14
 • SanMaster
  #14
  Meta Zuckerberg, a főgeci! :O :D
 • Sir Cryalot
  #13
  "Kiszervezés" :D
  Mint amikor kifizettek 2 billio dollárt azért a homonkulusz vr-ért amelyiknek a nagy hányada akkor már Marc Andreessen portfólióját gyarapította miközben a faszi a FB igazgatótanácsában ül :D
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.10.31. 11:49:01
 • kvp
  #12
  A nevvaltoztatas csak egy olyan jogi huzas mint a Google reszerol a Betuleves azaz Alphabet (soup :-) ) gyujto ceg letrehozasa volt. Ha onkent es fu alatt feldaraboljak magukat tobb kisebb cegre amit egy holding fog ossze, akkor nem lehet oket torvenyi hatarozattal feldarabolni es mivel a cegeknek kozos tulajdonosi kore, de eltero vezetese lesz, ezert mar megfelelnek az amerikai torvenyi felteteleknek. A Facebook igy papiron le tudja valasztani a kisebb cegeket, ugy hogy tovabbra is kozos iranyitas alatt maradnak, persze nem hivatalosan, hiszen papiron a Google kismillio cege is fuggetlen egymastol. Ez egy jo regi es bevalt antitroszt eljaras elharito jogi lepes, amit a Facebook csak most lepett meg. Az osszes tobbi nagy ceg pedig mar kb. egy evtizede.

  A metaverzum meg a tobbi Facebook-os probalkozas az olyan mint a Google X cegeinek eredmenyei. Sokat csondben eladtak kozuluk (Boston Dynamics), sokat leallitottak (Loon LLC), de igazabol a sok cegbol csak az alaptevekenyseguk (a reklam ertekesites) hoz merheto profitot. A Facebook eseten is csak a kozos adatbazisba dolgozo fo tevekenysegek (facebook/messenger/instagram/whatsapp) hoznak ertekelheto profitot. Igazabol csak branding miatt nincsennek a fentiek egyetlen alkalmazasba osszevonva. (ilyen a Mediamarkt es a Saturn a nemeteknel, egyetlen ceg ami sajat magaval vesenyez a "szabad" piacon)

  ps: En arra szamitok, hogy az Instagram es a Whatsapp papiron le lesz valasztva, azaz kiveszik a Facebook nevet a kezdokepernyokrol, de hatul tovabbra is egyetlen kozos adatbazis marad, amit a ket levalasztott ceg csak berel a Facebook-tol. Ez egyben lehetoseget jelent a keresztlicensz es infrastrukturaberleti dijakon keresztul eltuntetni az amerikai profit jelentos reszet is az adozas elol. A Google is igy mukodik.
 • Lapajka
  #11
  Bizonyos munkakörök és cégek nem tudnak fb nélkül létezni... nem muszáj ehhez neki elqrni valamit, a világ ilyen elqrt...
 • M2 #10
  Ha rá vagy kényszerítve a facebookra, akkor valamit nagyon elkúrtál az életeddel...
 • Lunki88
  #9
  Ha ez így ebben a formában megvalósul és ugyanúgy kvázi rá leszünk kényszerítve a használatára mint most a fb-nál, az nagyon sötét időket vetít előre szerintem. Az emberi kapcsolatok már most is az online térre korlátozódnak rengeteg embernél, ezek után mire számíthatunk majd? De lehet csak én nem tudok/akarok haladni a korral.
 • csicso82
  #8
  A Ready Player One c. film is erről szól az "OASIS" is hasonló virtuális világ. A Matrix is hasonló bár ott a valóság imitálása volt a cél.

  Technikailag még messze vagyunk legalább 10 év ha nem több.
 • Schwarz
  #7
  Mindegy, mibe csomagolod, a szar az szar marad.
 • Kissssss0 #6
  nevezhetik akár "glory hole"-nak is felőlem, a név mögött álló emberek nem fognak változni.
 • Sequoyah
  #5
  Valoban ilyen hulyek hogy a legeslegjobb pillanatot valasztottak ahhoz hogy mar indulaskor mindenki utalja az uj nevet? Legalabb varhattak volna par honapot hogy a botranyok lecsengjenek.

  Vagy, ez egy jogi trukk hogy atmentsek a penzt egy uj cegbe mikozben a regi ceget perelik?
 • Sir Cryalot
  #4
  Keressuk az uj logot:

 • Lapajka
  #3
  Van már a MeWe... nem biztos hogy jó döntés volt...
 • Sir Cryalot
  #2
  Ezek is a sajat kool aid-juk isszak mint a microsoft, meglesz a bojtje.

  https://medium.com/trips-down-the-rabbit-hole/dont-drink-your-own-kool-aid-9a78784e8bb7
 • quatlander
  #1
  Bámulatos.