5
 • kvp
  #5
  Ez egy tervezett 460 kilomter atmeroju varos. Igen, oriasi, bar kisebb lenne a tervek szerint mint Tokyo ma. A terv az, hogy a lakossag egy vonal menten elne, ettol eszakra es delre lennenek a mezogazdasagi teruletek, mig a kikoto es hozza az ipar a tengerparton egy sokszogon belul.

  https://www.neom.com/en-us/regions/whatistheline
  https://www.neom.com/en-us/regions/oxagon

  A dronok elvileg az uralkodo osztalynak jarnak csak. A lakossag nagyreszenek lesz gyorsvasut, automata hajok es buszok es persze gyalogolhatnak is a felszinen. A vendegmunkasoknak pedig ott lesznek a foldalatti utvonalak, hogy lehetoleg ne is lassak oket az uralkodok.
 • Myers
  #4
  Nem csak a 10 légitaxi nem stimmel, bár álmodozniuk lehet. Bp 500+ km2, 2 milliós népességgel, Mexikóváros 1500 km2 9 milliós népességgel. Gondolom nem egy 26k km2-es laza tanyavilágot képzeltek el és azt nevezik majd városnak. Szóval ide azért ember is kéne kb. 100-130 millió, amit még össze is tudnának szedni a szomszédos országok migránsaiból, de pénzből meg felfoghatatlan mennyiség kellene. Ehhez képest a szaúdi költségvetés olyan, mint a templom egere.
 • tom_pika
  #3
  Negyed magyarországnyi terület? Elég nagy város... ahhoz képest a 10 légitaxi nem olyan nagy durranás...
 • Macropus Rufus
  #2
  26500km2
 • Myers
  #1
  26500 m2? Az kb. 5 focipályányi. :) Ez lenne az óriási település? km2-nek meg túl sok lenne még szaudi pénzek mellett is.