14
  • Tetsuo
    #14
    Az emberek egyre nagyobb többsége.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2021.10.11. 18:42:42
  • M2 #13
    Ezt minden évben megírja a sok zseni "hír"portál, aztán minden évben rekordokat döntenek a bevételek és az eladások. Vajon akkor ki a hülye?
  • 1519
    #12
    Nem beszélve arról, hogy az iPhone-ok igen kellemetlen hiányosságokkal rendelkeznek szoftver terén az androidhoz képest... :( Még mindig...
  • cateran
    #11
    Azert valakik csak megveszik....es nem hinnem, hogy az osszes uj vevo androidrol valtana vagy 4-5 eves iphonerol....
    Amugy lipovics kommentjevel ertek egyet, miszerint "Most nem cseréltem 3 éve, mert olyan kicsik a változások, hogy nem éri meg az árát." A mai flagshipek imho eszmeletlenul tularazottak, az ar/ertek aranyuk lepkefingnyi. Utolso flagshipem 1 S9+ volt, most meg 1 OnePlus Nord 5G-vel tolom....
  • Tetsuo
    #10
    De ki mondta, hogy vedd meg? Ha elégedett vagy az előzővel, akkor semmi probléma.
  • Sequoyah
    #9
    Miert cserelnel le egy 1 eves telefont. A Corollat sem csereljuk le minden evben csak mert a Toyota kiadta a 2022-es Corollat a 2021-es utan:)

    Akinek regi iPhone-ja van, annak viszont a 13 egy nagyszeru valasztas.
  • asgh
    #8
    Nekem is 5 éves SE van, de én anno droidról váltottam és azt többet bottal se piszkálnám. Ha számít az ár, akkor SE-ről most simán megéri 12-esre minire váltani, azt már lehet újonnan is annyiért kapni (legrosszabb esetben szürkén, áfacsaló gsm boltokban), mint amennyibe anno az SE került.
  • Voltan
    #7
    2016 végén vettem az Iphone SE-met, azóta az van :D:D Most már eléggé halódik sajnos az aksija, meg a 16 iga háttértár igencsak vicces kategória ma már, lassan nagyon beérik a váltás, viszont erősen kétlem, hogy Iphone lesz az utód. Nincs vele semmi bajom, sőt, csak egyszerűen nekem nem ér ennyi pénzt, eleve kevés funkcióját használom.
    Ugyanakkor meg tartok kicsit a migrációtól Androidra, sose volt olyan telefonom - az előző egy Iphone 3gs volt, ami szintén 5 évet szolgált :). Na, szóval nem tudom, hogy androidra hogyan lehet átmigrálni a különböző jelszó-managereket, steam app-ot, satöbbit. Viszont több százezret nem akarok telefonért adni. Nem olyan fontos számomra ez a platform, hogy érne ennyit.
  • asgh
    #6
    Ugyan miért kellene minden évben fél millióért új telefont venni?
    A drága telefon akor éri meg, ha egyben kiadsz érte sokat és 4-5 évre telefon kérdés letudva.
    Melyik lenne jobb, ha az Apple csak két évente frissítené a telefon generációkat, mint ahogy a laptopjaival teszi, vagy ha évente upgradel rajtuk valamennyit, így akinek pont akkor fut ki a 3-4-5 éves telefonja, az mindig a legfrissebb hardverre tud váltani?

    Amúgy ez megint egy clickbait felmérés: eleve nem világos, hogy a válaszadók közül hánynak van androidos telefonja és eleve nem váltana iOS-re, hánynak van iPhone 11 vagy 12-es, amiknek még mindig erősebb a hardvere, mint hogy az alkalmazások ki tudnák használni és hánynak van XS vagy korábbi. Mert ugye az utóbbi az Apple célcsoportja, tehát az összes válasz közül valójában az ő véleményük érdekes.
  • lipovics
    #5
    Nem csak apple-nél van. Kb 2018-ig évente megvettem egy flagshipet. Most nem cseréltem 3 éve, mert olyan kicsik a változások, hogy nem éri meg az árát.
    Talán 4 éves viszonylatban már komolyan érezhető lesz a fejlődés.
  • monk00
    #4
    Én a 12 pro maxomat biztos hogy nem váltom le. Még lehet jövőre sem. Már tele van a tököm azzal, hogy évente félmilliót dobok ki az ablakon a nagy semmire. Csak mert 1 órával tovább bírja az aksi, vagy mert egy kicsivel jobb képeket készít a sötétben. A legnagyobb átverés az egész. Én inkább egészségügyi funkciókat látnék szívesebben. Azoknak lenne értelme. De hogy a sötétben jobb képeket csináljak, és ezért évente több 100 ezer forintot fizessek, na, azt már nem. Majd ha valami normális dolgot tesznek bele, majd akkor váltok. Addig meg jó ez....
  • M2 #3
    Elég nagyot léptek előre akkumulátorban, kamerában és kijelzőben. Ráadásul egyet ugrott a tárhelyek mérete is, így gyakorlatilag még olcsóbb is lett a 128 gigás verzió.

    A "nem kell senkinek" is lesz vagy 200 millió eladott darab / év.
  • Sequoyah
    #2
    Mi 2x dragabb? Pont ugyanannyiert adjak mint a 12-t, es annal tobbet tud...

    Amugy meg nem tudom miert varnak egyesek minden egyes evben forradalmat, ez nem igy mukodik:) Tobbi gyarto se ad hozza a telefonhoz ennel tobbet minden evben.
  • repvez
    #1
    mégis mire számitottak, igyan azt a szart eladni kétszer drágábban és csodélkoznak, hogy nem kell senkinek ?