören: az enyhe kifejezés, hogy pofátlan ‒ erősen szégyelljék magukat!!
  Inkább talán jobb, ha nem gondolunk bele, hogy mit csinálnának a Firefox ellen is...
  ‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒‒
  @Lapajka: Én évek óta 64 bites Windows 8.1 rendszert használok, teljesen nyugton van, nincs vele semmi "balhé". Még az elején, mikor ugyebár lehetett frissíteni, akkor jött párszor a Win10-zel, de elküldtem melegebb éghajlatra, és azóta semmi. Persze Win10-et én sem szeretnék magamnak, amíg lehet, az évek során elég "hülyeséget" láttam vele kapcsolatban ‒ nameg a "frissítési rohamai"...
 • Lapajka
  #8
  @Ellaberin: Ezért is volt nagy balfék láma, aki hagyta, hogy a jól belakott, jó öreg 7-esét felülgyakja a 10-es vagy akár a 8-as telepítő.... Amikor volt a nagy átverés, hogy ingyen rakhatod fel a 10-et liszenszelt 7-re... vettem egy vinyót emiatt és arra ment fel a win10... a régi rendszerem úgy héderezett a régi lemezemen, hogy készen állt érintetlenül arra, ha gebasz lesz, máris teszem a régi hdd-t a gépbe és van jó rendszerem továbbra is... és lett is gebasz... jó ha 2 hónapot használtam a 10-est (és persze kb két hétig mókoltam vele, hogy végre ne tépjem a pár hajszálam...) tehát 2 hónap után egy napon, a szokásos erőszakos, váratlan, kéretlen és pofátlan, órákig tartó a Windows 10 frissít kis türelmet -jellegű izzadásba belefagyott... elmentem otthonról úgyhagytam... hazaértem vagy 6 óra múlva ugyanúgy állt... akkor reset, rendszer visszaállítás... aha ahogy azt én elképzeltem... tolt a popómba bily egy méretes pacifütyit... többé felálló oprendszert nem láttam azzal a diszkel... kivettem a fiókban mosolygó régi diszket, betettem a helyére ezt a csuda win10-est a fiókba, a gépembe meg a jó öreg 4 terrásom... és azóta is Windows 7-est használok, probléma nélkül akárki akárhogy ajvékol...
  Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2021.12.06. 14:22:09
 • Lapajka
  #7
  A gugli erősebb konszern már jó ideje, mint a mikrofos... szóval nem biztos, hogy jó ötlet volt megcibálni a bajszát...
 • takysoft
  #6
  kvp: Többet látsz ebbe bele, mint ami benne van :)
  Az IOS az egyetlen rendszer, ahol csak saját store-ból telepíthetsz.
  A Windows, Linux, Android, MacOS sem ilyen rendszerek.

  A M$ bukja a vállalati szférát, ha az otthoni felhasználókat bukja.
 • zola2000
  #5
  Mondjuk az apple is enged telepíteni letöltött dolgokat MACos alatt.
 • zola2000
  #4
  Elég lenne Windowson egy olyan ablakot kitenni böngészőből letöltött exe telepítése előtt, amilyent az Android tesz ki apk telepítése előtt, mindjárt sok "mancika" inkább nem telepít exet.
 • RJoco
  #3
  Ezért jó, ha van letöltött telepítő félretéve, így az Edge-t biztos, hogy nem kell elindítani.
 • kvp
  #2
  Tekintve, hogy ha valaki nem valt magatol, akkor a home valtozatoknal automatikusan fognak win11-re frissiteni, ez varhato.

  Mint ahogy az is, hogy elobb-utobb letiltjak a microsoft store-on kivuli telepiteseket a vallalati valtozatok kivetelevel mindenhonnan. Es a chrome varhatoan nem lesz benne a store-ban, ahol az Apple sem enged mas bongeszot iOS alatt. (mas neven lehet fent app., de csak az Apple bongeszomotorjaval, egyebkent kitiltjak)

  Mivel az emberek tobbsegenek a teljes lezart vilag tokeletesen megfelel, ezert nem igen varhato, hogy meggondoljak magukat.
 • Ellaberin
  #1
  Ha már ez cikk, akkor azt is megírhatnátok, hogy a Win10 gépházában kéretlenül megjelenik hogy alkalmas-e a géped avagy sem a Windos 11-re.
  Nem kicsit emlékeztet a 7-ről 10-re váltás erőszakosságára. Főleg majd akkor, ha ezt az asztalodra is kiteszi, had menjen az árukapcsolás a új hardvereknek.
  Utoljára szerkesztette: Ellaberin, 2021.12.04. 19:38:24