5
  • Venator
    #5
    Van egy olyan érzésem, hogy nem a dínó kutatás finanszírozása az oka annak, hogy ilyen problémák vannak.

    Írtam ide pár számot és arányt hogy érzékeljük, milyen aprópénz ez a többi tételhez képest de inkább kitöröltem hogy ne zavarjon senkit.

    Szerintem pedig pont a kutatásra és az oktatásra kell sokat költeni, hogy a következő generációnak lehetőleg több esze legyen, mint például neked vagy nekem.
  • rebekakocsis
    #4
    Remélem te minden megtakarított pénzed eljótékonykodod, nem használsz semmi luxust, stb, stb. Gratula.
  • HubaBuba
    #3
    Azt szokták mondani, hogy a gyerekek a dínókon keresztül megtanulnak érdeklődni és megfigyelni a minket körülvevő világot, kedvet kapnak a tanuáshoz. Vagyis leegyszerűsítve a dínó szeretet a kapudrog, ez miatt lesz valaki geológus, biológus, stb. amiből már igencsak profitálhatsz Te is :)
  • wraithLord
    #2
    Ezt nem "a hasznos kutatások" helyett csinálják, hanem azok mellett. Mindenki azt kutat, amit szeretne, és mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Ez nem tervgazdálkodás.
    A múltat megismerni fontosabb, mint a 13. havi nyugdíj vagy a rezsicsökkentés, avagy, ha erre nem költenének pénzt, Afrikában még ugyanúgy éheznének...

    Azt pedig sosem lehet tudni, hogy egy adott kutatás mire jó. Még szerencse, hogy minden érdekel valakit, és mindenki kutat(hat) valamit, illetve bárki kutathat bármit.
    Az ember kíváncsi lény, és meg akarja ismerni a környezetét. Erre pedig minden eszköze megvan.
  • caprine #1
    Én azt nem értem mi értelme van ennek az egész dino kutatásdinak? Mármint nem lesz olcsobb a tej, nem lesz kevesebb betegség, háború, népesség, de tényleg semmi nem lesz jobb tőle, de legalább x milliókat elpazarolnak erre (is) amit lehetne értelmesebb / 100x hasznosabb dolgok kutatására is elkölteni.