8
 • nkmedve
  #8
  Nem tudom a cikkíró pontosan mit várt ettől a filmtől, de a kritika alapján mintha valami teljesen mást láttunk volna.

  Kezdeném ott, hogy az első két résszel nőttem fel és mindig imádtam őket. Ugyanakkor legyünk őszinték, a bugyuta viccekkel, faék egyszerűségű sztorival, egyes szinészi túlkapásokkal (Sigourney Weaver vonaglásai pl.), helyenként gyengébbecske effektusokkal az első rész elég hamar elavulttá vált. Kb. a nosztalgia az egyetlen dolog ami még tartja a filmben az életet. Ahhoz képest ez az új rész szerintem sikeresen lehel friss életet a frinchise-ba, anélkül, hogy bármilyen szinten is belerúgott volna az előzőekbe (ahogy pl. a 2016-os tette). Nem mellesleg egy nagyon jó tribute is volt Harold Ramis-nek.
  Szomorú ezt mondani, de a mára kiöregedett és már nem is teljes eredeti gárdával a középpontban már nem igazán lehetséges új filmet csinálni, az a vonat már rég elment, azóta, hogy Murray nem vállalta a 3. részt, és aztán Ramis is elhúnyt. Aki ezt az irányt akarta egy új résztől, az szerintem nagyon rossz elvárásokkal indult neki. Ettől eltekintve a franchise-ban még lehet némi potenciál és az utódos vonal messze nem a legrosszabb irány amerre lehet vinni a sztorit (nem utolsó sorban az így felmerülő családi feszültség is egy értékes eleme tud lenni és volt is a filmnek).

  Ja, és azoknak akik a Strange Things-el dobálóznak, azért elmondanám, hogy nem az találta fel a spanyolviaszt. Finn Wolfhard miatt (aki amúgy nem sokat csinált a filmben) szerintem kicsit túl egyszerű és nem is túl kreatív ezzel piszkálni a filmet. Nem ártana inkább valami konkrét hibákat keresni a filmben (mert azért voltak ott) és nem ilyen értelmetlen hasonlatokkal dobálózni.

  A Mckenna Grace-es kritikát nem értem, messze ő volt a legjobb a filmben, tökéletesen hozta ezt a fiatal Egon variációt amit kitűztek a készítők. Ez szerintem inkább valami általános gyerekszínész-iszony lehet.
  Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2021.12.02. 22:27:52
 • Ellaberin
  #7
  Mondjuk maga a Szellemírtók egy ökörségnek indult és abból lett kult. Persze ilyenkor mindig az van, hogy próbáljuk az eredetihez mérni, ilyen az emberi természet.
  Viszont nálam már akkor elvágta magát, amikor megláttam, hogy a Stranger Things-re "hangolták" , onnan szedtek még szereplőt is. Egy esélyt biztosan kap, mert legalább nem valamelyik Marwell szuperhírót kellene átszenvednem. De van előtte még úgy 20-25 kihagyott egészestés meg 6-7 sorozat, szóval nem most nézem meg :)
 • Angel5
  #6
  és ezen valaki meglepődik hogy ökörség? elég volt belenézni az előzetesbe
 • Zombee
  #5
  Ezt az előzetes alapján sajnos lehetett előre sejteni.
 • inkvisitor
  #4
  Mazochistáknak sem ajánlott?
 • ProgServ
  #3
  Meg. :D
 • Jawarider
  #2
  Zetortraktor, te megnézted ?
 • ProgServ
  #1
  Szeretem a scifiket, gyerekkorom egyik kedvence ez a film volt ..... marmint az eredeti .... hat borzaszto milyen bena film lett alig vartam hogy vege legyen ... NE nezzetek meg, ha egy nagy csalodast nem akartok magatoknak!