12
 • Sequoyah
  #12
  Ertelmes ellenervet meg nem tudtal mindig felhozni. Szamodra mindenfele tudomanyos kutatas csak erolkodes, valoszinuleg azert mert felsz hogy olyan dolog derul ki, ami ellenkezik az ideologiaddal.

  Ez egy vallassos dogma amit csinalsz. Csak mert te regen azt tanultad hogy 16.000 eve erkezett az elso ember, akkor szerinted ennek mar igy is kell maradnia, es minden ami mast mond az csak hazugsag lehet.
 • UUUU
  #11
  Legalabb ertelmezned a leirtakat, de nem. Hanem elojott a fene nagy meg kell vedenem az amerikaiakat kepzelges. Na ez egy alideologia. Semmi mas csak felszophokleszolodas.

  Nem a labnyommal indult am ez az egesz, hanem azzal hogy mastodoncsontokon kezdtek el felfedezni allitolagos osember altal okozott seruleseket. A kormeghatarozas egy vicc kategoria a labnyomnal. Amugy meg a kutyat nem erdekli, hogy europabol szarmaznak, ami nem is igaz, mert inkabb eurazsiai nepek vandoroltak at a bering szorosnal (nem veletlen a hasonlosag az oslakosokkal).

  Te is csak erolkodj, mint ezek. Már 130 ezer éve is élhetett ember Észak-Amerikában
 • Sequoyah
  #10
  Ez a nemzet koztudottan Europabol szarmazik, es erre buszkek is. Az hogy az elnyomott benszulott indianoknak meg tobb tortenelmet adnak, az pontosan az altalad elkepzeld ideologia ellen szolna, es gyengiteni az Amerikai ontudatot.

  Egyebkent pedig nem erolkodes, hanem tenyadat. Ott van az a labnyom, vagy szerinted csak odakepzelik? Ha ott van akkor ott van, es kesz.
 • UUUU
  #9
  Menj egy kicsit kesobbre, az osemberekrol beszelunk, nem arrol az USAt mikor alapitottak. Amit ezen teren krealni probalnak az az erolkodes kategoria, a minden nemzet felett allas ekes bizonyiteka. Ez a lelet is kb olyan, mint a 130 ezer eves mastodon csont, amit az osember allitolag megkapirgalt
 • Sequoyah
  #8
  Az USAT 1776-ben alapitottak. Az elso telepesek is csak a 16. szazad vegefele erkeztek. Senki meg sem probalja ezt korabbra tolni.

  Ha pedig az Amerikai torteneszeket elfogultsaggal vadolod, akkor igencsak valoszinutlen hogy az elnyomott amerikai indianokat akarnak helyzetbe hozni:)

  Az pedig hogy uj leletet talalnak, az nem erolkodes, hanem a tenyek es az igazsag felderitese.
 • Sequoyah
  #7
  Mire nincs logikus magyarazat?
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #6
  "A Kukorica mögött pl egészen biztosan több mint 16 ezer évnyi evolúció áll"

  Ez egyáltalán nem biztos, hogy így van, sőt! Ha egy adott civilizáció megpróbálkozott alapszintű növénynemesítéssel (sok ész nem kell hozzá), akkor évtizedek alatt is elképesztő mértékű változások következhettek be a kukorica formájában.

  Én nem becsülném alá a dél amerikai civilizációkat, olyan dolgokat is elértek, amikre a mai napig nincs logikus magyarázat, nem voltak hülyék! (ősi talajgazdálkodás, kőmegmunkálás)


 • UUUU
  #5
  Kb vagy 50 eve erolkodik mar az USA hogy bebizonyitsa, hogy ok az elet bolcsoje es az emberi elet az egyesult allamokbol szarmazik. Legkozelebb majd egy fagyos leheletet talalnak.
 • Sequoyah
  #4
  Oke, en akkor ugy hiszem hogy 15 eve elnek ott emberek. Te pedig ezt nem tudod semmivel sem cafolni.
 • HTH
  #3
  Igazából nem csak az emberi genomot kelllett volna vizsgálni, hanem a háziállatok és termesztett növények genomját is. A Kukorica mögött pl egészen biztosan több mint 16 ezer évnyi evolúció áll, egyáltalán nem hasonlít a vad változatára. Én azt se zárnám ki hogy amerika első lakói neandervölgyiek voltak és ők kezdték el a kukorica nemesítését.
 • Csaba161
  #2
  Már elég régóta vannak rá bizonyítékok, hogy kb. 20 ezer éve népesítették be Amerikát és azóta is vannak, aki rendre cáfolják, ez tehát inkább hit kérdése - mióta vannak emberek Amerikában -, nem pedig tudományos elmélet...
 • caprine #1
  Kihaltak, biztos a covid 23 vitte el őket:))))